Hüseyin Tırman
Hüseyin Tırman
Hüseyin Tırman

Cildinize genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırın

Yıpranmış veya yaşlanan bölgelere yapılması en uygun olan yöntemler...

Haberin Devamı

Estetik ve kozmetik alanında her gün hastaların hayatlarını kolaylaştırmak için başka ürünler ve yeni uygulamalar hayatımıza giriyor. Peki, hangileri ne kadar etkili ve güvenilir? Medikal Estetik Hekimi Dr. Hüseyin Tırman, yüzünüze genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırmak için yeni nesil teknolojilerle önerilerini paylaşıyor.

Yaş ilerledikçe, özellikle 30 yaşından sonra fizyolojik ve çevresel faktörlerin de etkisiyle cilt gevşer, elastikiyetini kaybetmeye ve sarkmaya başlar. Yüz ovalini kaybeder, yağlar aşağı doru indikçe çene kenarlarında sarkmalar ortaya çıkar ve yanaklarda sarkık bir görüntü oluşur. Bildiğiniz gibi hepimizin gen haritası, parmak izi gibi başka kimseye ait olmayan özellikleri vardır. Bu bizim estetik olarak yıpranma ve yaşlanmamıza da yansır. Dolayısı ile başkalarına iyi gelen moda bir uygulama birçok insanı mutlu edecek sonuçlara ulaşmamaktadır. Estetik amaçlı yapılacak uygulamaların kişinin eksik, yıpranmış veya yaşlanan bölgelerine yapılması ve bunun için uygun olan en iyi yöntemlerin tespit edilmesi çok önemlidir. 

TEK SEANSTA ETKİLİ ÇÖZÜMLERE YÖNELİN

Teknoloji her geçen gün hayatımızı kolaylaştırmakta ve daha az seans sayıları ile daha iyi sonuçlara ulaşmamıza imkan vermektedir. Altın frekans, kök hücre tedavileri, led terapiler, plazma enerjisi gibi işlemlerde 2-3 seansta hastalara yeterli sonuç verebilmek artık mümkündür. Thermilift, ultherapy gibi tedavilerde ise tek seansta gevşeme ve sarkmalar, hatta istenmeyen yağlardan kurtulmak ameliyatsız olarak sağlanmaktadır.

AMELİYATSIZ İYİ SONUÇLARA ULAŞMAYI TERCIH EDİN

Yüz ovalini kaybeden ve ameliyatsız iyi sonuçlara ulaşmak isteyenlere yönelik uygulamayla, liposuction ve germe ameliyatları tek bir seansta gerçekleştiriliyor. Avrupa'da insanlar zayıf, yüzlerindeki yağ oranı çok düşük. Türk halkının yüzü ABD'lilere benziyor. Neredeyse obezite sınırına yakın. Bu yöntem yağ sorununu çözerken, aynı zamanda lifting etkisiyle germe ve sıkılaşma ihtiyacını karşılıyor" diyor. 1 saatten kısa süren tek seanslık uygulamanın sonrasında, hasta 2 gün içinde rutin hayatına geri dönebiliyor. Uygulamanın sonuçları hemen görülürken, tedavinin olumlu etkileri zaman ilerledikçe artıyor.

İŞLEMLERİ YAPILMADAN ÖNCE YÜZÜNÜZDE GÖRÜN

Hastanın yüzü iyi analiz edilmeli, yapılacak tedaviler 3 boyutlu sistemler ile hastaya gösterilerek onayı alınmalı, en az seans ile en etkin sonuç alınmaya çalışılmalıdır. Ayrıca tedavi tamamlandığında da hastaların koruma programları ile yakalanan başarının kaybedilmeyip daha iyiye gitmesi için çalışılması gerekmektedir. Unutulmaması gereken nokta bu seçimler anne-kız ya da iki kız kardeş için bile birebir aynı olmayacaktır.