Profesörler okulda ders verecek

Ekrem Demirtaş İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı. Lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde aldıktan sonra İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nden mezun oldu. 1970–1974 yılları arasında İzmir’de profesyonel yönetici olarak çalıştı. 1974 yılından itibaren kendi firmasını kurarak inşaat sektöründe malzeme toptan satıcılığı, iş merkezleri ve konut siteleri yapımı, gıda sektöründe de ihracat ve ithalat yapmaya başladı. 1981’den bu yana İzmir Ticaret Odası meclis üyeliği yapan Demirtaş, 1992’den itibaren 25 yıldır İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapıyor.

Haberin Devamı

1988 yılında meslek odalarında ilk “vakıf” kuruluşunu gerçekleştiren Demirtaş, 2001’de İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurdu.

GİRİŞİMCİ YETİŞTİRİYORUZ

Şimdi 10 bini aşkın öğrencisi olan ve “Hayattaki en büyük eserim” dediği bu üniversitenin Mütevelli Heyeti başkanlığını yapıyor.  “İzmir’i keşfet” programı çerçevesinde kente gitmişken İzmir’e bu kadar katkısı olan Ekrem Demirtaş ile bu kez eğitim üzerine konuştuk:

Şu anda İzmir’de geleceği yakalayacak bir eğitim sistemini yapabilmek örgütlenen bir üniversiteyiz, biz geleceği yakalamak istiyoruz tabi ki eğitimle de öğrencilerimize geleceğine öğretiyoruz. Tamamen interaktif öğrenci odaklı bir eğitim sistemimiz var. Biz girişimci yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin yenilikçi ve girişimci olmalarını istiyoruz. Dünyanın her yerinde şu anda mezunlarımız çalışıyor. Bana gelip de “işimiz yok bize yardımcı olur musunuz?” diyen öğrencimiz yok.

Haberin Devamı

Biz ilk günden bu yana gelirimizin tamamını eğitim için yatırıma harcayan bir üniversiteyiz. 100 bin metre kare fiziksel olanaklarımız var. 750 hocamız görev yapıyor. Bunların hemen hemen yarısı iş hayatından gelen kişiler. Biz Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmeye çalışan bir üniversiteyiz. Yeni kampüs alanımız 220 dönüm civarında olacak.

KOLEJİMİZİ AÇIYORUZ

2018-2019’da eğitim öğretim yılında orta ve üst zeka niteliğindeki öğrencileri alacağımız Güzelbahçe’deki kolejimizi de açıyoruz. Mühendislik bölümlerimizi de oraya taşıyoruz lise öğrencileri üniversiteden ders alabilecek, üniversite hocalarımız lisede ders verebilecek. Bilim ve teknolojiyle iç içe olan bir kampüs yapıyoruz.

Biz sürekli araştırıyor, inceliyoruz. Şimdi hedefimiz teknoloji. Anaokulundan üniversiteye kadar kendi öğrencilerimizi yetiştireceğiz. Anaokulu İngilizce eğitim verecek. Adı İzmir Ekonomi Bilim ve Teknoloji Koleji olacak.

Tıp fakültemize bu yıl öğrenci alıyoruz. 3 yıl süren İngilizce tıp fakültesi açma çabası YÖK yetkili kurullarının kabulüyle mutlu sona ulaştı. İzmir Ekonomili ilk tıpçılar, 2017 – 2018 akademik eğitim yılında ders başı yapacak. 50 öğrencinin alınacağı fakültemizin ardından inşaatımızı tamamlayarak, çağın vebası olan kanser ağırlıklı bir hastaneyi de 2019 yılında açacağız.

Yazarın Tüm Yazıları