Arya bebek tedavi için Almanya’ya uçtu

Güncelleme Tarihi:

Arya bebek tedavi için Almanya’ya uçtu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 12:04

Isparta’da 25 günlükken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 tanısı konulan ve valilik onayıyla 34 milyon lira bağış toplanan 7 aylık Hafize Arya Eryılmaz, tedavisi için ailesiyle birlikte Almanya’ya geldi. Eryılmaz ailesi, bu sabah uçakla Antalya’dan Stuttgart’a geldi.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde laboratuvar teknikeri Emin Eryılmaz ve özel okulda okul öncesi öğretmeni eşi Cennet Eryılmaz, geçen yıl 27 Ağustos’ta dünyaya gelen bebekleri Hafize Arya’nın 25 günlükken hareketlerinde olumsuzluk fark edince hastaneye başvurdu. Yapılan testlerde Hafize Arya’ya, SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Hastalığın yurt dışında tedavisi ile ilacın toplam maliyetinin 34 milyon lira olması nedeniyle çiftin yakınları tarafından valilik onaylı kampanya başlatıldı. Hafize Arya bebeğin tedavisi için gereken para 72 günde tamamlandı. Hafize Arya bebeğin tedavisi için bekleyen Eryılmaz ailesine mutlu haber Almanya’dan geldi. Emin ve Cennet Eryılmaz çifti bebeklerinin pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah 09.50 uçağı ile Antalya’dan Stuttgart’a uçtu.

Haberin Devamı

Arya bebek tedavi için Almanya’ya uçtu

TEDAVİ 3-6 AY ARASINDA SÜRECEK’
Emin Eryılmaz DHA’ya yaptığı açıklamada, “Bize yaklaşık tedavinin 3-6 ay arasında süreceğini söylediler. İnşallah bebeğimiz sağlığına kavuşacak. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!