Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Orgazm kasılmaları erken doğuma neden olur mu?

"Hamilelik döneminde yaşanan cinsellik bebeğe zarar verir mi? Orgazm kasılmaları erken doğuma neden olur mu?" gibi sorular bebek bekleyen çoğu çiftin, hamilelik döneminde cinsellikten uzak durmasına neden olur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, bu konuda aklınıza takılan soruları yanıtlıyor.

Haberin Devamı


RAHİM KASILMALARININ TEK NEDENİ ORGAZM DEĞİLDİR

Orgazm kasılmaları erken doğuma neden olur mu

Kadın rahminde sadece gebelik döneminde ya da orgazm döneminde kasılmalar meydana gelmez. Normal zamanlarda da, rahimde kasılmalar gerçekleşmektedir ama kadınlar çoğu zaman bu kasılmaları hissetmezler. Fakat gebelik ile birlikte büyüyen rahim, kasılmaların hissedilmesine neden olmaktadır. Yani rahim kasılmasının tek nedeni orgazm değildir.


DOKTORUNUZUN İZİN VERDİĞİ HAFTAYA KADAR CİNSELLİK YAŞAYABİLİRSİNİZ

Orgazm kasılmaları erken doğuma neden olur mu

Gebelik döneminde, doktorunuzun izin verdiği haftaya kadar dilerseniz cinsel birliktelik yaşayabilirsiniz. Ancak erken doğum riski, kanama, enfeksiyon, rahimde sıvı azalması, çoğul gebelik gibi durumlar söz konusu ise, doktorunuz cinsel ilişkiye girilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunabilir. Bu konu ile ilgili tüm merak ettiklerini uzman kadın doğum doktorunuza sorabilirsiniz.


ORGAZM KASILMALARI ERKEN DOĞUMA NEDEN OLUR MU?

Orgazm kasılmaları erken doğuma neden olur mu

Gebelik döneminde cinsel ilişki sırasında yaşanılan orgazm ile birlikte hissedilen rahim kasılmasının, erken doğuma ya da bebeğe herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Ancak daha önce de bahsedildiği gibi, erken doğum riski, rahim sıvısında azalma, çoğul gebelik, kanama hali gibi bir durum varsa, ekstradan yaşanılacak olan kasılmalar, erken doğumu tetikleyebilir. Böyle bir risk durumunda da zaten, doktorunuz sizi uyararak bilgi verecektir.


AKLINIZA TAKILANLARI DOKTORUNUZA DANIŞIN

Orgazm kasılmaları erken doğuma neden olur mu

Gebelik dönemi, hamilelik öncesi dönem, korunma yöntemleri gibi aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını kulaktan dolma bilgilerle kanıksamak yerine bu konularda uzman, alanında deneyimli Kadın Doğum uzmanlarına danışmanız çok daha sağlıklı olacaktır.