‘Alman dostlarımızın da burada olması çok güzel’

Güncelleme Tarihi:

‘Alman dostlarımızın da burada olması çok güzel’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 12:02

Kuzey Bavyera’nın en büyük camisi olan DİTİB’e bağlı Eyüp Sultan Camisi’nin verdiği iftar yemeği büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

İFTARDA, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Melanie Huml (CSU), SPD Bavyera Genel Sekreteri ve milletvekili Arif Taşdelen, Cami Başkanı Hasan Aslan, kent konseyi üyeleri Dr. Jürgen Körnlein ile Helmine Buchbaum, Dr. Nurcan Demirci Aydın, Dr. Ali Aydın, Türk inisiyatif Nürnberg (TİN) sözcüsü İsmail Akpınar, Kuzey Bavyera UID Başkanı Yılmaz Deliduman, Kuzey Bavyera CHP Birliği Başkanı Rıfat Çolak, MÜSİAD Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur, Saadet Nürnberg Temsilcisi Musa Tamer, Türkspor Başkanı Seyhan Karaaslan, Nürnberg Büyük Şehir Başkanı temsilcileri ve çok sayıda özel davetli katıldı. Devlet Bakanı Melanie Huml’i cami başkanı Hasan Aslan ile TİN sözcüsü İsmail Akpınar kapıda karşıladı. Daha sonra Başkonsolos Serdar Deniz’in de iştiraki ile cami gezildi ve Huml’e İslam dini hakkında bilgi verildi. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. İftar yemeği cami kadınlar kolları tarafından hazırlandı. Hasan Aslan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Muhammed (sav) tarafından Ramazan ayı ilan edilmiştir. ‘Sabır ve Dayanışma Ayı’ olarak anılır. Bu atmosfer bize güç vermeli. Sadece yemek yerken rahatlamamalı aynı zamanda anlaşmazlıkları da sınırlayın. Herkes çevresine barış getirmeli, barış elçisi olmalı. Dinler arası hayırseverlik ve dayanışma, mezhepler, bizi birbirine bağlar. Bu yıl Hıristiyanların Paskalya Bayramı ile Müslümanların Ramazan ayını aynı anda kutluyoruz. Gelecekte, inançlar arası ve kültürler arası daha da fazla ortak nokta bulmamız gerekecek.”

Haberin Devamı

‘Alman dostlarımızın da burada olması çok güzel’

DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ
Başkonsolos Serdar Deniz ise “Beni sevindiren en önemli gelişme, masada sadece Türk’ün Türk’le sohbeti değil, Alman dostlarımızın da burada olmaları. Özellikle Sayın Bakan Melanie Huml’un aramızda olması, keza Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’i temsilen Helmine Buchbaum’un da burada olması, bizleri çok memnun etti. Alman dostlarımızın özellikle dinimizle alakalı bir toplantıya gelmeleri çok önemli” dedi.
Bakan Melanie Huml da salgın döneminde özellikle Eyüp Sultan Camisi cemaatinin ve Türk toplumunun çok destek verdiğini, burada ekstra kampanyalar ve halka açık aşı günleri düzenlendiğini belirti. Bakan, bunun çok önemli olduğunu, ana dilde bilgilendirmenin faydalı olduğunu söyledi. Ukrayna savaşına da değinen Huml, dayanışmanın önemli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

‘Alman dostlarımızın da burada olması çok güzel’

BAKMADAN GEÇME!