Bunun için Harun’a 9 ay hapis verdiler

Güncelleme Tarihi:

Bunun için Harun’a 9 ay hapis verdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 19:44

Manş demiryolu tünelini yürüyerek Fransa’dan İngiltere’ye ulaşan Sudanlı mülteci Abdül Harun, demiryolunun işleyişini aksattığı gerekçesiyle dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Bunun için Harun’a 9 ay hapis verdiler

Tutuklu kaldığı süreyi dikkate alan mahkeme, Harun’u tahliye etti.Savaşın hüküm sürdüğü memleketi Darfur bölgesinden kaçan Abdül Harun, trenler yanından hızla geçerken zifiri karanlıkta yürüyerek 50 kilometrelik tüneli aştıktan geçtikten sonra İngiliz polisi tarafından tutuklandı. Polise verdiği ifadeye göre Harun, Fransa’nın Calais kenti yakınındaki tel örgünün üzerinden atlayarak tünele girdi. Yürürken yaklaşan yüksek hızlı trenlerin altında kalmamak için duvarlardaki demir çubuklara tutundu. Manş tünelini yürüyerek geçen ilk mülteci olan Harun mahkemeye, “Ölsem bile başka çarem yoktu” dedi.

SONUNDA KABUL ETTİ

Haberin Devamı

Abdül Harun Aralık ayında iltica talebi kabul edilene kadar beş ayını hapishanede geçirdi ve ertesi kefaletle serbest bırakıldı ancak İngiltere’nin pek tanınmayan 1861 Kötü Niyetle Hasar Yasası’nı çiğnediği için yargılanmaya devam etti. Daha önce suçunu reddeden Harun, karar duruşmasında suçunu kabul etti.Tünel işletmecisi Eurotunnel ve bazı politikacılar, caydırıcı bir emsal teşkil etmesi için yasanın tüm gücüyle uygulanması talebinde bulunmuşlardı. Ancak mülteci haklarının savunucuları, Haroun’un bir ilticaülkesine giriş şekli yüzünden yargılanamayacağını belirtiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!