Kubilay Keskin

Charles eğlencede

7 Aralık 2009
Maria-Necmettin Eliyeşil çiftinin kızları Melisa Eliyeşil, bir yıldır Faber-Castell’in CEO’su Anton Wolfgang Kont Von Faber-Castell’in oğlu Charles Von Faber-Castell’le flört ediyor.

Charles Faber ve Melisa Eliyeşil önceki gün aileleriyle birlikte Al Jamal’de eğlendi. Gecede Eliyeşil çiftinin dostları Serra Tokar ve Yusuf Ayakatik de vardı.

Hakkolar’da yoğun trafik

ıki yıl önce hayatını kaybeden, Vakko’nun kurucusu Vitali Hakko için 17 Aralık günü mevlit okutulacak. Vitali Bey’in eşi Kathy Hakko tarafından, Bebek-Arifi Paşa Korusu’ndaki evinde okutulacak mevlite. aralarında Rahmi Koç, Güler Yiğit, Halil Değer, Monik Benardete, Yüksel Behlil gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu 50 kişilik bir dost grubu davetli.
Kathy-Vitali Hakko çiftinin kızı Sima Lodrik ve oğulları Cem Hakko’nun ev sahipliği yapacağı mevlit, yemekli bir davet şeklinde gerçekleşecek. Ayın 21’inde ise yönetim kurulu başkanlığını Cem Hakko’un yaptığı Vakko, Nakkaştepe’deki yeni fabrika ve holding binasının açılışını sosyete ve iş dünyasına vereceği bir davetle yapacak.

Bentley’e 700 bin Euro ödedi

Televizyoncu Acun Ilıcalı, önceki gün Bentley Mulsanne’ın 2010 modelinden sipariş verdi. Ilıcalı, aksesuvarsız olarak 700 bin Euro ödediği arabasını Ağustos 2010’da teslim alacak. Her fırsatta arabalara olan düşkünlüğünü dile getiren Ilıcalı arabasının parasını peşin ödemiş.

Balık yararlıdır

Sinem Güven önceki gün kızı Defne ile birlikte ıstinye Park’taki Balıkev’de yemekteydi. Geçtiğimiz gün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi’nde Contemporary ıstanbul Fuarı’nı gezerken rastladığım Sinem Hanım, kızının balığı çok sevdiğini haftada iki kez mutlaka balık yediklerini belirtti.

Yazının Devamını Oku

Genç yetenekler için

5 Aralık 2009
Çağdaş Eğitim Vakfı, “Yedi Tepe’den Yedi Kıta’ya ıstanbul’un Ritmi” etkinliği, önceki gece Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı.

ÇEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genç Yetenekler projesi Genel Koordinatörü Berrin Yoleri’nin organizasyonunu gerçekleştirdiği gecede elde edilecek gelir halen öğrenimlerine Berklee College of Music’de devam eden Bulut Gülen, Burak Beşir, Ekin Cengizhan ve Berklee College of Music’in ıstanbul seçmelerinde burslu olarak öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin eğitimine destek amaçlı kullanılacak.

Sezen Aksu ve Burak Kut desteği

Gecede; Berklee College of Music’te öğrenimine devam eden Emir Çerman, Bulut Gülen (trombon), Burak Beşir (flüt) ve Ekin Cengizhan (davul-vurmalı çalgılar) ıstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde kendi bestelerinin yanı sıra, Sezen Aksu’nun “Küçüğüm”, “ıstanbul ıstanbul Olalı” parçaları ile Burak Kut’un “Bebeğim” parçalarını yeniden yorumladılar.

Sunuculuğunu Burcu Esmersoy’un yaptığı gecede konuk sanatçılar Sezen Aksu ve Burak Kut; ıstanbul Devlet Senfoni orkestrası eşliğinde bu eserleri seslendirerek öğrencilere destek oldu.

Yazının Devamını Oku

Baba Çiller tarzı

4 Aralık 2009
Geçtiğimiz hafta İstinye Park’ta Mert Çiller’i görmüş ve salaş kıyafetiyle bakışları üzerinde topladığını yazmıştım. Önceki gün de alışveriş merkezinde babası Özer Çiller’e rastladım. Masa restoranda arkadaşıyla buluşup yemek yiyen Özer Bey ise kıyafet seçimini rahatlıktan yana kullanmıştı. Simya’yı tanıtacak
Takı tasarımcısı Zeynep Erol, yeni yıla özel hazırladığı “Simya” adlı koleksiyonunu beğeniye sunuyor. Erol, telkari sanatından esinlenerek tasarladığı 110 parçalık yeni takı koleksiyonunu, bugün Nişantaşı’ndaki atölyesinde açacağı 16’ncı kişisel sergisinde tanıtacak.

Nikâhsız ilişkiye şok mahkeme kararı
Başkasıyla evli olduğu halde üç yıl boyunca kendisiyle yaşayan işadamı Aydın Çubukçu’dan ilişkilerini “gerekçesiz” bitirdiği için şikayetçi olan ve 70 bin TL tazminat isteyen ressam Renan Ertosun’un açtığı dava aleyhine sonuçlandı.

34 yıl Koç Holding’de çalıştıktan sonra 2004 yılında emekli olup kendi danışmanlık şirketini kuran evli işadamı Aydın Çubukçu, ressam Renan Ertosun ile aynı evi paylaşıyordu. Ancak ilişkileri üç yılın sonunda noktalandı. Ertosun, birlikte yaşadığı ve sebepsiz yere kendini terk ettiği iddiasıyla geçtiğimiz yıl Çubukçu’yu mahkemeye verdi ve işadamından 70 bin TL tazminat istedi. Mahkeme önceki gün karara bağlandı ve ünlü ressam, gerekçelerinin geçersiz olduğu yönündeki kararla davayı kaybetti.

Ertosun, açtığı davada Aydın Çubukçu’ya ait hisseli bir binada kiracı olarak oturduğunu, buranın kendi yardımıyla satıldığını, daha sonra Çubukçu’nun kendisini evden çıkarmak istediğini belirtmiş, diğer taraftan da Yargıtay’ın “Nikâhsız yaşadığı kadını evden uzaklaştıran erkek tazminat ödemeli” kararını emsal göstererek tazminat istemişti.

Satıştan komisyon istedi vermeyince tehdit etti
Renan Ertosun’un dava açtıktan sonra gazetelere maksatlı beyanatlar vererek kişilik haklarını ve itibarını zedelediğini öne süren Aydın Çubukçu, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
“Renan Hanım, sahibi olduğum ve kendisinin resim atölyesinin bulunduğu binanın satışına yardımcı olduğunu öne sürerek 2007 yılı sonlarında avukatları vasıtasıyla benden yüksek bir komisyon talep etmiş, aksi takdirde basına beyanat vereciğini duyurmuştu. Satışta bir yardımı ve haklı bir gerekçesi olmadığı için ona komisyon ödemeyi reddettim. Kendisi zaten satışı gerçekleştiren emlakçı kuruluştan önemli bir komisyon almıştı. Neticede mahkemede asıl maksadın şantaja yönelik olduğunu göstermemiz üzerine, 29 Eylül’de herhangi bir tazminat hakkı doğmadığına karar verildi.”

60 bin ziyaretçi 10 milyon $ satış
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Contemporary ıstanbul Fuarı, kapılarını önceki gün açtı. Etkinliğin açılışına Hande Ataizi, Feryal Gülman, Tuba Ünsal, Aylin-Özcan Tahincioğlu, Bedri-Sibel Baykam, Güllü Aybar Eda Taşpınar ve sevgilisi Bora Kozanoğlu gibi iş, sanat ve sosyal hayatın ünlü simaları katıldı.

Çocuklar bende

Açılışa katılanlar arasında boşanma arifesinde olan Leyla Alaton da vardı. Alaton ile ayaküstü sohbetimizde, dava sürecinin devam ettiğini ancak iki oğlunun şimdilik kendisinde kaldığını öğrendim. Eşi Mehmet Günyeli’nin “Dervişler” adlı fotoğraf sergisini ziyaret etmeyen Leyla Hanım, arkadaşı Çağla Cabaoğlu’nun standına giderek buradaki tabloları inceledi.

Son gün 6 Aralık

Bu arada yerli ve yabancı sanatseverleri ıstanbul’da buluşturan Contemporary ıstanbul’un, ayın 6’sına kadar açık kalacağını belirteyim. 60 bin kişi tarafından ziyaret edileceği tahmin edilen etkinlikte yer alan galerilerin satış hedefi de büyük. Fuarda, 10 milyon dolar değerinde eser satılması bekleniyor.

İtalya’nın logoları askeri müzede
İtalyan Ticaret Merkezi ve ıtalya Başkonsolosluğu’nun Harbiye Askeri Müzesi’ndeki şehit Hasan Rıza Sergi Salonu’nunda düzenlediği “ıtalya’nın Logoları” adlı serginin açılışı önceki gece yapıldı. ıtalya’nın ıstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico ile ıtalyan Ticaret Merkezi Müdürü Dr. Roberto Luongo’nun ev sahipliği yaptığı davette açılış kurdelesini Rustico ve Luongo ile birlikte ıstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş, serginin küratörü Cornelia Bujin, şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kesti. Açılışa, aralarında Heves Ekinci, Gülbin Turgut ve Hasan Mingü’nün de yer aldığı çok sayıda tanınmış sima katıldı.
Yazının Devamını Oku

5. yılını kutluyor

3 Aralık 2009
İstanbul Modern Sanat Müzesi, 5’inci kuruluş yıldönümünü “Gala Modern” adlı geceyle kutlayacak.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, 11 Aralık’ta 500 kişinin katılımıyla düzenlenecek gecede sürpriz sanatçıların sahneye çıkacağını söylüyor.

Davet organizasyonu Vakko Espace, after party ise Ergoİsviçre Sigorta sponsorluğunda gerçekleşecek Gala Modern’in sunuculuğunu ise Rana Erkan Tabanca gönüllü olarak yapacak.

Gençler Derin’i seçti

10 Aralık’ta Four Seasons Otel’de 15’inci yılını kutlayacak olan TOÇEV ile Parla Mücevher’in “Minik Kalpler PARLAsın” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan takılar, Akmerkez’deki Parla mağazasında satışa sunuldu. Ebru Uygun, ısmail Acar, Dilek Hanif ve Derin Mermerci’nin tasarladığı takılara olan ilgi, yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte daha da arttı. En büyük ilgiyi ise Mermerci’nin tasarımları gördü. Özellikle gençlerin tercih ettiği, sadece 250 adet üretilen ve 2 bin 500 TL’den satılan bu tasarımlar, kısa sürede onlarca adet sattı.

Çocuklarla alışveriş

Aksel Goldenberg ve eşi Nazlı, önceki gün Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeydi. Kızları Derin ve aileye yeni katılan oğulları ile birlikte mağazaları gezen çift, alışveriş yaptı.

ıstanbul buluşması

Yazının Devamını Oku

Üçüncü eşinden de boşanıyor

2 Aralık 2009
Elegan Mobilya’nın sahibi İstemi Turanlıgil, üçüncü eşi Aylin Hanım’dan boşanıyor... 72 yaşındaki İstemi Bey ile 43 yaşındaki Aylin Hanım, 1989 yılında evlendi. İstemi Bey, o zamanlar hosteslik yapan Aylin Hanım için ikinci eşiyle evliliğini bitirdi ve hayatını onunla birleştirdi. Ne yazık ki yıllar süren bu evlilik, şimdi sona ermek üzere. Duyduğuma göre Turanlıgil çifti evlerini bir süre önce ayırmış. Boşanma kararı almalarının nedeni ise, ıstemi Bey’in yine bir başkasına gönlünü kaptırmasıymış. Sosyete dünyasında son günlerde en çok konuşulan konu, ıstemi Turanlıgil’in yaşına rağmen oryantal sevgilisiyle dördüncü kez nikâh masasına oturup oturmayacağı...

Kızına uçtu
Ela Soysal, önceki gün ısviçre’ye uçtu. Kurban Bayramı tatilini İstanbul’da geçiren Ela Hanım, bayramın son günü ısviçre’de yaşayan kızı Elhan’ı görmeye gitti. Soysal, kızının yanında bir hafta kalıp ıstanbul’a dönmeyi planlıyor. ışleri için Ankara’da bulunan eşi Ogan Soysal ise yeni bir parti kurmak için hazırlıklara başlayan Mustafa Sarıgül’le çalışmaya devam ediyor.

Bayram dönüşü

Birçok ünlü isim, dört günlük Kurban Bayramı’nı fırsat bilip ıstanbul dışına çıktı. Önceki gün Atatürk Havalimanı’nda, tatilden dönenlerin yoğunluğuyla hareketli saatler yaşandı. ışte havalimanından eve dönüş manzaraları...

Keşke tatil olsa
Yurtdışından dönen Hyundai Assan’ın patronu Ali Kibar, tatil yapamamaktan yakındı: “Keşke tatilden dönmüş olsam, maalesef işlerim için yurtdışına çıktım.”

Kıbrıs aşıkları
Ali Sunal, bayramı “Yaprak Dökümü” dizisinde rol alan sevgilisi Gökçe Bahadır’la Kıbrıs’ta geçirdi. ıkili, önceki gün ıstanbul’a döndü.

Viyana dönüşü zam protestosu
Altan-Ebru Erkekli çifti, oğulları Efe ve Can’la çıktıkları Viyana seyahatinden döndü. Altan Erkekli, havalimanındaki basın mensuplarına cebindeki akbili göstererek, metrobüs zammını protesto etti: “Bugün eve taksiyle döneceğiz, çünkü valizlerimiz var. Ama ben genelde metrobüsle seyahat ederim. Yapılan zam, özellikle öğrenciler için kötü oldu.”

Otoparkta sigara
Aslı Tümen, bayram tatilinde sevgilisi Mehmet Pisak ile yurtdışındaydı. Saatler süren dönüş yolculuğunda sigara içemeyen Aslı Hanım, daha fazla bekleyemedi ve otoparkta Pisak’ın otomobiline binerken ilk sigarasını yaktı...

Müdavimler
Bahar-Ozan şer çifti, şeker Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da tatil için Kıbrıs’ı tercih etti.

Bir başına
Ceyla Aysal, Belçika’dan tek başına döndü.

Sevgilisine gitmiş
Almanya’dan dönen Melissa Eliyeşil, bayramı orada yaşayan sevgilisi Charles Von Faber’in yanında geçirdiğini söyledi.

Alpler’de kayak
İsviçre Alpleri’nde kayak yapan Esin-ıshak Cerit çifti de tatili önceki gün noktaladı.

Londra’da bayram
Clara Amram, bayramda çocukları Jeremy ve Isabella ile Londra’daydı...

Evinde geçirdi
Ayça Dinçkök, kızı Mercan ve oğlu Kaplan ile Londra’daki evlerinde tatil yapıp ıstanbul’a döndü.

Yalnız çıktı
Tatili erkek arkadaşıyla geçiren Yağmur Ünal, havalimanından tek başına çıktı.

Aşıklar şehrinde romantik tatil
Ali Ağaoğlu, bayramda sevgilisi Petek Ertüre ile aşıklar şehri Paris’teydi. Ağaoğlu ve Ertüre, şehirdeki The Ritz Otel’in süitinde konakladı.

Defalarca ötmüş
Süreyya Yalçın, arife günü Kıbrıs’a giderken leopar desenli çizme, şal ve çantasıyla havaalanındaki tüm bakışları üzerinde toplamıştı. Yalçın, dönüşte daha sade bir imaj çizdi. Ancak taktığı zımbalı çantaya uygun çizmeleri, Süreyya Hanım’ı zor durumda bıraktı. Yalçın, Kıbrıs’ta havaalanından çıkış yaparken güvenlik kapısının alarm verdiğini, bu yüzden kapıdan defalarca geçmek zorunda kaldığını söyledi...
Yazının Devamını Oku

Galata’da moda heyecanı başlıyor

1 Aralık 2009
Tasarım ve moda meraklılarının heyecanla beklediği Galata Moda Festivali için hazırlıklar son hızla devam ediyor. Festival, bu yıl Beyoğlu Belediyesi ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) işbirliğiyle 9-13 Aralık günleri arasında düzenlenecek. Modanın kalbinin atacağı organizasyonda Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Mehtap Elaidi gibi ünlü modacıların yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen genç yeteneklerin tasarımları tanıtılacak. Katılımcılar, tarihi Galata Kulesi çevresinde kurulacak stantlarda tasarımcıların hem 2009-2010 sonbahar-kış koleksiyonlarını hem de festivale özel hazırladıkları uygun fiyatlı tasarımlarını bulabilecek.

Sıkı dostlar
Nurettin Hasman ve Alpay Başaran’a önceki gece Ortaköy’de rastladım. Onları birlikte görünce aklıma gelen ilk isim, tanışmalarına vesile olan Verda Penso oldu. Verda Hanım, 14 yıl önce Nurettin Hasman’la aşk yaşamış, ilişkileri dört yıl sürmüştü. Penso, o aşkın ardından Alpay Başaran’la birlikte olmaya başladı, ancak bu ilişkisi de üç yıl sürdü ve sonunda bitti. Verda Penso’nun hayatına giren bu iki adam, şimdilerde sıkı dost...

Frankfurt’u uyutmadı
Son dönemin popüler DJ’lerinden Ece Toprak’ın Avrupa turnesi devam ediyor. Ünlü DJ, önceki gece Frankfurt’taki Pure adlı mekânda performans sergiledi. Bonjuke isimli organizasyon firmasının düzenlediği partide Toprak’ın yanı sıra DJ Hako ve DJ Le Alen da müzikleriyle yaklaşık 600 kişiyi sabaha kadar eğlendirdi.

Bayram gezmesi
Feniş Alimünyum’un sahibi Sedat Aloğlu’nun eşi Yasemin Aloğlu, Kurban Bayramı tatilinde seyahate çıkmak yerine ıstanbul’da kalmayı terci etti. Yasemin Hanım, önceki gün de küçük oğlu Alihan’ı alıp gezmeye çıktı. Oğlunun karnı acıkınca Etiler’deki Big Chefs’in yolunu tutan Aloğlu, spor tarzıyla dikkat çekti.

İzmir’de yeni bir adres
İzmir’deki Eski Alyans Küçük Kulüp’te yeni bir restoran açıldı. La Marmite adlı mekân, Fransız Kültür Merkezi’nin arka bahçesinde hizmete girdi. Restoranın mutfağı ise, ıngiltere’de mutfak ve gastronomi eğitimi almış, 15 yıl boyunca Londra’nın yanı sıra ıstanbul Changa ve ızmir Hilton’da şeflik yapmış Murat Çaldenk’e emanet edildi. Mekânda dekorasyona da ayrı bir özen gösterildi ve Fransa’dan getirtilen antika tabaklarla aksesuvarlar La Marmite’in içini süsledi.
Yazının Devamını Oku

Sıkı dostlar

30 Kasım 2009
Yasemin-Cefi Kamhi ile şebnem-Celal Çapa çiftleri arasındaki dostluk, yıllardır sekteye uğramadan sürüyor.

Yakın arkadaşlar, önceki gün ıstinye Park’ta bir araya geldi. Önce alışveriş yapan dörtlü, Masa restoranda yemek yedikten sonra alışveriş merkezinden ayrıldı.

Bebek’te bayramlaştılar

Cen Ajans’ın sahibi Nail Keçili, Kurban Bayramı tatilini ıstanbul’da geçirmeyi tercih etti. Nail Bey, önceki gün kızı Nazlı Öztarhan ile buluştu. Bebek’te bir araya gelip bayramlaşan baba kız, uzun bir yürüyüşe çıkıp bol bol sohbet etti.

Balayı Amerika’da

ışadamı ıbrahim Nalbant’ın Nurteks Halı’nın ihracat müdürü olan kızı Ayşegül Nalbant, geçtiğimiz gece Hilton Convention Center’da düzenlenen düğün töreniyle işadamı Arif Kolko ile evlendi. Düğünün onur konuğu ise ıstanbul Valisi Muammer Güler’di. Genç çift, düğünün ardından balayı için Amerika’ya uçtu.

Erman Hoca kızdı

Erman Toroğlu, Kurban Bayramı’nın ilk günü yemek için ıstinye Park’a gitti. Toroğlu, “Bu insanları anlamak zor, dışarıda mis gibi hava varken herkes içeri tıkılmış” dedi.

Çiller tarzı

Yazının Devamını Oku

Genç yeteneklere destek konseri

28 Kasım 2009
Çağdaş Eğitim Vakfı, “Yedi Tepe’den Yedi Kıta’ya ıstanbul’un Ritmi” adlı bir konser düzenliyor.

Organizasyonda Berklee College of Music’in Türk öğrencileri ile Sezen Aksu ve Burak Kut sahneye çıkacak.

Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (ÇEV) “Yedi Tepe’den Yedi Kıta’ya ıstanbul’un Ritmi” adlı konseri, Feyyaz Berker’in katkıları, Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın (KÜSAV) desteği ve Türk Petrol Vakfı (TPV) işbirliğiyle 3 Aralık’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Daveti ÇEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genç Yetenekler Projesi Genel Koordinatörü Berrin Yoleri organize edecek
Sezen Aksu ve Burak Kut sahnede
Berklee College of Music öğrencileri Emir Çerman, Bulut Gülen, Burak Beşir ve Ekin Cengizhan, gecede ıstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde kendi besteleri ile Sezen Aksu ve Burak Kut’un parçalarını seslendirecek. Sezen Aksu ve Burak Kut, öğrencilerin eserlerini seslendirerek onlara destek olacak.

Dansözlerle göbek attı

Al Jamal, Maçka’daki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. ızzet Çapa’nın patronu olduğu gece kulübünün işletmeciliğini ise Ergun Yıldız üstlendi. Yeni yerinde, yenilenmiş dekorasyonu ile bayramda kapılarını açan mekânda önceki gün Ivana Sert de eğlendi. Sert, dansözlerle karşılıklı göbek attı.

Çok iyi anlaşıyorlar

Aslı Üstünkaya, bir yıldır Volkan Ekinci ile flört ediyor. Heves Ekinci, gelin adayı Üstünkaya ile çok iyi anlaşıyor. Heves Hanım, artık davetlere bile oğlu ve “gelinim” diye sevdiği Üstünkaya ile birlikte katılıyor.

Yazının Devamını Oku