GeriKevser Başkara Kolay vegan dondurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay vegan dondurma tarifi

Kolay vegan dondurma tarifi
Abone Olgoogle-news

Yaz bitiyor ama bu demek değil ki dondurma yemeye devam etmeyeceğiz. Eğer işlenmiş şeker, süt bulunan dondurmalar yerine ev yapımı vegan dondurma alternatifi istiyorsanız Vegan beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan tam size göre bir tarif.

Bu tarifle dondurma en sağlıklı tatlınız olacak. İşlenmiş şekersiz, sütsüz, katkı maddesiz vegan dondurmanızı evde yapabilirsiniz. Süt alerjisi olanlar, veganlar ve ev ekonomisi yapanlar için oldukça uygun bir tarif. İhtiyacınız olanlar sadece muz ve çilek, meyveleri çeşitlendirmek size kalmış, bu arada kavunla da çok güzel oluyor. Yapılış metodu her meyveyle aynı...

MALZEMELER: (2 KİŞİLİKTİR.)

  • 2 adet muz
  • 1 çay bardağı çilek veya dutgiller (Böğürtlen, ahududu vb.)
  • 1 fincan ev yapımı badem sütü (Olmasa da olur.)
  • 1 kapsül vegan probiyotik
  • Üzerini kırılmış Antep Fıstığı, çiya tohumu, ceviz, kakao parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.

YAPILIŞI:

  • Muzları ve çilekleri buzdolabında dondurun, çok katı olmasın.
  • Katıysa buzluktan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar çözünmeye bırakın.
  • Biraz çözündükten sonra karıştırıcıdan geçirin ve vegan dondurmanız hazır.
  • Üzerini süslemek size kalmış.
False