Sabancı ödülleri sahiplerini buldu

Geleneksel olarak düzenlenen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, bu yıl 16’ncı kez sahiplerini buldu.

Ödüller, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden başarıyla mezun olan dokuz öğrenciye verildi. Dereceye girenler, önceki gün Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen törende Türkan Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur’un elinden ödüllerini aldı.

9 öğrenciye 240 altın

İlk kez 1994 yılında dağıtılan Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri’ni, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden, “en başarılı ilk üç”e girerek mezun olan öğrenciler almaya hak kazanıyor. Bu yıl birincilere 40, ikincilere 25, üçüncülere ise 15 Cumhuriyet altını karşılığında Türk lirası ödül olarak verildi.

Sosyetenin yeni tercihi

Sıra dışı konseptiyle dikkat çeken Cikare, Küçükarmutlu’da bulunmasına rağmen son dönemde ıstanbullu elitlerin gözdesi haline geldi. Bunun nedeni ise, en fazla 14 kişinin oturabileceği tek masa ile hizmet vermesi. Yıllarını mutfağa adamış iki genç kadının; Güniz Dalver ve Gamze Aktan’ın imzasını taşıyan mekâna, sadece rezervasyon yaptırılarak gidilebiliyor. Cikare’nin müdavimleri arasında Ebru şallı, Maide Kurttepeli, Aslı Soyak ve Eren Talu da var.

Bayramlık eğlence

İşletmeciliğini Cemal Yarar’ın üstlendiği, Ortaköy’de hizmet veren The Mix, bu bayramda temposunu hiç düşürmeden konuklarını eğlendirecek. Gece kulübünde yarın akşam Ziynet Sali, pazar gecesi ise Hakan Altun sahneye çıkacak. 5 Aralık gecesi de Alişan’ı ağırlayacak olan The Mix’e rezervasyonunuzu şimdiden yaptırın derim.

Kışlık mekân açıldı

Geçtiğimiz yaz Sortie bünyesinde açılan ve büyük ilgi gören Meyhane’nin artık kışlığı da var! “Kalamata Meyhane”, Akaretler Sıraevler’de hizmete girdi. Erol-Varol Kaynar kardeşlerin açtığı mekânın mutfağında ise Türkiye’nin ender kadın meyhanecilerinden Beyza Gürbüzer var. 27 yıllık meyhaneci Gürbüzer, yılların deneyimiyle hazırladığı birbirinden lezzetli mezeleri ile kışlık mekânda da yine çok iddialı.

Evde kök hücre tedavisi

Estetik ve sağlık sektörünün ünlü ismi şah Yaycı, “şahane Fikirler” adlı şirketini kurduktan sonra sektörün önemli isimlerine danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Müşterilerine dünyadaki estetik ve sağlık alanındaki tüm gelişmeleri bildiren Yaycı, bir yeniliğin daha müjdesini verdi. ıleri teknoloji ile üretilen kök hücre ekstreleri, cilt gençleştirme operasyonunu evde uygulamaya olanak tanıyor. Yaycı, Avrupa jet-set’inin rağbet gösterdiği bu ürünlerin, Türkiye’de de satışa sunulduğunu belirtiyor.

Swissotel’de nişanlandılar

Şule-Özalp Argüder çiftinin kızları Özge, yedi yıldır flört ettiği avukat Semih Sander ile önceki gece nişanlandı. Swissotel’de düzenlenen görkemli nişan töreninde, çiftin yüzüklerini Özge Argüder’in kuzeni Serdar Özer taktı. Aile dostlarının katıldığı törenle evliliğe ilk adımı atan Özge Hanım ve Semih Bey, 8 Temmuz’da evlenecek. Düğününün yapılacağı mekân ise henüz belli değil.

Evlenmek istiyorum

Sosyetik güzel Verda Penso, evlenmek istiyor... OK dergisine konuşan Penso, artık evlenip çocuk sahibi olmak istediğini söyledi. Verda Hanım, birbirinden iddialı fotoğraflarıyla süslenen röportajda ayrıca eski ilişkilerinden de bahsetti. ılk aşkını şarkıcı Semra Türel’in oğlu Murat Türel ile yaşadığını anlatan Penso, beş yıl birlikte olduğu Nurettin Hasman’ın da hayatında ayrı bir yeri olduğunu belirtti.
Yazarın Tüm Yazıları