Merkel'den 'Paris Anlaşması' ile ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Merkelden Paris Anlaşması ile ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 10:01

Almanya Başbakanı Angela Merkel, iklim değişikliğini önleyecek Paris Anlaşması'na ilişkin, "Bu anlaşma, tam anlamıyla dünyanın enerji kullanımının önceden belirlenmesi ve iklim değişikliği çerçevesinde akılcı hareket edilmesi anlamına gelmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde Hıristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) kongresi öncesi, anlaşmaya ilişkin görüşlerini dile getiren Merkel, ülkelerin bu anlaşmayla üzerilerine düşeni yapmaları durumunda, bunun milyarlarca insanın, gelecekleri hakkında kaygı duymamaları için bir şans yaratacağını söyledi.

Ülkelerin terörizmle mücadele ettikleri ve insanların savaş ve terör yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kaldıkları bir dönemde olduklarını ve ayrıca iklim değişikliği açısından da zor bir zaman diliminde yaşadıklarını belirten Merkel, "Böyle bir zamanda akılcı hareketler de yapabilmeliyiz" diye konuştu.

Merkel, iklim değişikliğini önleyecek Paris Anlaşması'na ilişkin, "Bu anlaşma, tam anlamıyla dünyanın enerji kullanımının önceden belirlenmesi ve iklim değişikliği çerçevesinde akılcı hareket edilmesi anlamına gelmektedir" diye konuştu.

Hukuken bütün ülkeler için bağlayıcı olacak Paris Anlaşması'na göre, küresel ortalama sıcaklık artış limitinin 1,5 ila 2 derece arasında sınırlandırılması hedeflendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!