Kubilay Keskin

Sabancı ödülleri sahiplerini buldu

27 Kasım 2009
Geleneksel olarak düzenlenen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, bu yıl 16’ncı kez sahiplerini buldu. Ödüller, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden başarıyla mezun olan dokuz öğrenciye verildi. Dereceye girenler, önceki gün Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen törende Türkan Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur’un elinden ödüllerini aldı.

9 öğrenciye 240 altın

İlk kez 1994 yılında dağıtılan Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri’ni, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden, “en başarılı ilk üç”e girerek mezun olan öğrenciler almaya hak kazanıyor. Bu yıl birincilere 40, ikincilere 25, üçüncülere ise 15 Cumhuriyet altını karşılığında Türk lirası ödül olarak verildi.

Sosyetenin yeni tercihi

Sıra dışı konseptiyle dikkat çeken Cikare, Küçükarmutlu’da bulunmasına rağmen son dönemde ıstanbullu elitlerin gözdesi haline geldi. Bunun nedeni ise, en fazla 14 kişinin oturabileceği tek masa ile hizmet vermesi. Yıllarını mutfağa adamış iki genç kadının; Güniz Dalver ve Gamze Aktan’ın imzasını taşıyan mekâna, sadece rezervasyon yaptırılarak gidilebiliyor. Cikare’nin müdavimleri arasında Ebru şallı, Maide Kurttepeli, Aslı Soyak ve Eren Talu da var.

Bayramlık eğlence

İşletmeciliğini Cemal Yarar’ın üstlendiği, Ortaköy’de hizmet veren The Mix, bu bayramda temposunu hiç düşürmeden konuklarını eğlendirecek. Gece kulübünde yarın akşam Ziynet Sali, pazar gecesi ise Hakan Altun sahneye çıkacak. 5 Aralık gecesi de Alişan’ı ağırlayacak olan The Mix’e rezervasyonunuzu şimdiden yaptırın derim.

Kışlık mekân açıldı

Geçtiğimiz yaz Sortie bünyesinde açılan ve büyük ilgi gören Meyhane’nin artık kışlığı da var! “Kalamata Meyhane”, Akaretler Sıraevler’de hizmete girdi. Erol-Varol Kaynar kardeşlerin açtığı mekânın mutfağında ise Türkiye’nin ender kadın meyhanecilerinden Beyza Gürbüzer var. 27 yıllık meyhaneci Gürbüzer, yılların deneyimiyle hazırladığı birbirinden lezzetli mezeleri ile kışlık mekânda da yine çok iddialı.

Evde kök hücre tedavisi

Estetik ve sağlık sektörünün ünlü ismi şah Yaycı, “şahane Fikirler” adlı şirketini kurduktan sonra sektörün önemli isimlerine danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Müşterilerine dünyadaki estetik ve sağlık alanındaki tüm gelişmeleri bildiren Yaycı, bir yeniliğin daha müjdesini verdi. ıleri teknoloji ile üretilen kök hücre ekstreleri, cilt gençleştirme operasyonunu evde uygulamaya olanak tanıyor. Yaycı, Avrupa jet-set’inin rağbet gösterdiği bu ürünlerin, Türkiye’de de satışa sunulduğunu belirtiyor.

Swissotel’de nişanlandılar

Şule-Özalp Argüder çiftinin kızları Özge, yedi yıldır flört ettiği avukat Semih Sander ile önceki gece nişanlandı. Swissotel’de düzenlenen görkemli nişan töreninde, çiftin yüzüklerini Özge Argüder’in kuzeni Serdar Özer taktı. Aile dostlarının katıldığı törenle evliliğe ilk adımı atan Özge Hanım ve Semih Bey, 8 Temmuz’da evlenecek. Düğününün yapılacağı mekân ise henüz belli değil.

Evlenmek istiyorum

Sosyetik güzel Verda Penso, evlenmek istiyor... OK dergisine konuşan Penso, artık evlenip çocuk sahibi olmak istediğini söyledi. Verda Hanım, birbirinden iddialı fotoğraflarıyla süslenen röportajda ayrıca eski ilişkilerinden de bahsetti. ılk aşkını şarkıcı Semra Türel’in oğlu Murat Türel ile yaşadığını anlatan Penso, beş yıl birlikte olduğu Nurettin Hasman’ın da hayatında ayrı bir yeri olduğunu belirtti.
Yazının Devamını Oku

Mor menekşe

26 Kasım 2009
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı şube Sorumlusu Dilara Endican’a önceki gün ıstinye Park’ta rastladım.

Aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı olan Dilara Hanım, bu yıldan itibaren formalarında mor rengi de kullanmaya başlayan takımıyla uyumlu olmayı tercih etmiş, mor bir elbise ve çorap giymişti...

En iyi iş oteli

Dünyanın en önemli gezi dergilerinden Conde Nast Traveller, The Ritz-Carlton ıstanbul’u “2009’un En ıyi ış Oteli” seçti. Okuyucu oylarıyla belirlenen bu ödül, otelin sahibi Mustafa Süzer ve oğulları Baran ile Serhan’ı çok sevindirdi. Üçlü, bu başarıyı kutlamak için 30 Aralık’ta bir davet düzenleyecek. Otelin genel müdürü Martin Kleinmann’ın da ev sahipliği yapacağı yemekli davette Fatih Erkoç sahne alacak.

Piyasaya sürmeden önce satıldı

Ödüllü işkadını Günsel Ülkü, L’Atelier d’Existence adlı markasının 2009-2010 Kış koleksiyonunu geçtiğimiz gün Nişantaşı’ndaki GoodMood’da verdiği bir davetle tanıttı. Ülkü’nün davetine, yakın arkadaşı Arte Tahir de katıldı. Ülkü, sadece bir adet bulunan koleksiyonundaki birçok kıyafeti, daha piyasaya sürmeden sattığını söyledi.

Kadın koleksiyonu Türkiye’ye geldi

Damat Tween, kadın koleksiyonunu Londra, Milano ve Barcelona gibi dünya moda başkentlerinde satışa sunmuştu. Markanın kadın koleksiyonunun yer aldığı bir mağazası da, Nişantaşı’ndaki City’s Alışveriş Merkezi’nde açıldı. ORKA Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’nun ev sahipliği yaptığı açılışa, dünyaca ünlü modacılarımız Atıl Kutoğlu ile Dice-Kayek markasının yaratıcısı Ece Ege de katıldı. Davette Ahu Tanrıkulu da sevgilisi Süleyman Orakçıoğlu’nu yalnız bırakmadı.

Bebek heyecanı

Yazının Devamını Oku

Minik kalpler ‘Parla’sın

25 Kasım 2009
Parla Mücevher ile 15’inci yılını kutlayan Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), “Minik Kalpler PARLAsın” adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında bir araya gelen Ebru Uygun, İsmail Acar, Dilek Hanif ve Derin Mermerci; kolye, yüzük ve bileziklerden oluşan özel bir takı koleksiyonu hazırladı. Bu dört ünlü ismin tasarımları, önceki gün Parla Mücevher’in Akmerkez’deki mağazasında beğeniye sunuldu. Takıların satışından elde edilecek gelirin TOÇEV’e bırakılacağını söyleyen Parla Mücevher’in sahibi Sinem-Bülent Eriş çifti, konuklarına ürünleri bizzat tanıttı. Mücevhere olan tutkusuyla bilinen Buket Taşdelen, beğendiği bir kolyeyi satın aldı. Buket Hanım’a kolyesini Bülent Bey taktı.

Anlamlı takılar

Proje için tasarlanan ürünlerin özel hikâyeleri de davette konuklarla paylaşıldı. Verilen bilgiye göre ısmail Acar’ın Mevlana kavuğu şeklinde hazırladığı, üzerinde “Hz. Mevlana” yazan yüzük, karşılıksız sevgiyi, kardeşliği anlatıyor. Dilek Hanif’in tasarladığı abanoz ağacı üzerinde hareket eden çocuk figürlü kolye, zor şartlarda büyütülen bütün çocukların pırlanta değerinde olduğunu vurguluyor. Derin Mermerci’nin sonsuzluk işaretli bilezik ve kolyesi, sonsuz sevgiyi ifade ediyor. Ebru Uygun’un güneş altındaki dünya figüründen sallanan pırlantalar ise dünyaya tutunan pırlanta kalpli çocukları simgeliyor.

Ameliyat oldu
Modacı Seval Birinci, önceki gece Acıbadem Hastanesi’nde sinüzit ameliyatı oldu. Yaz aylarını Çeşme’de geçirdiğini ve denizden çıkıp saçlarını kurutmayı ihmal ettiğini söyleyen Birinci, bu nedenle sinüs kanallarında oluşan ödemin kafatasına kadar ilerlediğini, önceki gün de acil olarak ameliyata alındığını belirtti. Durumunun iyi olduğunu açıklayan Birinci, “Eğer ameliyat olmasaydım, durumum kötüleşebilirdi” dedi.

Resitalli tanıtım
Antik A.ş. tarafından 6 Aralık’ta düzenlenecek Osmanlı Sanat Eserleri Müzayedesi’nin tanıtımı, önceki gece bir piyano resitali ile gerçekleştirildi. Londra’da yaşayan ünlü piyanist Gülsin Onay’ın sahneye çıktığı gecede, Swissotel’de yapılacak ve Osmanlı Sarayı ressamlarından Zonaro’nun Kız Kulesi adlı tablosunun da satışa çıkacağı müzayede hakkında bilgi verildi. Antik A.ş.’nin sahipleri Nurcan-Turgay Artam çiftinin ev sahipliği yaptığı geceye katılanlar arasında ınci Aksoy, Hıncal Uluç, Zerrin Bilimer ve Mukaddes Akça da vardı.

Baba oğulun yemek keyfi
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yoğun iş ve seyahat temposundan fırsat bulur bulmaz soluğu ailesinin yanında alıyor. ızmir’de yaşayan Özgener, geçtiğimiz hafta sonu ailesiyle birlikte Konak Pier Alışveriş Merkezi’ndeydi. Eşi Ayşe Hanım ve oğlu Cem alışveriş yaparken, o küçük oğlu Can’la birlikte Enis Habif’in sahibi olduğu Dükkan Steakhouse’da yemek yedi...

Misafirleri Kosta Rika Devlet Başkanı
Kosta Rika Devlet Başkanı Oscar Aries, ülkenin ıstanbul Fahri Konsolosu Serhan Süzer’in misafiri olarak dün ıstanbul’a geldi. Süzer Holding yöneticileri Serhan ve Baran Süzer kardeşler, bugün devlet başkanı ile önceden belirlenen programlarını uygulayacak, çeşitli temaslarda bulunacak. 1987 yılında Nobel Barış Ödülü’nü de alan Oscar Aries, yarın ise Ankara’ya gidecek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüşecek.
Yazının Devamını Oku

İki aylık aşk

24 Kasım 2009
İçmimar Fulya Cinisli, kalbinin kapılarını Levent Ceylan’a açtı! Fulya Hanım ve Ceylan Inter Continental Otel’in sahibi olan, Türkiye’nin sayılı zenginlerinden Ağa Ceylan’ın oğlu Levent Bey, önceki gece Tepebaşı’ndaki Public adlı barın açılışına birlikte katıldı. Duyduğuma göre Cinisli, iki aydır birlikte olduğu Ceylan ile aşkını doyasıya yaşamak istiyormuş. Ancak geçtiğimiz yıllarda şarkıcı Safiye Soyman’ın kızı Ümran Soyman’la flört eden ve evliliğin eşiğinden dönen Ceylan, bu ilişkiyi şimdilik gözlerden uzak tutmayı tercih ediyormuş...

Oral’ın tişörtü
Ünver Oral, önceki gece şişli’deki Addres ıstanbul Alışveriş Merkezi’nin dördüncü yıl kutlamasına katıldı. Ünlü reklamcı, tablo desenli tişörtü ve renkli hırkası ile bakışları üzerinde topladı.

İzmir’e dördüncü şube
Türkiye genelinde 34 şubesi bulunan kozmetik firması Sevil Parfümeri, ızmir’deki dördüncü şubesini Alsancak’ta açtı. Sevil Parfümeri’nin sahibi Yusuf Sevilla, markanın ızmir mağazaları müdürü Gül Ventura ve DJ Ece Toprak, açılışta objektiflere neşeli pozlar verdi.

Gülse de domuz gribi
Gülse Birsel de domuz gribine yakalandı... Önceki gece “7 Kocalı Hürmüz” filminin ızmir’deki galasına katılmayı planlayan ancak rahatsızlığı nedeniyle planları iptal olan Birsel, ilk iş olarak business class uçak biletini ve Mövenpick İzmir’deki odasının rezervasyonunu iptal ettirmiş. Gülse Hanım, gerekçe olarak domuz gribine yakalandığını, bu yüzden evden hiçbir yere çıkamadığını söylemiş.

Nişantaşı’nda açıldı
“Mücevherin sanatla buluştuğu tek adres” sloganıyla alanındaki iddiasını gösteren Karun Kuyumculuk’un Nişantaşı’ndaki yeni mağazası, önceki gün hizmete girdi. Açılış daveti, cemiyet hayatının önemli isimlerini bir araya getirdi. Ayşe Azizoğlu’nun organize ettiği ve Karun Kıraç’ın misafirleriyle tek tek ilgilendiği davete Feryal Gülman da katıldı.

Bu gece sahnede
Akbank Sanat Piyano Günleri etkinliğinin son konserini piyanist Özgür Aydın verecek. Dünyanın en önemli yarışmalarından biri sayılan ARD Münih Uluslararası Piyano Yarışması’nı kazanarak yurtdışına açılan Aydın, bu akşam saat 20.00’de Akbank Sanat Sahnesi’nde olacak.

Şıklığın adı
Arzu Sabancı, sosyete dünyasının en güzel ve en şık giyinen isimlerinden. Geçtiğimiz gün Bettina Machler ve Candan Kıramer’in Nişantaşı’ndaki mağazalarında verdiği davete katılan Arzu Hanım, triko ve derinin bir araya geldiği hırkası, deri pantolonu, çanta ve uyumlu ayakkabılarıyla şıklık konusundaki iddiasını yine ortaya koydu.

Sanat yönetmeni oldu
Gül Ergi, Kanaltürk’te yayınlanan “Laf Aramızda” adlı magazin programının sanat yönetmeni oldu. Ünlü magazinci Bilal Özcan’ın hazırlayıp sunduğu programın sanat yönetmenliğini üstlenen Ergi, sosyete dünyasından ünlü isimlerle yaptığı röportajlarla da dikkat çekiyor.

Evlilik planları
Güllü Aybar, yedi yıl büyük aşk yaşadığı Menderes Utku’dan ayrıldıktan sonra kendini sanat galerisindeki işlerine vermişti. Güllü Hanım, aradığı mutluluğu iki yıl önce Akın Nalça’da buldu. Sevgililere geçtiğimiz gece Esra Ekmekçi Çalıcıoğlu’nun doğum günü partisinde rastladım. Haliç’teki eski şapka fabrikasında gerçekleşen partide dostlarıyla sohbet eden Güllü Hanım, onlara evlilik planlarını anlatmış ve yakında nikâh masasına oturacağı müjdesini vermiş.

Dört yıl geride kaldı
Ercan Arıklı’nın sahibi olduğu ve eski eşi Çiğdem Kayalı’nın koordinatörlüğünü yaptığı şişli’deki Addres ıstanbul Alışveriş Merkezi’nin dördüncü kuruluş yıldönümü, ünlü isimlerin de katılımıyla önceki gün kutlandı. Davete katılanlar arasında Hande Ataizi, Tilda Tezman, Eda Taşpınar, Atıl Kutoğlu, ısmail Acar, ızzet Öz ve Nergis Kumbasar da vardı. Konuklara avizede asılı duran bir kadın şampanya servisi yaptı.

İkizlerle alışveriş
Roman mağazalarının sahibi Turgut-Suzan Toplusoy, önceki gün ıstinye Park’taydı. ıkiz çocukları Mehmet ve Zehra’yı da alıp alışverişe çıkan çift, önce bir oyuncak mağazasından oyuncak satın aldı, daha sonra bir restorana oturup yemek yedi.

Cilt analizi yaptırdı
Gençleşmede hızlı ve etkili bir yöntem olduğu iddia edilen OHT Peptide 3, kırışıklıklarından kurtulmak isteyenlerin gözdesi haline geldi. Ürün, geçtiğimiz gün Palladium Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen “Güzellik Günleri” etkinliğinde de tanıtıldı. Dış görünüşüne önem veren elitlerin akınına uğrayan bu etkinliğe katılıp cilt analizi yaptıranlar arasında ünlü şarkıcı Yımaz Morgül de vardı.

Ünlü DJ’e yakın markaj
Dünyanın en iyi beş DJ’i arasında gösterilen David Vendetta, önceki gece ıstanbul’daydı. Dünya turnesini tamamladıktan sonra tatil yapmak için ıstanbul’a gelen Fransız DJ, Etiler’deki Sapphire adlı mekânda eğlendi. Vendetta’ya gece boyunca showgirl Gizem Ayan eşlik etti.

Samba keyfi
Via/Port Alışveriş Merkezi, bayram süresince renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bayramın ikinci günü RitmPark Perküsyon Atölyesi, ziyaretçilere ücretsiz olarak interaktif ritim projesi sunacak. Müzik yeteneğini sergilemek isteyenler, atölyeye katılıp çeşitli enstrümanları çalabilecek. Bayramın üçüncü günü ise, ünlü perküsyon grubu Carnaval Turco, alışveriş merkezinde samba rüzgarları estirecek.
Yazının Devamını Oku

Aşk-ı Memnu’da oynadılar

23 Kasım 2009
Kanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi “Aşk-ı Memnu”da iki sosyetik isim de rol aldı.

Dizide cemiyet hayatının iki önemli ismini canlandıran Gülay Kamaz ve Kral Mobilya’nın sahibi Ece Kral’ın konuk oyuncu olarak yer aldığı bölüm geçtiğimiz hafta yayınlandı. Çekimlerde yorulduklarını, oyunculuğun hiç de kolay olmadığını belirten Kamaz, “Dizide toplam 5 dakikalık rolümüz vardı. Bu 5 dakikalık rolümüz için tüm gün setteydik. Allah oyunculara kolaylık versin” diye konuştu. Çekim sonrasında arkadaşları Nalan Aksoy ile ıstinye Park’ta buluşan Kamaz ve Kral, Aksoy’a çekimin nasıl geçtiğini anlattılar.

Hatipoğlu Longtable’da

Longtable’da cuma gecesi ünlü DJ Can Hatipoğlu ile renklendi. Geçtiğimiz gece partiye katılanlar arasında Nil Uzun da vardı. Uzun, Hatipoğlu’nun müzikleriyle sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendiler.

Özal da dinledi

Fedon’un her cuma sahne aldığı Suadiye’deki Mastori’ye geçtiğimiz gece ünlüler akın etti. Fedon’u izlemeye gelenler arasında Semra Özal ve Hayko da vardı. Hayko ve Fedon, Semra Hanım’ın yanına giderek onun sevdiği şarkıları söyledi.

Mutlu yıllar

dDf Ajans Başkanı Prof. Dr. Esra Ekmekçi Çalıcıoğlu, yeni yaşını geçtiğimiz gece Haliç’te bulunan eski şapka fabrikasında verdiği doğum günü partisi ile kutladı. Esra Hanım’ı bu özel gecede eşi Cüneyt Çalıcıoğlu ve sosyal hayatın tanınmış simaları yalnız bırakmadı. Konuklara kokoreç ikram edildiği partide müzikleri Roman Grubu yaptı. Doğum gününe katılan konuklar, Roman Grubu’nun çaldıkları şarkılara danslarıyla eşlik eden Güler Sabancı’yı dakikalarca alkışladı.

Dostlar buluştu

Yazının Devamını Oku

Anneler sağlıklı neslin teminatıdır

20 Kasım 2009
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, 25’inci kuruluş yıldönümünü önceki gece Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen davetle kutladı. Cem Yılmaz’ın sunduğu gecede Ajda Pekkan sahneye çıktı.

Vehbi Koç liderliğindeki bir grup işadamı ve akademisyen tarafından 1985 yılında temelleri atılan Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), 25’inci yılında da kuruluş misyonuna uygun projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Başkanlığını Caroline Koç’un yaptığı vakfın Rahmi Koç Müzesi’ndeki 25’inci kuruluş yıldönümü kutlama davetinde de, 2004 yılında başlatılan ve bugüne kadar başta Anadolu olmak üzere farklı şehirlerdeki binlerce anneye ulaşan “Güvenli Annelik Projesi”ne destek verildi.

Ajda Pekkan’ın sahneye çıktığı geceye sosyete ve iş dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Gecede bir konuşma yapan Caroline Koç, “Anneler, sağlıklı nesillerin teminatıdır. ‘Güvenli Annelik’ adı altında yaptığımız çalışmalar sonucunda böyle bir organizasyon düzenledik. 500 TL’nin üzerinde fiyatla satılan davetiyelerin geliri vakfımıza bağışlanacak” dedi.

Cem Yılmaz esprisi

Organizasyonun sunuculuğunu Cem Yılmaz yaptı. “Çok önemli bir organizasyon. Burada olmaktan gerçekten gurur duyuyorum” diyen ünlü komedyen, kendisinin de artık aile kurmak istediğini esprili bir şekilde dile getirdi ve “Aile planlanmasıyla ilgili önemli şeyler söylenecekmiş, ben de bilgi almaya geldim. Bizim de bu konuda çalışmalarımız var” dedi.

Yazının Devamını Oku

Centilmenlerin gurur gecesi

19 Kasım 2009
2006’nın kasım ayından bu yana Dünya Grubu bünyesinde yayınlanan erkek lüks yaşam dergisi Gentleman, üçüncü yaşını kutladı. Gecede, Gentleman Dergisi ödülleri de sahiplerini buldu. Four Seasons Hotel İstanbul at Bosphorus’da gerçekleşen törene, Gentleman Dergisi’ne kapak olmuş işadamlarının yanı sıra iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Sponsorluğunu Ağaoğlu, Arkas, American Express, Tektaş, Turkcell, Türkiye ış Bankası, Yapı Kredi Bankası, BMS, Bentley, Demirören şirketler Grubu, Ermenegildo Zegna, Motorola, Turkon Holding ve Türk Hava Yolları’nın üstlendiği gecede, ünlü fotoğrafçı Ara Güler onur ödülü aldı. Rahmi Koç, Aydın Doğan, Erdoğan Demirören, Erdoğan Özgörkey ve Franklin Adler’e de Gentleman Ödülü verildi.

Çevreye verdiği destek nedeniyle Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas “En Çevreci Centilmen”, yatırımları nedeniyle Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet N. Zorlu “En Cesur Yatırımcı”, sanata olan katkıları nedeniyle Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı “Sanat Dostu Centilmen”, şehrine olan katkıları nedeniyle de Serdar Bilgili “ıstanbul’a Yatırım Yapan Centilmen” ödüllerine layık görüldü. Ağaoğlu şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu ise “Cesur Yatırımcı” ödülünü aldı.

Kutoğlu’ndan özel davet
Avusturya’da yaşayan dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu? “Resort 2010” koleksiyonunu Nişantaşı Bostan Sokak’taki mağazasında tanıttı. Kutoğlu, mağazasında yakın dostlarını ve sosyal hayatın tanınmış isimlerini ağırladı. Feryal Gülman, Güner Akın, Afet Karacan, Heves Ekinci, Ahu Tuğbay ve Elif Dürüst’ün de aralarında bulunduğu davetliler, Kutoğlu ile hem hasret giderdi, hem de yeni sezonun trendleri üzerine onunla sohbet etti. Kutoğlu, davetten önce dostlarına Park Hyatt’taki Prime restoranda öğle yemeği verdi. Ünlü modacı buradaki masaları da bizzat kendisi dekore etti. Konuklara, restoranın ırlandalı şefi Jamie Hagan’in özel tarifleri arasından Kutoğlu’nun seçimleriyle hazırlanan mönü ikram edildi.

Proje hayata geçti
Mücevher dünyasının yeni markalarından Parla Mücevher, 15’inci yılını kutlayan Tuvana Okuma ıstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile birlikte “Minik kalpler PARLAsın” adlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje kapsamında bir araya gelen Ebru Uygun, ısmail Acar, Dilek Hanif ve Derin Mermerci kolye, yüzük ve bileziklerden oluşan özel bir takı koleksiyonu hazırladı. Bu dört ünlü ismin tasarımları, geçtiğimiz gün Parla mağazalarında satışa sunuldu. Takılardan elde edilecek gelir, TOÇEV’e bırakılacak.

İş dünyası Biber’de buluştu
Mudo’nun sahibi Mustafa-Lüset Taviloğlu çifti, yakın dostlarını “Kışa Merhaba” davetinde buluşturdu. Emre Ergani ve Figen Doğusoy’un ortaklığında Nişantaşı’nda açılan Biber Bar’da düzenlenen davet, iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Caroline-Mustafa Koç, Güler Sabancı, Oya-Bülent Eczacıbaşı gibi Türkiye ekonomisine yön veren isimlerin katıldığı davet, ünlü DJ Suat Ateşdağlı’nın müzikleriyle renklendi. Mutfak şefi Kenan Bayran’ın hazırladığı “Tapas Mönü”nün ikram edildiği gecede konuklar, işletmeci Nedim Binler’i de başarısından dolayı tebrik etti.

2’nci yıl kutlaması
Bettina Machler ve Candan Kıramer, B&C Atelier D’Ambiance adlı organizasyon şirketlerinin ikinci kuruluş yıldönümünü, özel bir davetle kutlayacak. Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinin çağrıldığı davet, 14:00-19:00 saatleri arasında ikilinin Nişantaşı’ndaki butiğinde düzenlenecek.

Yabancı gelin
Önceki gece Longtable’daki partide eğlenenler arasında Mehmet Germiyanlıgil de vardı. Mehmet Bey, gece kulübüne yabancı sevgilisiyle birlikte geldi. Öğrendiğime göre Germiyanlıgil, geçtiğimiz yaz Bodrum’da teknesinde birlikte tatil de yaptığı kız arkadaşı ile Süzer Residence’daki dairesinde yaşıyormuş.

Aynı mekânda eğlence
Süreyya Yalçın, önceki gece yeni erkek arkadaşı Selim Selimoğlu ile Longtable’daki partiye katıldı. Ancak mekânda eski eşi Önder Bekensir de vardı. Yalçın’ın ikinci evliliğini yaptığı ve üç ay sonra da boşandığı Bekensir, partiye sevgilisi Demet Akalın ile gelmişti. Yalçın ve Bekensir, birbirlerine aldırış etmeden sevgilileriyle doyasıya eğlendi...

Partiye devam
Longtable’ın geleneksel hale getirdiği Recycle partisine geçtiğimiz salı gecesi ünlü modacı Hakan Yıldırım ev sahipliği yaptı. Ağustos ayında gerçekleştirdiği “Milat” isimli defile ile dikkatleri üzerine çeken Yıldırım’ı partide yalnız bırakmayan isimlerden biri de ünlü manken Ahu Yağtu’ydu.

Yeni sevgilisi
ıkinci eşi Yiğit şardan’dan iki yıl önce ayrılan Çiğdem Doğu, boşanmanın ardından Selçuk Yorgancıoğlu ile aşk yaşamaya başlamıştı. Ancak bu ilişki de geçtiğimiz aylarda sona erdi. Çiğdem Hanım şimdilerde Gökhan Eşeli ile flört ediyor. ıkili önceki gece Beyoğlu’nda eğlencedeydi. Indigo Pub’daki partiye katılan sevgililer, oldukça keyifli görünüyordu.

Koleksiyonu inceledi
Nişantaşı’nda hizmet veren Closh adlı butik, yeni sezon ürünlerini geçtiğimiz gün sosyal hayatın önde gelen isimlerinin katılımıyla tanıttı. Ceyda Kadayıfçıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım davetinde, Selvin Parunakyan ve Serli Keçoğlu’nun hazırladığı koleksiyon beğeniye sunuldu. Houte couture çalışmaların yapıldığı mağazanın yeni ürünlerini inceleyenler arasında Özlem Yıldız da vardı.
Yazının Devamını Oku

Bir Dilek Tut dünyaya açıldı

18 Kasım 2009
Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Uluslararası Vakfı ile anlaşma imzalayarak, faaliyetlerini uluslararası boyuta taşıdı. Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla savaşan 3-18 yaş arası çocukların umudunu artırmak için çalışmalar yapan Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish (Bir Dilek Tut) Uluslararası Vakfı ile anlaşma imzalayarak, dünyanın en büyük dilek gerçekleştirme organizasiyonuna dahil oldu. ıki kurum arasında yapılan anlaşma, önceki akşam Conrad Otel’de “Bir dileğim var” temasıyla düzenlenen özel geceyle duyuruldu. Bir Dilek Tut Derneği Başkanı Carole Hakko’nun öncülüğünde gerçekleşen geceye, aralarında dernek yönetiminde bulunan Pınar Beard, Leyla Alaton, Ömer ısvan ve Elvan Gökşahin’in de yer aldığı iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı. Yaklaşık 300 davetlinin katıldığı gecenin konuk sanatçısı ise Sertab Erener’di. Gecede ayrıca Borusan Çocuk Korosu da Demir Demirkan’ın müzik ve koro aranjmanlarını yaptığı şarkıları seslendirdi. Rana Erkan Tabanca’nın sunuculuğunu üstlendiği “Bir Dileğim Var” gecesi için tanesi 500 TL’den toplam 450 davetiye satıldığını da belirteyim.

Gece yarısı alışverişi
Önceki gece ıstinye Park’taki Emporio Armani Caffe’de gerçekleştirilen ‘gece yarısı alışverişi’ davetinde seçkin isimler bir araya geldi. Mağaza, bu organizasyonla sadece özel davetlilerine, 2009-2010 sonbahar-kış koleksiyonunun en gözde ürünlerine özel fırsatlarla sahip olma şansı sundu. Mağazanın saat 24.00’e kadar açık olduğu gecede alışveriş keyfini doyasıya yaşayanlar arasında Burcu Hanif de vardı. Hanif, eşi Mehmet Bey’e bir gömlek satın aldı.

Kış rehberi
Gecce Yayın Gurubu’nun yeni dergisi “Best Restaurant ıstanbul” piyasaya çıktı. Dergide, Kenan Erçetingöz’ün başkanlığında toplanan ve Türkiye’nin en ünlü gurmelerinden oluşan Gecce Gurme Kurulu’nun ıstanbul’da kış aylarında gidilebilecek mekânlar arasından seçtiği ‘en iyiler’ hakkında bilgiler yer alıyor.

Cuma açılıyor
Broadway ve kabare konseptli eğlence anlayışıyla ızmir’de hizmet veren Marche Cabaret’in Alsancak’taki yeni kışlık mekânı, 20 Kasım Cuma gecesi açıyor. Tibet Özer, Ali Yaşar ve Feza Özdönmez’in ortaklığında hizmet veren Marche Cabaret’in ilgi çeken drag queen şovları, yeni mekânda da gecelere renk katacak. Ali Yaşar, “ızmir’de Marche Cabaret ile bir klasik haline gelen drag queen’lerin seyirciyle iç içe performansları, gösteriye interaktif katılım şansı veriyor” diyor.

Yenilendi
İstanbul’a çok yakın mesafede; Riva’da bulunan butik doğa oteli Village Park Country Resort&Matsu Spa, yenilendi! 42 dönümlük bir arazi üzerine kurulu tesis, yoğun iş stresinden kurtulmak için gelen müşterilerine birbirinden renkli aktiviteler sunuyor, yenilenen restoranı ve mutfağı ile dört mevsimi bir arada yaşatıyor.

Todd Nişantaşı’nda
New York’un en ünlü mobilya ve iç mekân tasarımcılarından Antony Todd, ıstanbul’da mağaza açtı. P. Diddy, Robert De Niro, Giorgio Armani ve Chanel’a kadar pek çok önemli isim ve marka için mekân düzenlemeleri yapan, ayrıca Beyaz Saray’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler toplantısına imza atan Todd, Abdi ıpekçi Caddesi’ndeki mağazasında sıra dışı tasarımlarını satışa sunacak. Mağazanın açılışı, önceki gün yapıldı. Markanın Türkiye’deki ortağı Alphan Neşeli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış davetine, cemiyet hayatının ünlü simalarının yanı sıra Antony Todd’un annesi Veronica Dielenberg de katıldı.

Kanyon’da caz havası
Beşincisi düzenlenen “Kanyon’da Caz Havası” etkinliğinin bu haftaki konukları; Kerem Görsev Trio ve Fatih Erkoç... Türkiye’nin sayılı caz piyanistlerinden Kerem Görsev’in, ekibi ve caz müzikteki başarısını kanıtlayan Fatih Erkoç ile birlikte sergileyeceği bu özel performans, 22 Kasım Pazar günü, 12.00-14.00 saatleri arasında Kanyon Alışveriş Merkezi’nin aktivite alanında gerçekleşecek...

Şaraplar ücretsiz
Bebek semtinin gözde mekânlarından Lulu’s, kışlık mönüsünü Doluca işbirliğiyle tanıtıyor. “Yemekler sizden şaraplar bizden” sloganıyla 20 Kasım’a kadar devam edecek Lulu’s yemek tadım festivalinde, Doluca şarapları ücretsiz olarak ikram edilecek...
Yazının Devamını Oku