İngiltere harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

İngiltere harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 15:31

İngiltere ülkeyi göçmenler için daha az çekici hale getirmek için harekete geçti

Haberin Devamı

Fransa'nın Calais kentindeki derme çatma kamplarda yaşayan ve Birleşik Krallık'a giriş yapabilmek için Manş Tüneli'ni geçecek tır, kamyon ve trenlerin üzerine atlamaya çalışan belgesiz göçmenleri durdurmak ve bölgede yeniden asayişi sağlamak isteyen İngiltere hükümeti harekete geçti.

İlk olarak Fransa sınırına gönderilecek koklama köpeği sayısının artırılacağını ve sınırdaki çitlerin güçlendirilmesi için destek sağlanacağını açıklayan hükümet yetkilileri, şimdi de İngiltere’yi göçmenler için daha az çekici hale getirmek için harekete geçti.

Toplumlar Bakanı Greg Clark, yeni göç düzenlemeleri kapsamında ev sahiplerine yeni sorumluluklar yükleneceğini açıkladı. Clark, gerekli kontrolleri yapıp potansiyel kiracılarının İngiltere’de bulunma hakkına sahip olup olmadığını kontrol etmeyen ev sahiplerinin belgesiz bir göçmene ev kiralamaları durumunda para cezası alabileceğini ve hatta beş yıla kadar hapis cezasına da çarptırılabileceğini duyurdu.

Clark “Toplumun en savunmasız kesimlerinden birini oluşturan yasadışı göçmenleri sömüren, göç sistemimizi aşağılayan ve yasadışı göçten kar eden kanunsuz ev sahiplerini kontrol altına alacağız” dedi.

SIĞINMA BAŞVURUSU REDDEDİLEN GÖÇMENLERİN ALACAĞI YARDIMLARA DÜZENLEME

İngiltere hükümeti ayrıca ülkeye yaptıkları sığınma başvurusu reddedilen ki ailelerinin ülkelerine geri yollanacakları tarihe dek devletten almaya hak kazandıkları haftalık 36 sterlinlik yardıma da kısıtlama getirileceğini açıkladı.

Sonbaharda parlamentoda oylanacak olan düzenleme kapsamında çocuklu ailelerin bu yardımı otomatik olarak alma hakkına sahip olmayacakları ve çocuksuz kişiler gibi yardım talebinde bulunmaları gerekeceği açıklandı.

Muhafazakar partinin sağ kanadı ve diğer göç karşıtı kurumlar hükümetin aldığı bu yeni önlemleri “Geç de olsa doğru yönde atılmış bir adım” olarak tanımlarken sivil toplum kuruluşları düzenlemelere sert tepki gösterdi.

The Refugee Council çok “kaygılı” olduklarını belirtti ve “Hükümet göçmenleri sefil bir hayata mahkum ederek ülkelerine dönmeye ikna edeceklerini düşünüyor. Bu çok hatalı, kabul edilemez bir mantık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!