Ruhunuzu da doğru besleyin!

Kendinizi uyuşuk ve huysuz hissediyorsanız suçlusu beslenme tarzınız olabilir. Neyse ki ruh halinizi yükseltecek ve pozitif kalmanıza yardımcı olacak besinler de var.

Haberin Devamı

Pazı
Magnezyum zengini bir sebze. Magnezyum stresi azaltmaya, ruh halini dengelemeye ve enerji artırmaya yardımcı. Potasyum bakımından da zengin ve bazı araştırmalara göre potasyum eksikliği ruh hali dalgalanmalarına yol açıyor.

Domates
Vücutta iltihaplanma oluşmasını engellemeye yardımcı likopen antioksidanı içeriyor. Magnezyum ve folik asit ise ruh halini dengeleyici nörotaşıyıcılar oluşmasını destekliyor.

Çikolata
Uzmanlar stresi azaltmaya ve modunuzu yükseltmeye yardımcı olmak için günde yaklaşık 40 gram bitter çikolata yemeyi öneriyor. Çikolatada mutlulukla bağdaştırılan serotonin üretilmesine yardımcı olan aminoasitler olduğunu söyleyen araştırmalar var. Aynı zamanda doğal antidepresan olan dopamin salgılanmasını tetikleyen fenetilamin içeriyor.

Haberin Devamı

Balık
Özellikle yağlı olanlarını tercih ettiğinizde maksimum fayda sağlayan balık yalnızca bir sağlıklı yağ ve protein kaynağı değil, ruh haline de iyi gelen bir besin. Beyin kimyasallarını modunuzu yükseltmek üzere değiştirebilecek Omega-3 zengini midye, sardalye, somon ve tonbalığı gibi deniz ürünlerini tercih edin.

Turunçgiller
İster yorgun, halsiz, uykulu veya depresif; ister hastalık yaklaşıyor gibi hissedin, bilmeniz gereken şu: En yakın arkadaşlarınız turunçgiller. Bazı araştırmalar portakal, limon, greyfurt gibi meyveleri koklamanızı söylüyor. Bu meyveleri tüketmek stresin azalmasına ve mutluluğun artmasına yardımcı oluyor. Turunçgilleri temiz ve ferah kokular olarak algıladığımızdan etrafımızda bu meyvelerden bulundurmak zihinde ferahlık ve arınma hissiyatı yaratmaya yardımcı oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları