Demokrasi şehitlerine saygı duruşu

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi şehitlerine saygı duruşu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 11:13

Almanya’nın Nürnberg kentinde DİTİB Bavyera Eyalet Birliği tarafından lise mezunları için tören düzenlendi. Törende, Türkiye’deki askeri darbe girişimi sırasında şehit edilenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda da bulunuldu.

Haberin Devamı

TÖRENE liselerden mezun olan öğrencilerle ailelerini yanı sıra Nürnberg Muavin Konsolosu Mesut Doğan, Eğitim Ataşeliğinden Sibel Güney, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Erhan Çınar ve Nürnberg DİTİB Merkez Camisi Başkanı Hasan Aslan da katıldı. Törenin moderatörlüğünü DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Müsamettin Zurnacı üstlendi. Törenin açılışında, Türkiye’de geçen cuma akşamı yaşanan askeri darbe girişi sırasında şehit edilenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. DİTİB Merkez Camisi din görevlisi Hüseyin Ayvalı tarafından şehitlerin ruhuna Kuran okundu. 

BİRBİRİNİZE SAHİP ÇIKIN
Muavin Konsolos Mesut Doğan, Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getirerek, liselerden mezun olan öğrencileri ve onlara destek veren ailelerini tebrik etti.
Eyalet Birliği Başkanı Erhan Çınar, son günlerde Türkiye’de yaşanan olayların üzüntü verici olduğuna değindi ve herkesi birlik olmaya, birbirlerine sahip çıkmaya, gençleri de sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almaya çağırdı.
Konuşmaların ardından liselerden mezun olan gençlere hediyeler verildi, pasta kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!