Kubilay Keskin

Develi aralık ayında asker

17 Kasım 2009
Develi restoran zincirinin sahibi Nuri Develi, askere gidiyor. Nuri Bey’le önceki gün Kalamış Marina’daki dekorasyonu yenilenen Develi Kebap’ta konuştum. Aralık ayında birliğine teslim olacağını, vatani görevini tamamladıktan sonra da iki yıldır flört ettiği Tuğba Savaş ile evlenmeyi planladığını söyledi. Develi, çocuk sahibi olmak için de fazla beklemeyeceğini dile getirdi.

Başkandan çökertme
Sarıyerspor’un klasikleşen kış balosu, önceki akşam Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlendi. Sarıyer Belediyesi’nin destek verdiği gece, iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerini ağırladı. Konuklarını kapıda karşılayan Sarıyerspor Başkanı ıbrahim Bozan, “Kulübümüzün kış balosu geleneksel hale geldi. Bu güzel gecede dostlarımızla beraber eğleniyoruz” diye konuştu. Baloya katılanlar arasında Engin ve Nedim Keçeli kardeşler, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, fotoğraf sanatçısı Uğur Göksoy ve eşi Neli Hanım da vardı. şarkıcı Ziynet Sali’nin sahneye çıktığı geceye, ıbrahim Bozan da çökertme oynayarak renk kattı.

Sıkı dostlar
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Efe Özal’ın eşi Sinem Hanım, işadamı Mehmet Ali Ilıcak’ın eşi Meyra Ilıcak ile çok yakın arkadaş. Eşleri çocukluk arkadaşı olan ve fırsat buldukça görüşmeye çalışan ikili, önceki gün yine bir aradaydı. Kanyon’da buluşan Özal ve Ilıcak, önce Gina’da yemek yedi, daha sonra Harvey Nichols’tan alışveriş yaptı.

Aksoylar gezmede
Neslişah-Batu Aksoy çifti, önceki gün ıstinye Park’taydı. Mağazaları dolaşan yeni evli çift, bagaj dolusu alışveriş yaptı. Büyüklerinin bebek müjdesi vermelerini beklediği genç ikili, onların bu isteklerini anlayışla karşıladıklarını, en kısa zamanda da çocuk sahibi olmayı planladıklarını söyledi.

Tapusunu aldı
Fulya’da Aşçıoğlu ınşaat’ın yaptığı Selenium Twins’den daire satın alan Rahmi Koç’a evin tapusu önceki gün teslim edildi. Selenium Twins’de verilen brunch davetinde tapusunu Yaşar Aşçıoğlu’nun elinden alan Koç’u ilk tebrik edenler, komşuları Gencay Gürün, Gülsen Göcek ve Mükerrem Taşçıoğlu oldu.

Kızına BMW alacak
Sinan Engin’in 19 yaşındaki oğlu Oğulcan’ın, 400 bin TL değerinde Audi marka lüks bir otomobili var. Annesi Seda Sayan’ın Oğulcan’a yaş gününde hediye ettiği otomobil, sürati ve konforuyla dikkat çekiyor. Sinan Engin’in Ayşe Karasu’dan olan 12 yaşındaki kızı Elif Su da 18 yaşına girer girmez lüks bir otomobil sahibi olacak. Geçtiğimiz gün arkadaşlarıyla sohbet eden Sinan Bey, Elif Su’ya 18 yaşına girdiğinde BMW alacağını, kızının özellikle tavanı açık modellerden istediğini söylüyordu.

Sattım işte
Eserleri dünyanın 64 müzesinde yer alan Burhan Doğançay’ın başyapıtı “Mavi Senfoni”, önceki gün Antik A.ş’nin Swissotel’de düzenlediği açıkartırmada satıldı. 1 milyon TL rekor açılış fiyatıyla satışa sunulan tabloyu, Oya-Bülent Eczacıbaşı çifti 2.2 milyon TL’ye satın aldı. Tabloyu satan kişi ise Oktay Duran’dı. Duran Ofset’in sahibi olan Oktay Bey, kendisine ait “Mavi Senfoni”nin rekor fiyata satılması hakkında yorum yapmamayı tercih etti ve yalnızca “Sattım işte” demekle yetindi. Eserin, Eczacıbaşı ailesinin sahibi olduğu ve Oya Eczacıbaşı’nın yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği ıstanbul Modern Sanat Müzesi’nde sergileneceği konuşuluyor.
Yazının Devamını Oku

Can Bey'in ithal arkadaşları

16 Kasım 2009
W Otel’deki hafta sonu partisine Can Akçay da katıldı.

Can Bey’e iki kız arkadaşı eşlik ediyordu. ıçeride Sezai Taşkent, Malkoç ve Tarkan Sualp kardeşlerle buluşan Akçay, kız arkadaşlarıyla internetteki arkadaşlık sitelerinden birinde tanışmış ve ıstanbul’a davet etmiş.

Berlin çıkarması         

ıstanbul Modern, modern ve çağdaş sanat eserlerind en oluşan koleksiyonunu ilk kez Avrupa’nın en önemli sanat merkezlerinden biri olan Berlin’de sergiliyor. Berlin-ıstanbul 20. Yıl Kardeş şehir etkinlikleri çerçevesinde planlanan “Next Wave” projesine davet alan ıstanbul Modern, yenilenen koleksiyonunu 12 Kasım 2009-17 Ocak 2010 tarihleri arasında Berlin’in en önemli sanat mekânlarından Martin Gropius-Bau’da sergileyecek. ıstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, ıstanbul Modern’in, ülkemizde üretilen sanatın küresel dünyada evrensel bir anlam taşıdığını göstermek gibi önemli bir misyonu üstlendiğini belirtti.

Ünlü piyanist Antik’te  

Piyanist Gülsin Onay, Antik A.ş’de konser vermek için bu hafta Türkiye’ye geliyor. Londra’da yaşayan dünyaca ünlü piyanist, 23 Kasım’da Antik A.ş’nin Maçka’daki binasında bir resital verecek.   
Antik A.ş’nin sahibi Nurcan-Turgay Artam çifti, ünü 5 kıtada 56 ülkeye yayılan, Venezüela’dan Japonya’ya kadar dünyanın her yerinde konser veren devlet sanatçısı unvanlı Gülsin Onay’ı dinlemek isteyenlerin şimdiden kendilerine yer ayırttıklarını belirtti.

Zor okuyor     

Hollanda Kraliyeti’nin ıstanbul Başkonsolosluğu, Bilgi Üniversitesi’nin Santral ıstanbul Kampüsü’ndeki Otto Santral’de, Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard ve antrenör Johan Neeskens için bir ‘hoş geldiniz’ partisi düzenledi.

Yazının Devamını Oku

Sarıgül’den sanat parkı

14 Kasım 2009
Sinpa A.ş. ve şişli Belediyesi, uzun soluklu bir projeyi hayata geçiriyor.

“şişli bundan böyle gökdelenler, plazalar ilçesi olarak anılmayacak. Yeni projelerle şişli’yi yeşil bir örtüyle bezeyeceğiz. ıstiyoruz ki çocuklarımız rahatça oyunlarını oynasın, vatandaşlarımız da keyifle dinlensinler” diyen şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Paris, New York ve Moskova’da da bulunan sanat parklarının bir benzerini Nişantaşı’nda yaptırıyor. “Cumhuriyet” adı verilecek park, önümüzdeki üç yıl boyunca çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Projenin sanat danışmanlığını ünlü heykeltıraş, Yılmaz Zenger ve cam işi tasarımcısı Hafize Uncuoğlu’nun üstlendiğini de belirteyim.

Her gün bakımda

Mine Kalpakçıoğlu, neredeyse her gün cilt ve vücut bakımı yaptırıyor. Haftanın altı günü Kavacık’taki güzellik merkezi Sivana by Ladonna’ya giden Kalpakçıoğlu, “Burası evime yakın olduğu için her gün gelmek zor olmuyor” diyor.

ılginç tesadüf

Ressam Timur Kerim ıncedayı, iki yıldır üzerinde çalıştığı 70 eserini Akbank Private Banking sponsorluğunda sanatseverlerle buluşturdu. “Sonsuzlukla Diyalog” temalı serginin tanıtım daveti, önceki gece Four Seasons Otel’de yapıldı. Ev sahipliğini ıncedayı’nın yanı sıra Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Fikret Önder’in yaptığı davet, ıstanbul’un elit isimlerini bir araya getirdi. 23 Kasım’a kadar Nişantaşı’ndaki The Sofa Hotel’de açık kalacak serginin davetinde ilginç bir de tesadüf yaşandı. Suzan Hanım’ın otelde öğle saatlerinde misafirlerini karşılarken giydiği elbisenin aynısını, akşamki davette yakın arkadaşı Dalia Garih giymişti. Suzan Hanım durumu fark edince, şoförünü Yeniköy’deki yalısına gönderdi ve siyah renkli, omuzları açık elbisesini aldırdı.

şiir kitabı çıktı

Düşsel Sanatlar Reklam Ajansı’nın ortağı Derya Kaya, geçtiğimiz ay bir şiir kitabı çıkardı. Kitabına “Yeşil Hüzün” adını veren Derya Hanım, “Yeşil Hüzün, her yüreğe ve her kalbe açılan farklı bir yol, farklı bir izdir” diyor.

Modanın Oxford’u Bursa’da kuruluyor

Yazının Devamını Oku

Kemerburgaz’da bir kanatçı

13 Kasım 2009
Geçtiğimiz ay Kemerburgaz’da açılan “Kanatçızade”nin kısa sürede müdavimleri oluştu... Mönüsünde Türkiye’nin en fazla kanat çeşidini bulunduran restoran, özel baharatlarla harmanlanmış kara kanat formuna düşkün olanlar için “Diyet Kanat”, zahmet çekmeden kanat yemek isteyenlere “Sosyete Kanat”, acı severlere “Luisiana Kanat”, patlıcan sevenlere ise “Patlıcan Yatağında Kanat” gibi çeşitler sunuyor. Kanatçızade, 100 kişilik oturma kapasitesiyle haftanın yedi günü hizmet veriyor.

Aşka devam

Arte Tahir, davet ve partilere bir yıldır flört ettiği işadamı Tufan Yenigün ile birlikte katlıyor. ıkili önceki gün de ısmail Acar’ın Galata’daki evinde verdiği davetteydi. Tahir, yeni markasını tanıtan Acar’ı tebrik etti, erken saatlerde de sevgilisi ile birlikte Papermoon’a gitmek için oradan ayrıldı.

Bu iş ciddi

Cihan Ünal’ın oyuncu kızı Irmak Ünal, bir aydır işadamı Serkan Bey’le flört ediyor. Sevgililer ilişkilerini göz önünde yaşamak istemeseler de, katıldıkları davetlerde birlikte görüntülenmekten kurtulamıyor. Çift, önceki gece W Otel’deki partide eğlendi. Gecelerde görünmekten pek hoşlanmadığını belirten Irmak Hanım, Serkan Bey’e çok değer verdiğini, ilişkilerinin de ciddi olduğunu söyledi.
Yazının Devamını Oku

Şampanyaya sokakta da devam

12 Kasım 2009
Önceki gece Longtable’daki partide ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’e rastladım. Kız arkadaşlarıyla eğleniyordu.

Çetin, geceyi sonlandırmak için arkadaşlarıyla mekândan çıktığında da elinden şampanya kadehini düşürmedi. Otomobilinin gelmesini beklerken de içkisini yudumlamaya devam etti...

Bayramda Paris’te

Ali Ağaoğlu, Kurban Bayramı tatilini Paris’te geçirecek. Her zaman olduğu gibi bu bayramın ilk gününde de anne ve babasının yanına gidip el öpeceğini söyleyen ünlü işadamı, ikinci gün sevgilisi Petek Ertüre ile birlikte Paris’e uçacak. Ali Bey, bu kısa tatil için Paris Ritz Hotel’in süitine şimdiden rezervasyon yaptırmış...

Sevgilisiyle teftiş etti

Cem Yılmaz’la yaşadığı aşkla adını duyuran Lal Dedeoğlu, son sevgilisi mimar Engin Uysal’la önceki gün ıstinye Park’taydı. Dedeoğlu, Uysal’la birlikte alışveriş merkezinde bulunan mekânı Bej Cafe’yi kontrol etti...

O da ünlü oldu

şeyda Masrafçı, adını ablası sayesinde duyurdu. Mehmet Ali Erbil’le evlenen ablası Tuğba Erbil’le ıstinye Park’ta birkaç kez boy gösterince, o da tanınmaya başladı. şeyda Hanım önceki gün de Bebek’te objektife takıldı. Spor kıyafetinden yürüyüşe çıktığı anlaşılan genç kız, gülümseyerek poz verdi...

ıkinci çocuk planları

Yazının Devamını Oku

Eserleri Sofa’da sergilenecek

11 Kasım 2009
Ressam Timur Kerim İncedayı, Türkiye’deki ikinci büyük sergisini Akbank Private Banking sponsorluğunda gerçekleştiriyor. İncedayı’nın iki yıldır üzerinde çalıştığı 70 eserinden oluşan “Sonsuzlukla Diyalog”, 14-23 Kasım günleri arasında Nişantaşı’ndaki The Sofa Hotel’de sergilenecek. Tüketim toplumunun resimle eleştirisi anlamına gelen “Metropolismo” akımının Türk öncüsü Timur Kerim ıncedayı, 40 yılı aşkın süredir ıtalya’da yaşıyor. Sanatçının üslubu, eleştirmenler tarafından “Doğu ve batı arasındaki sihirli geçidin ilham ve fırça ile yeniden canlandırılması” olarak tanımlanıyor.

Oğlunu gezdirdi
Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Ebru Kip, geçtiğimiz gün oğlu Eren ile Bebek’teydi. Mminik oğlunu güneşli havada gezintiye çıkaran ve uzun bir süre sahilde vakit geçiren Ebru Hanım, arkadaşlarıyla da burada buluştu.

Yüzüm umuttur
Show TV, TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2004 yılında başlattığı, bugüne kadar 200’e yakın köy okulunun onarılmasını sağlayan “Yaşasın Okulumuz” adlı sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, “Yüzüm Umuttur” adlı bir fotoğraf sergisi açıldı. Samsung Türkiye’nin ana destekçisi olduğu, Okan Bayülgen, Bennu Gerede, Nihat Odabaşı, Serdar Bilgili, Tamer Yılmaz ve Tahsin Aydoğmuş’un “onarılmayı bekleyen okullardaki çocukların hayallerini ve umutlarını” anlatan fotoğraflarından oluşan serginin galası, önceki akşam Hilton Convention Center’da yapıldı. Gece, proje destekçilerinin teşekkür plaketi ile onurlandırılmasının ardından, Ahmet Özden’in Yaşasın Okulumuz kampanyası için bestelediği şarkı ve Burak Kut’un renkli yorumuyla devam etti. TOÇEV Başkanı Ebru Uygun, proje için çekilen fotoğrafların yer aldığı “Yüzüm Umuttur” kitabının, kartpostal ve posterlerinin de satışa sunulduğunu belirtti.

Kozlarını tavlada paylaştılar
ıstanbul’un 10’uncu büyük oteli Holiday Inn Istanbul Airport North’un açılışının ikinci yılı, önceki gece bir davetle kutlandı. Davete katılanlar arasında Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, ünlü sunucu ve tiyatro sanatçısı Kenan Işık, işadamları Sabri Özer, şahin Özer, Mesut Parlak, Ali Çağatay ve Turan Tuna da vardı. Gecede Arda Turan, şimdi Antalyaspor’da top koşturan eski takım arkadaşı Orhan Ak’la tavla oynadı. Necati Ateş ve diğer Antalyalı futbolcular da heyecanla onları izledi.

İstinye Park’a futbolcu akını

Alışveriş merkezinin 2 aylık misafiri

ıki ay önce baba olan Beşiktaş’ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, önceki gün minik oğlu Andre Tomas ve eşi Michaela’yı da alıp ıstinye Park’a gitti. Önce alışveriş yapan Sivok ailesi, daha sonra bir kafeye oturup dinledi.

Porsche’siyle geldi
Beşiktaş’lı futbolcu ıbrahim Toraman, alışveriş merkezine Porsche marka otomobiliyle geldi. Ayağında ödem oluştuğu için Amsterdam’a tedavi olmaya gideceğini belirten Toraman, önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçına yetişmeyi umduğunu söyledi.

Gerginiz biraz
Galatasaray’ın sol kanat oyuncusu Hakan Balta, ıstinye Park’a eşi Derya Balta ile birlikte geldi. Çift, DKNY mağazasından alışveriş yaptı. Gergin olduğu gözlenen Hakan Balta, eşinin ısrarıyla mağazaları tek tek dolaşmak zorunda kaldı...

Antepliler yemekte
Gaziantepspor’da forma giyen Julio Cesar ve Ivan de Souza, eşleri ve çocuklarıyla birlikte yemek yemek için alışveriş merkezini tercih etti. Mekanın pazar bölümündeki Günaydın Steakhouse’a oturan grup, daha sonra alışveriş yaptı.

Barış’ın Audi A8’i
Galatasaraylı Barış Özbek ve Emre Güngör, Masa restoranda yemek yedi. Uzun süre burada oturan iki yakın arkadaş, alışveriş turunun ardından Barış’ın Audi A8 marka arabasıyla oradan ayrıldı.

Yeni transfer de oradaydı
Galatasaray’ın yeni transferi Elano Blumer de futbolcu arkadaşları gibi önceki gün ıstinye Park’taydı. Blumer, eşi ve çocuğu mağazaları dolaşıp alışveriş yaptı.
Yazının Devamını Oku

Prensin Türk dostu

10 Kasım 2009
Bisse Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, Romanya Hükümeti Özel Temsilcisi Prens Radu onuruna geçtiğimiz gün Beyti restoranda bir davet verdi. Özel temaslar için ülkemizde bulunan Prens Radu, eşi Prenses Margareta ile birlikte katıldığı yemekte, Asiye Kefeli, Akkan Süer, Emekli Orgeneral Necdet Timur ve eşi Nezihe Timur ile uzun süre sohbet etti. Türkiye’ye çok sık geldiğini söyleyen Prens Radu, işadamı dostu Mustafa Kefeli’yle de sık sık görüştüğünü söyledi.
resimaltı: Akkan Süer, Mustafa-Asiye Kefeli, Prens Radu, Prenses Margareta, Nezihe-Necdet Timur

Şamdan’da nişan

Ünlü müzisyen Garo Mafyan’ın kızı Damla Mafyan, ızmirli işadamı Emre Kolburan ile nişanlandı. Önceki gece Etiler şamdan’da gerçekleştirilen nişan törenine, aralarında Lili Garih ve Oya German’ın da yer aldığı çok sayıda ünlü isim katıldı. Eşi Güniz Mafyan’la kızlarını ızmir’e uğurlamaya hazırlandıklarını belirten Garo Mafyan, “Kızımın annesi evlenip ızmir’den ıstanbul’a gelmişti, şimdi de kızım evlenip ızmir’e yerleşecek. Kolburan’lar ızmir’in en tanınmış aileleri arasında yer alıyor. Bizim bir damadımız olmadı, oğlumuz oldu. Nikâh, ağustos ayında ızmir’de kıyılacak” diye konuştu.

Çubukçu açtı

İşadamı Akın Öngör’ün, eşi Zeynep Gülin Öngör adına Akhisar’da yaptırdığı lisenin açılışı, geçtiğimiz hafta sonu yapıdı. Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından açıldı. Gülin-Akın Öngör çiftinin yanı sıra ıstanbul’dan seçkin davetlilerin katıldığı açılışın en renkli siması şarkıcı Nil Karaibrahimgil’di. Karaibrahimgil, kravatı ve çantasıyla dikkat çekti.

Parla’dan sanata destek

Mücevher dünyasının yeni markalarından Parla Mücevher, 15’inci yılını kutlayan Tuvana Okuma ıstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile ortak bir projeye imza attı, Ebru Uygun, ısmail Acar, Dilek Hanif ve Derin Mermerci’nin hazırladığı takı koleksiyonunu vakıf yararına satışa sundu. Parla, bu sosyal sorumluluk projesinin ardından yeni bir atılım daha yaparak Toprak Sanat Galerisi’nin sponsoru oldu. Markanın Akmerkez’deki mağazasında bir araya gelen Ayfer Toprak, Cengiz Karavan ve Parla’nın sahibi Bülent Eriş, gelecekte hazırlayacakları ortak projeler için anlaşma imzaladı.

Ayağını kırdı

İki aydır Avrupa’yı gezen Gül Ergi, seyahati sırasında Cannes’daki evine de uğradı ve iki hafta burada kaldı. Daha sonra ısviçre’ye geçen Gül Hanım, ülkenin en ünlü detoks kampına girdi. Ergi’ye önceki gece bir davette rastladım. Detoks kampı sayesinde en az 10 yaş daha genç görünüyordu. Ne var ki Türkiye’ye dönmek üzereyken talihsiz bir kaza geçirip, St. Tropez’deyken ayak bileğini kıran Ergi’nin ayağı sargılıydı...

Mavi Senfoni’ye rekor fiyat

Eserleri dünyanın 64 müzesinde yer alan Burhan Doğançay’ın başyapıtı “Mavi Senfoni”, müzayedeye çıkıyor. 15 Kasım’da Swissotel’de gerçekleşecek müzayedede satışa sunulacak tabloları yakından görmek isteyen sanatseverler, geçtiğimiz gün Antik A.ş’nin Maçka’daki binasında gerçekleşen müzayede kokteyline büyük ilgi gösterdi. Bu arada “Mavi Senfoni”nin, 1 milyon TL rekor açılış fiyatıyla satışa sunulacağını belirteyim. Müzayedenin diğer başyapıtı Fahr El Nissa Zeid imzalı “Londra” tablosu ise 700 bin TL açılış fiyatıyla müzayedeye çıkacak. Çağdaş Türk sanatının “Kaplumbağa Terbiyecisi” olarak gösterilen “Mavi Senfoni”ye sahip olmak isteyenler arasında, Derin Mermerci’nin de adı geçiyor.

Açılışı bakan yapacak

Rezan Has Müzesi, 18 Kasım Çarşamba günü “Türk Resminde 100 Yılın Tablosu” adlı bir sergi açacak. Müze yöneticisi Ahu Has, “Türk resim sanatının bir asırlık öyküsünü gözler önüne serecek bu serginin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yapacak” dedi.

Yapımcıyla buluştu

“Recep ıvedik” serisinin üçüncü filminin çekimlerine başlayan şahan Gökbakar, filmin yapımcısı Faruk Aksoy ile geçtiğimiz gün ıstinye Park’ta buluştu. Bir restoranda oturan ikili, uzun süre yeni projeleri üzerine konuştu.

‘Kaynana Neriman’ın müstakbel gelini

“Benim Annem Bir Melek” dizisinde “kaynana Neriman” karakterini canlandıran usta oyuncu Oya Başar, önceki gün ıstinye Park’ta oğlu Umut ve onun kız arkadaşıyla bir araya geldi. Üçlünün yemek ve sohbetle başlayan günü, alışverişle sona erdi.

Taşdelenler alışverişte

Tekstilci işadamı Hayrettin Taşdelen ve eşi Buket Taşdelen, oğulları Hayri Can’ı da alıp geçtiğimiz gün ıstinye Park’a gitti. Havanın sıcak olması nedeniyle açık havadaki bir restoranda oturmayı tercih eden Taşdelen ailesi, yemeğin ardından alışveriş için mağazaları gezdi.

Bebek evde

Sperm bankası aracılığıyla hamile kalıp, Kayra adlı bir erkek bebek dünyaya getiren Leyla Bilginel, önceki gün ıstinye Park’taydı. Bilginel, bir kız arkadaşıyla geldiği alışveriş merkezinde önce bir kafede oturup kahve içti, sonra evde bıraktığı bebeği için alışveriş yaptı.
Yazının Devamını Oku

Sabancı’nın gelin adayı

9 Kasım 2009
Yalçın Sabancı’nın eğitimini Londra’da sürdüren oğlu İlhan Sabancı, Pınar Konca isimli bir genç kızla flört ediyor. 1981 doğumlu İlhan Sabancı, Pınar Hanım ile birkaç aydır görüşüyor. Sevgililer geçtiğimiz hafta birlikte tatile çıktı. Milano’ya giden iki genç, bir hafta boyunca baş başa olmanın keyfini çıkardı. İkilinin ilişkilerinde ciddi olduğu, ailelerinin de bu ilişkiye onay verdiği konuşuluyor.

Kısa sürede favori oldu
Uğur Karabayır ve Doğu Fırtına’nın işletmeciliğini yaptığı Mirror Lounge Restoran&Bar, Beyoğlu-Asmalımescit Sokak’ta hizmete girdi. Mirror, kısa bir süre içinde de semtin en uğrak mekânlarından biri haline geldi. Bu mekânda yemek ve eğlenceyi bir arada sunduklarını söyleyen Karabayır, yakında yeni projelere imza atacağının da müjdesini verdi.

Punto ile anlaştı
Son üç aydır takı tasarımları yapan Türkiye eski güzellerinden Sinem Güven, Punto Deri ile anlaştı. Ünlü manken, tasarımlarını 19 Kasım’da Punto Deri’nin Nişantaşı’ndaki mağazasında tanıtacak. Önceki gün Bebek’te rastladığım Güven, “Takı yapmaya bundan 10 yıl önce başlamış, ama 1999’daki büyük depremle birlikte demoralize olunca ara vermiştim. Üç ay önce yeniden başladım, altın, değerli taşlar ve pırlanta kullanarak kendi koleksiyonumu yarattım. Punto için de deri ve altın takı koleksiyonu hazırladım” dedi. Ünlü manken, bileğindeki altın ve deri karışımı takıyı da kendisinin tasarladığını söyledi.

Floransa Bienali’ne gidiyor
Ressam Gülgûn Tüzün, dünyanın en büyük sanat organizasyonlarından Floransa Modern Sanat Bienali’ne davet edildi... Resim yapmaya 2000 yılında başlayan, ressamlar Gülay Sevsevil ve Orhan Taylan’dan aldığı eğitimlerin ardından Londra’da resim okuyan Tüzün, bugüne dek pek çok karma sergiye katıldı, ikisi yurtdışında olmak üzere toplam sekiz kişisel sergi açtı. Gülgûn Hanım, 5-13 Aralık günleri arasında yedincisi düzenlenecek olan ve yalnızca seçici komitenin uygun gördüğü sanatçıların katılabildiği Floransa Modern Sanat Bienali’ne “4 Element = Ateş, Toprak, Hava, Su” temalı üç eseriyle katılacak. Tüzün, eserlerini Garanti Bankası ve Mapfre Genel Yaşam Sigorta sponsorluğunda sergileyecek. Bu arada Gülgûn Hanım’ın bir buçuk yıldır kanserle mücadele eden annesini geçtiğimiz ay kaybettiğini belirteyim. Kendisine sabır ve başsağlığı diliyorum...

En sağlıklı çikolata
Saran Holding bünyesindeki Saran Sağlık, dünyaca ünlü çocuk markası True Kid’i Türkiye’ye getirdi. Markanın tanıtımı için önceki gün Supper Club’da bir davet düzenlendi. Davete, Sibel Boronkay Noun ve oğlu Nicolas, Natalie Sadıkoğlu, Reyhan Gülman, Demet şener-ıbrahim Kutluay ve kızları ırem, Daniela Saran gibi tanınmış simalar da katıldı. Ürünler hakkında açıklama yapan Saran Sağlık Genel Müdürü Hülya Nurel, “Sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla True Kid ürünlerini Türkiye piyasasına sürdük. True Kid’in ‘Vitamini Sevdiren Vitamin’ sloganı ile satışa çıkan “Vita Family” ürünleri, hiçbir kimyasal madde içermiyor. Çocukların günlük vitamin ihtiyaçlarını karşılayacak bu gıda takviyeleri, çikolata tadına ve görüntüsüne sahip. Bu yüzden çocuklar bu ürünleri severek tüketecek” diye konuştu.

Oğlunun mekânında sahneye çıkacak
Grek müziğin sevilen sesi Fedon geçtiğimiz gece, oğlu Theo’nun Suadiye’de açtığı Mastori adlı tavernada eğlendi. Mekânda sahne alan Erol Esken ve Alev’in şarkılarıyla eğlenen Fedon, tabak kırdı, sirtaki yaptı. “ıstanbul’daki sevenlerimle bir araya gelmeyi özledim” diyen ünlü şarkıcı, 20 Kasım’dan itibaren her cuma gecesi Mastori’de sahneye çıkacağını da söyledi.

Bu hamam için yuvası dağıldı
Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi sınırları içinde yer alan, Tofaş’ın önderliğinde ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteğiyle restore edilen Umurbey Hamamı’nda kurulan Tofaş Sanat Galerisi, önceki gün ziyarete açıldı. Açılışa, Koç Holding şeref Başkanı Rahmi M. Koç ile Tofaş CEO’su Ali Pandır da katıldı. Osmanlı döneminden kalma hamamın konseptine uygun olarak düzenlenen ilk sergi ise, “Eski Hamam, Eski Tas” oldu. 7 Mart 2010’a kadar açık kalacak galeride imzası olan mimar Naim Arnas, açılışta büyük alkış aldı. Arnas, bu galeri için geçtiğimiz aylarda sık sık ıstanbul-Maçka’daki evinden Bursa’ya gitmek zorunda kalmıştı. Ancak bu durumdan şüphe edip onu takip ettiren eşi Güler Arnas, aldatıldığını öne sürerek Naim Bey’i evden uzaklaştırmıştı...

İşte en küçük Koç
Hafta sonu güneşli havayı fırsat bilen cemiyet hayatının ünlü isimleri, Bebek Parkı’nın yolunu tuttu. Parka gelenler arasında Afet Karacan, annesi Saadet Tuğbay ve dünürü Çiğdem Simavi de vardı. Üçlü, parkta torunlarını oynattı. Çiğdem Hanım’ın en küçük oğlu Ali Koç ile Afet Karacan’ın kızı Nevbahar Hanım’ın çocukları Sadberk Leyla ve Kağan Rahmi, keyifli bir gün geçirdi. Minik Kağan’ın annesine olan benzerliği, dikkat çekiciydi.

Güneşli havanın tadını çıkardılar
Esra-Raif Dinçkök çifti de hafta sonu Bebek Parkı’ndaydı. Oğulları Ali Raif ve kızları Alisa’yı bakıcıları ile birlikte parkta gezdiren Dinçkök çifti, daha sonra arkadaşlarıyla bir kafede oturup güneşli havanın keyfini çıkardı.

Günde iki paket
Mustafa Koç’un Carissa adlı teknesini aldığı haberleriyle gündeme gelen Fuji Film Türkiye Mümessili Mehmet Garan, önceki gün Bebek’te arkadaşlarıyla buluştu. Günde iki paket sigara içtiğini duyduğum Mehmet Bey, elinde iki paket sigarayla objektife yansıdı.

Seminer çıkışı
Geçtiğimiz gün Bebek’e uğrayan isimler arasında Erol Aksoy da vardı. Eşi ınci Aksoy’un sahibi olduğu EKAV Sanat Galerisi’nde, Mümin Sekman’ın “Başarmak Bir Sanattır: Kendi Hayatını Seçme Sanatı” isimli seminerini dinleyen Erol Bey, çıkışta yemek yemek için sahil semtini tercih etmiş...
Yazının Devamını Oku