Sağlıklı beslenmeye geçiş için 7 tarif

Artık baharın çanları çalmaya başladı, birçoğumuz yaz öncesi biraz kilo verip daha iyi hissetmek istiyoruz. Aşağıdaki tarifler sayesinde en sevdiğiniz yemekleri yiyor gibi hissedip aslında daha sağlıklı versiyonlarını tüketiyor olacaksınız. Üstelik lezzetlerinden ödün vermeden...

Haberin Devamı

Burgerinizi fırında hazırlayın

Eğer kalori tasarrufu yapmak ve daha az yağlı yemek istiyorsanız kendi hamburgerinizi fırında pişirmeniz iyi bir tercih olacaktır. Etinizi tavada yaptığınız zaman muhakkak yağ kullanmanız gerekecektir ancak eti fırına koyduğunuzda yağ kullanma zorunluluğunuz ortadan kalkar. Yapmanız gereken tek şey burgerinizi hazırlayıp 190 derecede 8-10 dakika pişirmek. 

Karbonhidratsız hamur hazırlayın

Bir öğünün kalorisini düşürmenin kolay yollarından biri de karbonhidratı kesmektir. Ancak çoğu zaman karbonhidratı çıkarmak daha az lezzet anlamına gelir. Kinoalı pizza sayesinde hem en sevdiğiniz yemeği hâlâ yiyebilmiş olacak hem de sağlıklı bir şekilde tüketmiş olacaksınız. Yapmanız gereken tek şey, kinoa, kabartmatozu, tuz ve zeytinyağını blender’da karıştırıp 200 derecede 12 dakika pişirmek. 

Muzla pişirin

Haberin Devamı

Gerçekten tatlıya çok düşkünseniz ancak tariflerin çoğundaki kalori  ve yağ sağlığınızı etkiliyorsa, şanslısınız. Ezilmiş muz; ekmek, muffin, kek, kurabiye ve birçok diğer tarifte tereyağı yerine kullanabileceğiniz harika bir alternatiftir. Her bir parça tereyağı için yemeğe bir muz katın. Yağ yerine muz kullanmak hem tariflerinizi hem vicdanınız hafifletecek!

Pirinç yerine karnabahar pilavı

Pilavdaki karbonhidratı ve kalorileri azaltırken aslında pilav yiyormuş gibi hissetmenin en güzel yollarından biri pirinç yerine karnabahar kullanmak... Karnabahar pilavı küçük bir porsiyon başına 25 kaloridir. Beyaz pirinç 218 kaloriyken, esmer pirinç ise 140 kaloridir. Ayrıca karnabahar, 2015-2020 beslenme rehberlerine göre bol miktarda lif, potasyum, C Vitamini, K Vitamini ve B6 Vitamini gibi besin maddeleri içerir. 

Krempeynir yerine tofu

Eğer daha az kalorili bir ‘cheesecake’ yapmak istiyorsanız tofu yeni arkadaşınız olacak. Krempeynire benzer dokusuyla bu besin zengini gıdayı kullanarak istediğiniz kıvamı ve lezzeti de tutturabilirsiniz. 4 ölçü normal krempeynir yerine 3 ölçü yumuşak tofu peyniri kullanın.

Dürüm lavaşı yerine marul yaprağı

Dürüm yemek aslında sandviçten daha sağlıklı gibi gözükse de lavaş da karbonhidrat ve kalori doludur. Eğer daha sağlıklı bir seçenek arıyorsanız marul yaprakları işinizi görecektir. Hem daha sağlıklı bir öğün yemiş olacak hem de yedikten sonra kendinizi daha hafif hissedeceksiniz.

Kabak noodle

Haberin Devamı

Noodle şeklinde keseceğiniz kabaklarla harika bir öğün yaratabilirsiniz. Makarna sevenler için diyet demek en sevdikleri yemeğe veda etmek demektir. Ancak kabak noodle gerçekten noodle yiyormuş hissi yarattığından dolayı hem daha sağlıklı bir seçim yapmış hem de daha az kalori almış olursunuz. 

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 19.30’da D-Smart 20. kanal Maxsmart Premium HD’de yayımlanmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları