Rengin Türkgüler
Rengin Türkgüler
Rengin Türkgüler

Bebeğimin cinsiyetini ne zaman öğrenebilirim?

Yeni anne babalar için ilk üç ay bebeğin cinsiyetinin ne olacağı büyük bir merak konusudur. Tabii ki sağlıklı olması her şeyden önemlidir ancak yine de bebek hazırlığı için "kız mı olacak erkek mi" sorusu akıllardan çıkmaz. Peki bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Hangi aydan itibaren bebeğin cinsiyeti öğrenilir?

Haberin Devamı


YE EKSİYİ DOĞUR AYŞE'Yİ, YE TATLIYI DOĞUR ATLIYI 

Bebeğimin cinsiyetini ne zaman öğrenebilirim

Ultrasonografiden önce, bebek doğana kadar anne ve baba bebeğinin cinsiyetini öğrenemezdi. Öğrenebilmek için halk arasında değişik cinsiyet belirleme yöntemleri geliştirildi. Bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmek için halk arasında konuşulanlar neler, merak ediyor musunuz? İşte anlatılan ve söylenenler:

  • Gebelik süresince ye ekşiyi doğur Ayşe’yi (kız), ye tatlıyı doğur atlıyı (erkek)
  • Hamile kadına ekmek verdiğinizde, ekmeğin ortasını yemeyi tercih ediyorsa kızı, kenarlarını yiyorsa oğlu olur.
  • Gebelikte kadının sol memesi sağdakine oranla göre daha büyükse kızı, tersi durumda oğlu olacaktır.
  • Ucunda nikâh yüzüğü olan ince altın zincir anne adayının avcunun ya da karnının üzerinde asılı tuttuğunuzda, eğer yüzük yuvarlak çiziyorsa bebek erkek, ileri geri sallanıyorsa kızdır.

Bebeğin cinsiyeti, gebelik oluştuğu andan itibaren bellidir

Bebeğimin cinsiyetini ne zaman öğrenebilirim

Neyse ki günümüzde gebelik sırasında fetüsün cinsiyetini anlayabilmek için ultrasonografi muayenesi yapılmakta. Bebeğin cinsiyeti, gebelik oluştuğu andan itibaren bellidir ancak bunun dışarıdan ultrasonografi bakılarak belli olması için belli bir zaman geçmesi gerekir.


EN ERKEN 3. AYIN BİTİMİNDE ÖĞRENİLEBİLİR

Bebeğimin cinsiyetini ne zaman öğrenebilirim

Ultrason ile bebeklerin cinsiyeti en erken 3. ay bittiğinde, yani yaklaşık olarak 13-15 hafta civarında anlaşılabilir. Ancak bazen bu haftalarda cinsiyet net olarak izlenemeyebilir. Bu durumda 16-17. haftalarda daha net görülür.

Tabii ki aile için önemli olan öncelikli olarak bebeğin sağlıklı olması ama hazırlık aşamasında heyecanlı aileler için cinsiyet de önemli. Sonuç olarak bebeğin odası, kıyafetleri, doğum odası ne renk olacak? Bebeğin doğum şekerleri ne renk hazırlanacak? Emziği pembe mi mavi mi alınacak? Bu keyifli ve güzel hazırlıklara ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur. Bunlar insanlık için küçük ama aile için büyük ayrıntılar.


BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ NE OLACAK  TESTİ

 Bebeğimin cinsiyetini ne zaman öğrenebilirim

CİNSİYET HESAPLAMA PROGRAMI