Ebru Üstek
Ebru Üstek
Ebru Üstek

2017'nin bahçe dekorasyonu trendleri nelerdir?

2017 dekorasyonda bahçe trendlerinden ilham alarak, kendi evinizde uygulamak için hazır mısınız? O zaman Crealifetime blog yazarı Ebru Üstek'e kulak verin.

Haberin Devamı

1- BAHÇE KİLİMİ

Bu yılın bir numaralı eğilimi, açık hava kilimleri.

2017nin bahçe dekorasyonu trendleri nelerdir

Bahçenizi ya da balkonunuzu da sanki evin iç mekanı gibi dizayn etmek de trendlerin arasında yer alıyor. Bahçe kilimlerinde, etnik tasarımlar çok fazla renkle buluşurken, naturel tasarımlar sahil tonları ile iç içe geçiyor. Özellikle yazlık evlerde rahatlıkla kullanabileceğiniz bahçe kilimlerinin evinize hava katacağını söyleyebiliriz.

2- TROPİKAL BASKILI YASTIKLAR

Daha fazla yeşil… Pantone 2017’nin trend rengini “greenery” olarak açıkladı.

 2017nin bahçe dekorasyonu trendleri nelerdir

Tropikal baskılı yastıklar bambular, palmiyeler, geniş yapraklı bitki desenleri, flamingo ve papağan figürleriyle koltuklarda yerini alıyor. Tropikal esintiler, özellikle bahçe dekorasyonunda bambu ve hasır mobilyalarla muhteşem bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.

3- SAHİL TONLARI

Sahilden ilham alan tonlar, bahçe dekorasyonunda koltuk, yastık ve aksesuarlarda trendlerin merkezine oturuyor.

2017nin bahçe dekorasyonu trendleri nelerdir

Dokuma kumaşlarında özellikle bu sezon öne çıkan geometrik desenlerle, sahil tonları birbirlerini tamamlıyor. Su mavilerini ahşapla, bambuyla ve hasırlarla birlikte kullanabilir, evinizde dinginliği yakalayabilirsiniz.

4- RETRO BAMBU MOBİLYA

Son yıllarda gördüğümüz en büyük eğilimlerden biri retro duygusunun ortaya çıkması…

2017nin bahçe dekorasyonu trendleri nelerdir

70’li yıllarda rattan ve hasırdan esinlenen mobilyalar geri dönüş yapıyor. Retro bambu oturma grupları, masalar, sandalyeler, çiçeklikler, banklar, sepetler ve aksesuarlar olarak karşımıza çıkıyor. Doğanın bir parçası olan bambunun sıcaklığını hissetmek için, siz de retro bambu mobilyalardan edinip, evinizde sezonun vazgeçilmez trendini uygulayabilirsiniz.

5-DOĞAL MATERYALLER

Mobilya ve dekor konusunda yıllarca minimalist hakimiyetten sonra, artık doğal malzemelerle yaratılmış daha gerçekçi mekanlar göz önüne çıkıyor.

 2017nin bahçe dekorasyonu trendleri nelerdir

Doğanın bize sunduğu sonsuz malzeme ile organik ve sürdürülebilir mekanlar yaratabiliriz. Kendi koltuğunuzu doğal malzemelerle tasarlayabilir, bulduğunuz ahşap parçasılarından raflar oluşturabilir ya da çiçek ekmek için eski bir çaydanlık kullanabilirsiniz.

6- RENKLİ METAL SANDALYELER

Sezonun cıvı cıvıl trendi renkli metal sandalyeler…

 2017nin bahçe dekorasyonu trendleri nelerdir

Bahçenize ya da balkonunuza renkli ve sevimli bir hava katmak isterseniz, bu renkli metal sandalyeler tam size göre…