Franchise fırsatları

1dk okuma

SON yıllarda hızla büyüyerek 40 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan Türkiye franchise sektörü, 2018 yazında girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor. Bu kampanyalar arasında en çok dikkat çeken uygulamalar ise franchise bedellerini düşürmek ve franchise bedellerinde TL’ye dönmek var. Bazı şirketler ise reklam katkı payı gibi uygulamalardan da kısa bir süreliğine feragat ediyor. Bu da girişimciler için önemli bir fırsat sunuyor.

Haberin Devamı

Süt ve süt ürünleri sektörüne, doğal ürün ve farklı mağazacılık anlayışıyla giren Kaya Çiftliği, yılbaşına kadar franchising başvurusunda bulunan girişimcilere, 650 bin TL’lik franchise bedelini 550 bin TL’ye değerinde sunuyor. Gerek tüketici gerek girişimcilerden talepleri geri çevirmemek için bu kararı alan Kaya Çiftliği yetkilileri, anahtar teslimi hizmet verdiği franchise adaylarından da tercihen gıda perakendeciliği konusunda deneyime sahip, yeniliklere açık, insani ve beşeri ilişkileri kuvvetli olmalarını bekliyor. Açılacak mağazaların merkezi konumda olmasını da şart koşan firma, diğer beklentilerini de mağaza cephesinin en az 8 metre uzunluğunda olması, önünün yüksek giriş olmaması, teşhir için 80-100 arası, depolama için ise 30 metrekarelik alana sahip olması şeklinde belirliyor.

BEDAVA BÖREK VERECEK
Yılsonuna kadar yurtiçi ve yurtdışında toplam 20 franchise vermeyi hedefleyen Boşnak Börekçisi, ekim ayına kadar 30 bin TL olan franchise bedeli karşılığında, franchise adaylarına 5 bin TL’lik bedelsiz börek verecek.

GENÇLERE ÖZEL İNDİRİM
Kahve zincirleriyle büyümesini sürdüren 1453 Osmanlı da yatırımcılara fırsat yaratan şirketler arasında. Franchise sisteminde genç girişimcileri desteklemek adına, 30 yaş altı girişimcilere yatırım bedeli üzerinden yüzde 30 indirim yapma kararı aldıklarını belirten 1453 Osmanlı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Deniz, “Gençlerin de girişimci olması ve istihdam yaratması için katkı sağlamış olacağız” dedi.
katılım payı kalktı

Bereket Döner de düşük bayilik bedeli ile yeni girişimciler ile çalışmayı planlıyor. Bereket Döner, 2018 yılında yüzde 50 büyüme hedefini yakalayabilmek için bayilik bedelini düşürdü ve 2018 yılına kadar franchise sahiplerinden aldığı yüzde 1’lik reklam katılım payını kaldırdı.

Haberle ilgili daha fazlası: