Soframız yeşillensin

Bu mevsimde en sevdiğim ve salatalara mutlaka eklediğim malzemelerden biri de semizotu… Yemeğini yaparken verdiğim tarifteki gibi içine üzüm ekleyerek farklı bir tat katmayı siz de mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

 

LABNELİ SEMİZOTU SALATASI (4 kişilik)

Soframız yeşillensin

NE LAZIM?

◊ 2 demet semizotu (sadece yaprakları)

◊ 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Sosu için

◊ 200 gr labne peyniri

◊ 2 tepeleme yemek kaşığı mayonez veya 5 yemek kaşığı tahin

◊ 3 diş dövülmüş sarımsak

◊ 1 limonun suyu

◊ 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber

◊ 1 yemek kaşığı kuru nane

◊ 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ

NASIL YAPARIM?


◊ Semizotunun yapraklarını saplarından ayırın. Yaprakları iyice yıkayıp süzülmesini bekleyin.

◊ Sosu hazırlamak için labneyi derin bir kaba koyun. İster mayonez, ister tahin ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.

◊ Dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, pul biber, nane ve sıvıyağı ilave edin. Tel çırpıcıyla iyice çırpın. Ceviz içini katıp kaşıkla karıştırın.

◊ Hazırladığınız sosu süzülmüş olan semizotu yapraklarının üzerine gezdirip çatalla karıştırın. Semizotunu ezmemeye özen gösterin.

◊ Dilerseniz üzerini közlenmiş biberle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

ÜZÜMLÜ SEMİZOTU (4 kişilik)

Soframız yeşillensin

NE LAZIM?

◊ 2 demet semizotu

◊ 1 iri boy kuru soğan

◊ 4 diş sarımsak

◊ 1 iri boy havuç

◊ 2 yemek kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm (suda bekletilmiş)

◊ 5 yemek kaşığı zeytinyağı

◊ 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz zerdeçal

◊ 1 limonun suyu

◊ 1 çay bardağı sıcak içme suyu

NASIL YAPARIM?

◊ Semizotlarını ayıkladıktan sonra saplarıyla beraber, 5 santim boyunda irice dilimleyin. Yıkayıp süzülmesi için bir kenarda bekletin.

◊ Derin bir tencereye zeytinyağını dökün. Yemeklik doğradığınız soğanı, incecik dilimlediğiniz sarımsağı, kibrit çöpü doğradığınız havucu ekleyin. Üzümleri de katıp 4-5 dakika kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak kavurun.

◊ Semizotunu üzerine ilave edip tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyerek yeniden karıştırın.

◊ En üste limon suyunu gezdirip sıcak suyu ilave edin.

◊ Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 25 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Yazarın Tüm Yazıları