Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Hassas ciltli kadınlarda küskün dudak sendromu

Yaşlanma sadece belirli bir bölgeyi değil yüzün bütün bölümlerini etkiler. Yaşlanmanın belirtileri ilk önce göz çevresinden başlarken, ince ve hassas cilde sahip kadınlarda ağız çevresi en çok etkilenen bölgelerdendir.

Haberin Devamı

Genç ve mutlu bir yüzde ağız köşelerinin 5 derece kadar yukarı dönük olması gerekir fakat sık kilo alıp vermek, genetik nedenler ve yaşlanmaya bağlı süreçler ağız bölgesinde değişiklikler oluşturur. Özellikle ince ve hassas cilt dokusuna sahip kadınlarda bu olumsuz durum çok erken yaşlarda ortaya çıkabilmektedir.

Hassas ciltli kadınlarda küskün dudak sendromu

Kilo alıp vermeye bağlı sebepler ve genetik nedenler genç yaşta ağız bölgesinin yaşlanmasına neden olur. İlerleyen yaşla birlikte dudak köşelerinin aşağı doğru yer değiştirmesi, dudak üzerinde kırışıklıkların ortaya çıkması, alt ve üst dudağın incelmesi, dudak köşelerinden “marionet” olarak adlandırılan olukların çene altına kadar uzanması ve burun kenarından başlayıp ağız köşelerine kadar devam eden, derin olukların oluşması sıkça görülür.

Haberin Devamı

Ağız bölgesi, yemek yeme ve konuşma fonksiyonlarının yanı sıra mimiklerin ve duyguların karşı tarafa aktarılmasında çok önemli role sahiptir. Dudak kenarları ya da ağız köşeleri, toplum içinde ilk dikkat edilen yüz bölgelerinden olup, duyguların karşı tarafa aktarılarak algının yönlendirildiği kısımlardır. Örneğin cep telefonu yazışmalarında, sosyal medyada gülen ya da üzgün yüz ifadesi dudakların aşağı ya da yukarı hareketleriyle anlam bulur.

KÜSKÜN DUDAK SENDROMUNUN BELİRTİLERİ

Hassas ciltli kadınlarda küskün dudak sendromu

  • Hafif gülümseme ya da tebessümde ağız köşeleri 25- 30 derece yukarı doğru olabilmelidir.
  • Mutluluk ve gülümseme hallerinde ağız köşeleri daha yukarı çekilir.
  • Tam tersi mutsuzluk, umutsuzluk, depresif ve hüzünlü hallerde ağız köşeleri aşağı döner.
  • Küskün dudak sendromunda yüzde sürekli bir mutsuzluk ifadesi vardır.
  • Mutlu olsanız dahi bunu tam olarak karşı tarafa yansıtamazsınız.
  • 40’lı yaşlardan sonra yüzün görünümüne, dudaklardaki incelme ve burun kenarındaki derin oluklar da eşlik edince oldukça rahatsız edici yaşlı ve üzgün bir yüz ifadesi oluşur.

Yerçekiminin bu bölgelere yaptığı etkiyi de unutmamak lazım.

Bütün bu faktörlere ilave olarak sigara alışkanlığından dolayı üst dudaklarda sigara kırışıklığı denilen çizgileriniz varsa, artık ağız bölgesi gençleştirmeye adaysınız demektir.

DOLGU İÇİN 45 DERECE KRİTERİ

 Hassas ciltli kadınlarda küskün dudak sendromu 

Küskün dudak estetiği ile ağız köşesi düşüklüğünü düzeltme işlemi iki şekilde gerçekleştiriliyor. Eğer ağız köşesindeki aşağıya dönük açılanma 45 dereceden az ise dolgu ile bunu düzeltmek mümkün olabiliyor. Kullanılacak dolgular ya kendi vücudunuzdan ya da hyaluronik asit denilen doğal maddelerden sağlanabilir. Dolgu işlemi 15 dakika sürüyor.

Haberin Devamı

Aynı esnada, incelen dudakların kalınlaştırılması, burundan dudak köşelerine doğru oluşan derin olukların doldurulması ve çene ucunun iki kenarından sarkan “marionet” fazlalıklarının düzeltilmesi de kombine işlemlerle mümkündür.
Şayet ağız kenarındaki açılanma 45 dereceden fazla ise lokal anestezi altında yapılacak küçük bir müdahale ile ağız köşeleri yarım saat içinde daha yukarıya çekilebilir. İyileşme çoğunlukla 4- 5 günde gerçekleşir. Hasta, 4-5 günden sonra rahatlıkla makyajını yapar, istediği besinlerin tüketebilir.

50’li yaşlarda dudak üzerinde oluşan ince kırışıklıklar dermabrazyon veya tibbi zımpara ile kalıcı olarak ortadan kaldırılabilmektedir. Böylece tam bir ağız çevresi gençleştirme sağlanmaktadır.
Lokal anestezi ile yapılması, günübirlik bir operasyon olması, 18 yaşından itibaren her yaşta uygulanabilmesi, kalıcı sonuçlar alınması açısından küskün dudak sendromu ya da dudak estetiğinin en önemli avantajlarındandır. İyileşme döneminin ardından kişinin yaşına uygun, hatta daha genç, dinamik ve mutlu bir yüz ifadesi ortaya çıkmaktadır.
Sevgi ve sağlıkla kalın…