Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen

Kemerli burun ameliyatından korkmayın

İyileşme süresi sandığınız kadar uzun değil.

Haberin Devamı

Burun estetiği için başvuran hastaların birçoğu burun kemeri şikayeti ile estetik cerrahiye başvurur. Bizim ülkemizde en sık görülen burun estetiği sorunu kemerli burundur. Doğumsal ya da sonradan yaşanan kazalar sonucu burunda kemerli bir yapı oluşmasına neden olabilir. Estetik operasyon ile genellikle ergenlikten itibaren daha da çok ortaya çıkan kalıtsal veya bir travma sonucu sonradan oluşan burun sırtı düzensizliklerinden yani kemerden kurtulmak mümkün.

BURUN KEMERİ NEDİR?

Estetik cerrahide ilk olarak yapılan, bu kemerin burun sırtındaki kemik yapıya mı, kıkırdak yapıya mı, ya da her ikisine birden ait olup olmadığının belirlenmesidir. Yalnızca burun kıkırdağından kaynaklanan burun kemeri burunun daha ucuna doğru olur. Burnu ucunda kuş gagasına benzer bir görünüme neden olur. Eğer kemikten kaynaklı kemerli yapı ise burnun daha yukarı kısmında bulunur.

Haberin Devamı

BURUN KEMERİ ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

  • Öncellik ile burnun kemik kalınlığı ve kıkırdak yapısı inceledikten sonra kemerin yüksekliği ve kalınlığı belirlenir.
  • Daha sonra kişinin yüz ölçülerine uygun olarak bir simülasyon çizimi yapılır.
  • Hastanın beklentileri ve yapılan tasarıma göre burun kemerine törpü işlemi uygulanır.
  • Bu operasyon sırasında eğer burunda başka bir şekil bozukluğu yok ise burnun doğal şekli korunarak sadece kemerin yok edilmesine özen gösterilir.
  • Kemerin ne kadar düşürüleceği kişinin yüz ölçülerine göre belirlenir.
  • Bu aşamada duruma göre burun ucunun uzatılması ya da yukarıya kaldırılması gibi ek operasyonlara da ihtiyaç duyulabilir.

AMELİYAT SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ

Operasyon sonrası hasta genellikle aynı gün taburcu edilir. Yaklaşık bir hafta başı yüksekte kalacak şekilde uyunması tavsiye edilir. Yüzünüze takılan plastik atel yaklaşık 1-2 gün çıkarılabilir. Bir hafta içinde hasta rutin hayatına dönebilirsiniz. Ameliyat sonrası burnun tam olarak şekle girmesi yaklaşık 2 ay sonra başlar ve ortalama 1 yıl içinde tamamlanır. Bu süre içinde hastaların sabırlı olmaları tavsiye edilir.