Almanya'da, 'Göç Yasası' kardeş partilerin arasını açabilir

Güncelleme Tarihi:

Almanyada, Göç Yasası kardeş partilerin arasını açabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 00:00

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile kardeş parti Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) arasında 'Göç Yasası' nedeniyle soğuk rüzgarlar esiyor.

Haberin Devamı

Alman devlet kanalı ARD’ye yaz röportajı veren CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, kesinlikle Göç Yasası’na karşı olduklarını söyledi. Seehofer, "Almanya’ya daha fazla göçün gelmesine sebep olacak Göç Yasası'na CSU kesinlikle karşı çıkacaktır." dedi.

Almanya’daki iş piyasasında kalifiye eleman açığını gidermeyi ve daha fazla eğitimli insanın Almanya’ya gelmesini hedefleyecek olan Göç Yasası’nın tartışılmasının olumlu olduğunu söyleyen Merkel’in en güvendiği siyasetçilerden birisi olan Başbakanlık İşleri’nden Sorumlu Devlet Bakanı Peter Altmaier (CDU), CSU’ya sert çıktı. "Bir şey kesin ki; Almanya’nın kalifiye eleman açığını iltica hukuku ile çözemeyiz. Kalifiye göç ve iltica iki farklı konu ve bunu CSU’da biliyor." diyen Altmaier, olası bir 'Göç Yasası'na partisi CDU ve Merkel’in sıcak baktığını ifade etti.

Bild’e konuşan Altmaier, Almanya’nın Amerika’dan sonra en çok sevilen göç ülkesi olduğunu hatırlatarak, "Birlik Partisi CDU’da kalifiye göçün nasıl yönlendirileceği üzerine bir tartışmayı çok normal buluyorum." dedi. CDU Yönetim Kurulu 14 Eylül 2015 tarihinde göç yasası üzerine hazırlanan raporu gündemine alacak ve Aralık ayındaki parti kurultayında parti programına alınması için delegelerin oyuna sunulacak.

BAKMADAN GEÇME!