Yarıyıl tatili için öneriler

Okullar eğitime ara veriyor, çocuklar karne alıp iki haftalık tatile girecekler. Peki, ama bu iki haftayı hem eğlenerek hem de verimli bir şekilde nasıl geçirecekler? İşte önerilerimiz…

Haberin Devamı

Karne tartışmasından kaçının
Çocuklar bu yılın ilk karnesini bu hafta alacaklar. Karneden beklentisi çok yüksek olan ebeveynler, aradıklarını bulamadıklarında çocukların çok üstüne geliyor. Oysa bu durum çocuğu strese sokan büyük bir soruna dönüşüyor. Bu sebeple çocuklara karşı anlayışlı olmak çok önemli. Çocuğun notundan ziyade gösterdiği çabayı takdir etmek gerekiyor.

Yarıyıl tatili için öneriler

Bol bol dinlensin
Anne babalar, çocukların çok ders çalışmasını istediğinden çocuklar yorgun. Onlardan adeta bir işçi gibi çalışması isteniyor. Oysa çocukların eğlenerek öğrenmesi onların en büyük kazanımı. Bu sebeple yarıyıl tatilini dinlenerek, eğlenerek ve sosyal hayattan bir şeyler öğrenerek geçirsin.

Haberin Devamı

Birlikte kitap okuyun
Çocuklar yalnızca okul döneminde kitap okuduklarında, kitap okumanın da bir ders olduğu fikrine kapılıyor. Oysaki kitap okumak yaşamsal bir ihtiyaç. Bu sebeple çocuklarınızla birlikte kitap alışverişine çıkın, kitap okuyun ve okuduğunuz kitaplar hakkında sohbet edin.

Müze gezin, parklara gidin
Yarıyıl tatili, müze gezmek için de çok iyi bir fırsat. Çocukların birbirinden farklı müzelerden öğreneceği çok şey var. Şehir müzelerinin yanı sıra özel müzeleri de gezebilirsiniz. İstanbul Oyuncak Müzesi, Beşiktaş’taki Kedi Müzesi, Kartal Belediyesi Masal Müzesi, İstanbul ve Ankara Rahmi Koç Müzeleri ile Antalya Dinopark, İzmir Kültürpark, Eskişehir Sazova Parkı gibi alanlar iyi bir gezi ve sohbet konusu olacaktır.

Ona ders çalışma baskısı yapmayın

Çocuğunuzun yarıyıl tatilini masa başında ders çalışarak geçirmesi yerine, ailece birlikte geçirdiğiniz zamanlar çok daha kıymetli. Evet, elbette ki okul konularından geri kalmasın ama okulda öğrendiklerini kitaplar, müzeler ve hatta mutfakta geçireceğiniz zamanla örtüştürün, o konuları birlikte tartışın. Örneğin yemek yaparken matematik, müze gezerken tarih, park gezerken coğrafya hakkında sohbet edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Birlikte sinemaya gidin
Son zamanlarda evde sinema öne çıksa da siz çocuklarınızla sinemaya gitmeyi ihmal etmeyin. Üstelik Kral Şakir’in yeni filmi “Devler Uyandı” bugün gösterime girdi. Karakterin çizeri Varol Yaşaroğlu yeni filmiyle ilgili olarak “Kral Şakir filmlerimizin en büyük özelliği, bir yandan çok eğlendirirken çok güçlü sosyal mesajlar da vermesi. Bundan hareketle, tüm dünyayı şimdiden derinden etkilemeye başlayan ‘yapay zekâ’ devrimi ve Nemrut dağındaki kültürel zenginliklerimiz ‘Kral Şakir Devler Uyandı’ filmimizin çıkış noktasını oluşturdu” diyor.

Yarıyıl tatili için öneriler

Filmin konusu ise şöyle: “Ünlü bir teknoloji firması, elektronik cihazların mobil hale gelip, yapay zekâ ile hareket edebildikleri bir sistem geliştirmiştir. Şakir ve ailesi de bu firmanın yaptığı ürünlere hayranlık beslemektedir, ama şirketin sahibi Harun adındaki yatırımcı, geçmişte Şakir’in babaannesi olan arkeolog Seniha’nın önderliğinde keşif gezileri düzenlemiş ve tarih öncesine ait bir taşı ortaya çıkarmıştır. Bu taşın içine hapsolmuş, kötü savaşçı ise yüzyıllardır kilitli kaldığı bu taştan dışarı çıkar ve Harun’un içine girer. Harun, yarattığı teknolojik orduyu dünyayı ele geçirmek üzere harekete geçirir.

Haberin Devamı

Şakir ve ailesi ise, Nemrut dağındaki heykel başlarının gizemi ile hem kayıp olan babaanne Seniha’yı bulmaya çalışacak, hem de dünyayı kötü niyetli savaşçıdan korumaya çalışacaklardır.”

Hadi gidelim

Taş Devri

Yarıyıl tatili için öneriler

Büyük küçük herkesin çok sevdiği Taş Devri, birbirinden eğlenceli maceralarıyla bu kez tiyatro sahnesinde.
Yer: İstanbul-Watergarden Duru Tiyatro
Tarih: 20 Ocak Cumartesi
Saat: 12:00-14:00 Yaş: 3+
İletişim: (0216) 338 56 36
Fiyatı: 205 lira

Haftanın kitabı

Büyüyünce ne olacaksın? sorusu çocukların en çok duyduğu sorulardan biridir kuşkusuz. Peki, ya çocuğun bu konuda hiçbir fikri yoksa? İşte çocukların meslekler hakkında bilgi sahibi olması için harika bir kitap: Mesleklerin Bilinmeyen Dünyası.

Haberin Devamı

Yarıyıl tatili için öneriler

Yayınevi: Kronik Çocuk
Yazan: H. Mokrošová, H. Haraštová, P. Hanáčková Türkçesi: İpek Güneş Çığay
Tür: Etkinlik Yaş: 7+ Sayfa: 64
Fiyatı: 72,60 lira

 

 

Yazarın Tüm Yazıları