Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Tüp bebek tedavisiyle hayalleriniz gerçek olsun

Bebek sahibi olamıyorsanız üzülmeyin, tüp bebek tedavisiyle bebek sahibi olmanız mümkün! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Haberin Devamı

Tüp bebek normal yollarla bebek sahibi olamayan çiftler için geliştirilen özel bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem sağlıklı yumurta ve sperme sahip olan tüm çiftlere rahatlıkla uygulanabilir. Tüp bebek tedavisinde kadından alınan sağlıklı yumurta erkekten alınan sağlıklı sperm ile laboratuvar ortamında özel bir tüp içerisinde döllenir.

NORMAL GEBELİKTEN FARKI NE?

Dölleme işlemi tüp içerisinde gerçekleştirildiği için bu yöntem ile meydana getirilen gebelikler de tüp bebek olarak anılmaktadır. Bu yöntemi normal hamilelikten ayıran tek fark gebeliğin dışarıda başlamasıdır. Döllenen yumurtalar daha sonra yeterli olgunluğa eriştiği zaman rahim içerisine yerleştirilmektedir. Aşılama yöntemi olarak bilinen bu yöntemde gebelik şansını artırmak amacı ile çoğu zaman birden fazla yumurta rahime yerleştirilir.

Haberin Devamı

Tüp bebek tedavisiyle hayalleriniz gerçek olsun

TÜP BEBEK TEDAVİSİNİN AŞAMALARI

  • Tüp bebek tedavisi aşamalı olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. İlk aşamada başvuruda bulunan çiftin hikayesi dinlenir ve bebek sahibi olmalarını engelleyecek bir sağlık sorunları olup olmadığı incelenir.
  • Bunun ardından çift uygun bulunursa kadına adet dönemi için randevu verilir ve tüp bebek ilaçları kullanılmaya başlanır. Bu aşamada kadın sürekli olarak takip altındadır ve ultrason ile yumurta gelişimi yakından takip edilir.
  • Yaklaşık 10 gün sonra yumurta gelişimi tamamlanır ve yumurta uygun olgunluğa ulaşır. Bu aşamada yumurta çatlatma iğnesi yapılır ve bu iğneyi takip eden 36. gün itibari ile yumurta toplama işlemine başlanır.
  • Toplanan yumurta erkekten alınan sperm ile döllenerek embriyo elde edilir. Yapılan embriyo transferi sonrasında 12. günde gebelik testi yapılarak tedavinin sonucu belirlenmektedir.

Tüp bebek tedavisiyle hayalleriniz gerçek olsun

EN ESKİ VE GÜVENİLİR YÖNTEM

Tüp bebek tedavisinin tercih eden çiftlere sunduğu en büyük avantaj çocuk sahibi olmak için geliştirilen en eski ve en güvenilir yöntem olmasıdır. İlk olarak 1978 yılında uygulanmaya başlayan bu yöntem geçen yıllar ile beraber kendisini geliştirmeyi başararak bugün hem daha yüksek başarı oranı ile hizmet vermekte hem de çiftlere güvenilir bir şekilde bebek sahibi olma imkanı sağlamaktadır. Yine diğer tedavi yöntemleri ile kıyaslandığında riskleri yok denecek kadar azdır. Yöntem her geçen gün biraz daha geliştirilmeye devam ederken bu sayede başarı oranı da yükseltilmeye devam edilmektedir.

AY AY GEBELİK HESAPLAMA