Kubilay Keskin

Koç ve Boyner’den erken kutlama

16 Aralık 2009
Yılbaşı coşkusu Akaretler’deki Beymen Butikleri ve Haremlique’te 21 Aralık Pazartesi günü başlıyor.

Ümit-Cem Boyner’in Beymen Butikler’de, Caroline Koç’un ise sahibi olduğu Haremlique’de ev sahipliği yapacağı davetlerde, misafirler yılbaşını erken kutlama fırsatını yakalarken, lezzetli ikramlar ve Havana Salsa Dörtlüsü’nün canlı müziği eşliğinde alışveriş yapma olanağını da bulacaklar. Yılbaşı kutlamasına katılanlar, Garanti Bankası American Express Card’ın Beymen Butikler’de bugüne özel sunduğu avantajlardan da yararlanabilecek. Saat 16.00’da başlayacak parti, 21.00’e kadar devam edecek.

Kırmızı tercihi

Her zaman şıklığıyla beğeni toplayan Elif Dürüst, geçtiğimiz gece katıldığı davette Dolce Gabbana imzalı bir elbise giydi. Payetli kırmızı renkli elbisesi yine büyük beğeni toplayan Dürüst, şıklığıyla ve zarafetiyle anıldı.

Operasyon yok

Heves Ekinci geçtiğimiz hafta katıldığı bir davette çekilen ve yayınlanan fotoğrafları yüzünden oldukça üzülmüş. Heves Hanım yüzüne operasyon yapıldığı yönündeki haberlerin gerçek olmadığını, herhangi bir estetik operasyon geçirmediğini söylüyor.

Topaz’da parti

Geçtiğimiz ay 2. yaşını kutlayan Gümüşsu-yu’ndaki Topaz restoranda, bu gece yeni yıl daveti var. Topaz’ın sahibi ırem-Kaya Demirer çifti, düzenleyecekleri yeni yıl davetine ıstanbul’un elit isimlerinin katılacağını belirtiyor.

Virgin bir yaşında

Yazının Devamını Oku

Çeşme-Dubai hattı

15 Aralık 2009
Geçtiğimiz hafta sonu, bir grup meslektaşım ile Dubai’ye gittim.

Çeşme Sheraton Otel’in sahibi Iskender Dilek ve iletişim müdürü Cihangir Canıyılmaz’ın ev sahipliğinde yaptığımız gezide bir gece yedi yıldızlı otel Burj El Arab’da konakladık. Dünyaca ünlü bu otelin yanı sıra “dünyanın en yüksek binası” unvanına sahip 818 metre yüksekliğindeki Burj El Dubai’si, ünlü markaları bulabileceğiniz alışveriş merkezleri, lüks gece yaşamı, çölün ortasına yaptırılan kayak merkezi ve safarisi ile mutlaka görülmesi gereken bir yer Dubai... Birleşik Arap Emirlikleri’nin Muhammed El Maktum tarafından yönetilen emirliği Dubai, tam bir zenginler şehri. Robert De Niro’nun lokantası Nobu ve Roberto Cavalli’nin gece kulübü Cavalli Night Club, Dubaili zenginlerin uğrak yerleri arasında.

Girişimci ruhu taşıyan, fiyatları indirmektense sürpriz kampanyalar ile müşterileri memnun etmenin turizm sektörüne faydalı olacağına inanan Iskender Dilek, kış boyunca Sheraton Çeşme’de yedi gece konaklayan tüm misafirlere, Dubai Sheraton Four Points’te kahvaltı dahil 3 gece 4 gün tatil hediye ettiklerini belirtiyor. “30 Mart 2010’a kadar geçerli olan promosyona Emirates Havayolları ile gidiş dönüş uçak biletleri de Sheraton Çeşme’nin hediyesi” diyen Dilek, misafirlerine Dubai’deki tek Türk acentesi olan Fly Express’le hizmet vereceklerini de ekliyor.

 

Istanbul Modern 5. yılını kutladı

5’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Istanbul Modern, güzel sanatlar alanındaki faaliyetlerine ve eğitim projelerine destek sağlamak amacıyla geçtiğimiz gece bir davet düzenledi. Istanbul Modern’de gerçekleştirilen “Gala Modern” adlı geceye, aralarında Demir Sabancı, Aylin Tahincioğlu, Ruken Mızraklı ve Banu Çarmıklı’nın da bulunduğu iş ve sanat dünyasından 500 kişi katıldı. Istanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, yaptığı konuşmada Istanbul Modern’in kurucularına, sponsorlara, sanatçılara, sanatseverlere, müze çalışanlarına, müzenin kamuoyu ile iletişimini kuran medyaya ve tüm destekçilere teşekkür etti.

 Istanbul Modern’in eğitime verdiği önemi vurgulayan Eczacıbaşı, geceye katılanların verdiği destekle, müzenin güzel sanatlar alanındaki eğitim etkinliklerinin çoğalmasını ve çeşitlenmesini sağladıklarını belirtti.

Yazının Devamını Oku

Hanedanlar İstanbul’da buluştu

14 Aralık 2009
İstanbul’da ilk kez 1920’li yıllarda düzenlenen “Çarlık Hayır Balosu”, bu yıl ünlü Rus yazar ve şair Puşkin’in doğumunun 210’uncu yıldönümü anısına Rusya Eğitim, Kültür ve İşbirliği Derneği’nin girişimiyle yeniden İstanbul’da yapıldı. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen baloya, Bolşevik ihtilali sırasında ailesiyle kurşuna dizilerek öldürülen Çar 2’nci Nikola’nın soyundan gelen Büyük Düşes Maria Vladimirovna Romanov da katıldı. Büyük Düşes, baloda Osmanlı ailesinden gelen Osman Selahattin Osmanoğlu ile de bir araya geldi. Rus Kültür Merkezi Müdürü Rimma Rizayeva’nın ev sahipliği yaptığı “Çarlık Hayır Balosu”na Rusya milletvekili ve Vladimir Putin’in yakın dostlarından Prof. Sergei Markov, Yasemin-Cefi Kamhi ve Tülin-Erdoğan Demirören de katıldı. Baloda, Rusya’dan özel olarak gelen bir dans gurubu, yine özel olarak Rusya’dan getirtilen orkestra eşliğinde dans etti.

Sevgili yeni taktik eski

İşadamı Cem Boyner’in gece hayatını seven ‘marjinal’ kızı Ayşe Boyner, yeni sevgilisiyle Asmalımescit’te görüntülendi. Alkolü fazla kaçıran ve ayakta durmakta zorlanan Boyner, fotoğraflarının çekildiğini fark edince eski taktiklerini uyguladı. Önce sevgilisinin yanından ayrılıp farklı bir yöne doğru koşmaya başladı, sonra da gazetecilere “Neden çekiyorsunuz” diye sordu. Sonunda da sevgilisinin gittiği istikamete doğru yürümeye başladı...

Üçüzler büyüdü

9 yıllık evliliğin ardından geçtiğimiz yıl boşanan Neşe Erberk ve Ayk Gurdikyan’ın üçüzleri, 11 yaşına bastı. Erberk, kızları Alin, Selin ve Lara’ya ıstinye Park’ta açtığı Joyfull House Yetenek Geliştirme Merkezi’nde doğum günü partisi yaptı. Kızlar, farklı şekillerde hazırlanmış pastalarının üzerindeki 11 mumu anneleriyle birlikte söndürdü.

Yüzü şişti

Cemiyet hayatının ünlü simalarından Heves Ekinci, önceki gün yakın bir arkadaşıyla Astoria Alışveriş Merkezi’ndeydi. Arkadaşıyla önce bir kafede oturup sohbet eden Ekinci, daha sonra sinema katına çıkıp filmleri inceledi. Hangi filmi izleyeceğine bir türlü karar veremeyince de arkadaşının yanına geri döndü. Yürüyen merdivenlerde görüntülenen Heves Hanım’ın yüzündeki şişlikler dikkat çekiciydi. Yaptırdığı estetik operasyonların ardından yüzü şişen Ekinci, arkadaşıyla bir kahve daha içtikten sonra alışveriş yapıp Astoria’dan ayrıldı.

Afrodisyas’a destek gecesi

Afrodisyas kazılarını yürüten Geyre Vakfı, cumartesi akşamı özel bir etkinlik düzenledi. Geyre Vakfı Başkanı Ömer Koç’un ev sahipliğinde ıTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleştirilen gecede, Afrodisyas kazıları yararına bağışçı olmak isteyenlerin isim hamiliği yapabileceği dört mermer rölyef tanıtıldı. Vakıf tarafından gün ışığına çıkarılarak dünya kültür mirasına kazandırılan Sebasteion rölyeflerinin tanıtıldığı gecede ayrıca bir de konser verildi. Biletlerinden elde edilecek gelirle bir sanat eserinin daha gün ışığına çıkarılması planlanan konserde, soprano Isabelle Cals’a piyanosuyla Antoine Palloc’un eşlik etti.

Al Jamal’in dansözlerini çekti

National Geographic dergisinin dünyaca ünlü fotoğrafçısı Michael Yamashita, Doğuş Power Center’daki İpekyolu Fotoğraf Sergisi’nin açılışı için ıstanbul’a geldi. Açılışın ardından şehrin tarihi mekânlarını gezen fotoğrafçı, gece kulübü Al Jamal’e de uğradı. Mekânın etkileyici bulduğu detaylarını ve oryantalleri fotoğraflayan Yamashita, “ıstanbul’da unutulmaz dakikalar yaşadım” dedi.

Erken kutlama

Türk Kalp Vakfı, yılbaşını erken kutladı. Vakıf Başkanı Çetin Yıldırımakın’ın ev sahipliğinde Point Hotel’de düzenlenen kutlama davetine katılan 200 kişi arasında şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Semra Özal, Dilek ve Türkan Sabancı da vardı. ENBE Orkestrası’nın konser verdiği gecede, vakfa yardımda bulunan hayırseverlere plaket verildi.
Yazının Devamını Oku

Nişantaşı Prada açıldı

12 Aralık 2009
Dünyanın en lüks markalarından Prada’nın Türkiye’deki ilk mağazası, Nişantaşı-Abdi İpekçi Caddesi’nde önceki gün açıldı. Prada ıdari ışlerden Sorumlu Genel Müdürü Sebastian Suhl, mağazanın tasarımını yapan ünlü mimar Roberto Baciocchi ve İtalya’dan gelen Prada yetkililerinin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış davetine yaklaşık 600 kişi katıldı. Sebastian Suhl, yaptığı konuşmada Türkiye’deki ikinci mağazalarının 2010 yılının ilk yarısında ıstinye Park’ta açılacağını söyledi. Gecenin ilgi odağı ise sadece Nişantaşı Prada için 20 adet üretilen 3 bin TL değerindeki özel çantaydı.

Ünlüler akın etti

Prada’nın kokteyli, ıstanbul cemiyet hayatının ünlüleriyle sanat ve moda dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Aslı Üstünkaya, Begüm şen, Cem Cantaş, Güliz Onursal, Çiğdem Kayalı, Burçak-Selim Sayılgan, Meltem Cumbul, Enci Teker-Alinur Velidedeoğlu, Ceyla Gölcüklü, Mine Kalpakçıoğlu, Feryal Gülman, Melisa Eliyeşil ve Ralf Tezman da kokteyle katılanlar arasındaydı. Davetin müziklerini ise Paris, New York, Hong Kong gibi metropollerde performans sergileyen ve Misty Rabbit ismiyle ünlenen DJ Mimi Xu çaldı. Serdar BENLİ

Yalnız geziyor

Aşk hayatıyla gündeme gelen Beşiktaşlı futbolcu Matteo Ferrari, önceki gün tek başına ıstinye Park’taydı. Alışveriş merkezine ıtalya’dan getirttiği özel yapım Maserati otomobiliyle gelen futbolcu, önce bir kafede yemek yedi, daha sonra alışveriş yapmak için mağazaları dolaştı. Ardından da ıstinye Park’tan ayrıldı. Büşra BOZOK

Buğra Uğur için sahnede

Besteci ve aranjör kimliği ile tanınan Buğra Uğur, “Buğra Uğur’la 30 Yıl-Gece Düşleri” adlı bir albüm çıkardı. Uğur’a bu albümde, 30 yıllık müzik yolculuğunda birlikte çalıştığı sanatçı arkadaşları da destek verdi. Zuhal Olcay, Asya, Yusuf Bütünley, Nilüfer, Vokaliz ve Nino Varon’un seslendirdiği, Buğra Uğur imzalı eserlerin yer aldığı albümün tanıtımı, önceki gece Beyoğlu’ndaki Ghetto’da yapıldı. Gece, Nilüfer’in seslendirdiği şarkılarla renklendi.

TOÇEV korosu

Tuvana Okuma ıstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), 15’inci yılını önceki gece Four Seasons Otel’de düzenlenen davetle kutladı. Vakıf başkanı Ebru Uygun’un ev sahipliğinde gerçekleşen gecede, TOÇEV’in gönüllü destekçileri Erol Evgin, Funda Arar, Burcu Güneş, Selami şahin ve Murat Evgin sahneye çıktı. Davete cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı. Gecenin finalinde Murat Evgin, TOÇEV için bestelediği “Günebakan” adlı şarkıyı, sahneye davet ettiği vakıf üyeleriyle birlikte seslendirdi. Serdar BENLİ

Yeni yayın dönemi 360’ta tanıtıldı

D-Smart bünyesinde bulunan Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World ve Discovery Travel&Living gibi Discovery Networks kanallarının 2010 yılı yeni yayın dönemi, önceki gece Beyoğlu 360’ta tanıtıldı. Davette Doğan TV Holding üst yönetiminden Murat Saygı, Mustafa Gözalan ve Discovery Networks Gelişen Pazarlar Kanalları Başkanı Paul Welling de katıldı.

Beren alışverişte

Başrol oynadığı “Gecenin Kanatları” filminin galasına katılmayınca hakkında çeşitli dedikodular ortaya atılan Beren Saat, önceki gün alışverişteydi. Saat, Kanyon’daki mağazaları gezdi.
Yazının Devamını Oku

Irmak’tan çılgın parti

11 Aralık 2009
Çapamarka grubunun eylül ayında Nişantaşı’ndaki City’s Alışveriş Merkezi’nin içinde hizmete soktuğu yeni mekânı Joke College, bu gece renkli bir partiye mekân olacak. “Crazy Vegas” (Çılgın Vegas) partisine, ünlü oyuncu Irmak Ünal ev sahipliği yapacak. Gece, karaoke şovuyla renklenecek.

5’inci yıla özel tatlar

Doluca tarafından ilk kez 2004 yılında şarap severlerin beğenisine sunulan DLC serisi, 5’inci yılını iki yeni lezzetle kutluyor: DLC Grenache ve DLC Moskado... Bu iki yeni tat, geçtiğimiz gün Beyoğlu Cezayir Apartmanı’nda düzenlenen bir partiyle tanıtıldı. Ev sahipliğini Sibel Kutman Oral’ın üstlendiği partide DJ’ler 80’li yıllara damgasını vuran yerli ve yabancı şarkıları çaldı. O yılları anımsatan dansçıların performansıyla renklenen gecede davetlilere renkli gözlükler, kolyeler ve tüylü aksesuvarlarla dağıtıldı.

Festival başladı

Beyoğlu Belediyesi ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) tarafından düzenlenen 5. Galata Moda Festivali, önceki gün başladı. MTD Başkanı ve moda tasarımcısı Bahar Korçan ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın açılışını yaptığı festivalde Arzu Kaprol, Hakan Yıldırım, Özlem Süer, Mehtap Elaidi, Cem Lokmanhekim ve Gül Ağış’ın da aralarında bulunduğu 27 ünlü moda tasarımcısının ürünleri satışa sunuldu. Açılış sonrası Beyoğlu’nun popüler eğlence mekânlarından Public’te “Galata Moda Fashion Party” düzenlendi. Bahar Korçan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen partiye moda, sanat, iş ve cemiyet hayatının ünlü simaları da büyük ilgi gösterdi.

Kewell’ın gazeteci fobisi

Galatasaray’ın Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell, önceki gün İstinye Park’taydı. Alışveriş merkezine bir arkadaşıyla gelen Kewell, basın mensuplarına görüntü vermemek için elinden geleni yaptı. Gazetecilerle karşılaşınca arkasını dönüp koşar adımlarla oradan uzaklaşan futbolcu, sweatshirt’ünün kapüşonuyla da yüzünü gizledi.

Ayaydın’ın İstinye turu

Aydın Ayaydın, İstinye Park’ta objektiflere yansıdı. Alışveriş merkezindeki mağazaları dolaşan ve yemek yiyen Ayaydın, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına da gülümseyerek poz verdi.

Güvenlik kontrolü

Önceki gün İstinye Park’ta görüntülenen ünlü isimler arasında, halkla ilişkiler sektörünün duayen ismi Betûl Mardin de vardı. Mardin, çantasını güvenlik cihazından geçirdikten sonra alışveriş merkezini dolaştı.

Bilet almadan geldi

Can Gürzap, Nurseli ıdiz, Burcu Gül Kazbek ve Yağız Tanlı’nın rol aldığı “Evliliğe Gelince” adlı tiyatro oyununun galası önceki akşam yapıldı. Galaya katılanlar arasında tiyatro oyuncusu Veysel Diker de vardı. Oyunu hamile eşi ile birlikte izleyen Diker, gazetecilere “Bebek bilet almadan oyuna geldi, benden söylemesi!” dedi.
Yazının Devamını Oku

Özel koleksiyon tanıtıldı

10 Aralık 2009
Türk pırlanta sektörünün dünya çapındaki markası Zen Diamond’un National Geographic için hazırladığı özel koleksiyon, önceki gün Santralıstanbul’da düzenlenen davette tanıtıldı. Zen Diamond, dünyanın en büyük bilim ve eğitim organizasyonlarından National Geographic Society ile bir lisans anlaşması imzaladı. Doğayı, hayvanları ve mücevherleri sevenler için özel bir koleksiyon piyasaya çıkardı. Koleksiyon, önceki gün Santralıstanbul’da düzenlenen davette tanıtıldı. Pırlanta, değerli ve yarı değerli taşlar ile birlikte gerçekçi mine tekniği kullanılarak hazırlanan mücevherler, Elektrik Müzesi’nde özel olarak hazırlanan kafeslerde sergilendi.
Zen Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş ve eşi şükran Güzeliş’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen davete, National Geographic Society’nin Türkiye lisans ofisi kurucusu Diana Magarino’nun yanı sıra moda, sanat, müzik ve tasarım dünyasından tanınmış isimler katıldı. Lindsay Lohan’ın sevgilisi olarak ünlenen Los Angeles’lı DJ Samantha Ronson’un performansı sergilediği davette konuklar, geç saatlere kadar eğlendi.
Mekânın girişine kurulan mini atölye de konuklardan büyük ilgi gördü. ZEN Diamond’un mücevher ustaları, gece boyunca bu atölyede pırlanta işledi. Gecenin sonunda Eda Taşpınar, Demet şener, Rita Fink, Sinem Güven, Dilruba Sarıyer ve şebnem Işık gibi ünlü isimlerin de arasında bulunduğu davetlilere fil motifli şans bileklikleri hediye edildi.

Kerem bebek doğdu

Reina’nın işletmecisi Ali Ünal, baba oldu... Ali Bey’in eşi Ayşegül Hanım, önceki gün New York’ta bir erkek çocuk dünyaya getirdi. 3 kilo 800 gram doğan bebeğe “Kerem” adı verildi. Ali Ünal, bebeğinin ve eşinin sağlıklarının çok iyi olduğunu, önümüzdeki ay da ıstanbul’a döneceklerini söyledi.

Hastaneye kaldırıldı

TÜSİAD eski Başkanı Ömer Sabancı, önceki gece mide kanaması şüphesiyle Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucu Sabancı’nın tehlikeli bir durumu olmadığı anlaşıldı. Eşi Arzu Hanım’ın bir an olsun başucundan ayrılmadığı Ömer Sabancı, bir gece kaldığı hastaneden dün sabah saatlerinde taburcu oldu...

Prada bugün açılıyor

Dünyanın en lüks markalarından Prada’nın Türkiye’deki ilk mağazası, Nişantaşı-Abdi ıpekçi Caddesi’nde açılıyor. Görkemli tarihi ve seçkin koleksiyonlarıyla moda tutkunlarının vazgeçilmez markası olan Prada’nın bu mağazasının açılışı ise bugün yapılıyor. Mağaza için Zuma da bir ilke imza attı ve açılış kokteylinin catering’ini üstlendi. Zuma’nın özel bir mönü hazırladığı kokteylde ayrıca Paris, New York, Hong Kong gibi metropollerde müzik tutkunlarını peşinden sürükleyen DJ Misty Rabbit de performans sergileyecek.

Nostalji gecesi

Şevket Uğurluer, bu gece Longtable’da sahneye çıkıyor. Uğurluer ve triosu; Frank Sinatra’dan Nat King Cole ve Elvis Presley’e kadar dünyaca ünlü sanatçıların klasikleriyle Longtable konuklarına müzik ziyafeti sunacak, yıllardır dillerden düşmeyen Türkçe pop şarkıları ile de eğlenceli bir nostalji gecesi yaşatacak...

Çelik bar açtı

Şarkıcı Çelik, Beyoğlu’nda bar açtı. “10” adını verdiği mekânında her gece müşterileriyle yakından ilgilenen Çelik’in geçtiğimiz akşamki konukları arasında Erol Kataş ve eşi Duygu Hanım da vardı. Erol Kataş, Elvis Presley’nin müze olarak kullanılan Amerika-Memphis’deki evinin dekorasyonuna da imza atmış başarılı bir mimar. Geçtiğimiz ay çıktığı Amerika seyahatinden yeni dönen ünlü mimar, eşini de alıp önceki akşam Çelik’i mekânında ziyaret etti.

İzmir’deki Dükkan

İstanbul’un en iyi et restoranları arasında bulunan Dükkan’ın İzmir’deki şubesi, geçtiğimiz yalarda şehrin en gözde alışveriş merkezlerinden Konak Pier’in içinde açıldı. şela-Enis Habif çiftinin sahibi olduğu Dükkan, kısa sürede ızmirlilerden büyük ilgi gördü. Mekânın müdavimleri arasına, et yemeklerine olan düşkünlüğüyle tanınan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de katıldı.

Türkiye’yi temsil edecek

Uluslararası Genç Moda Girişimcisi Yarışması’nın Türkiye finalinde birinciliği Günseli Türkay kazandı! British Council ve ıstanbul Moda Akademisi (IMA) ortaklığıyla Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen finalde kazanan, ıngiltere’nin ıstanbul Başkonsolosluğu’nda verilen davette açıklandı. Başkonsolos Jessica Hand’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen davette, yarışmada Türkiye’yi Günseli Tokay’ın temsil edeceği belirtildi. Türkay, şubat ayında yarışmanın diğer sekiz finalistiyle birlikte ıngiltere Moda Endüstrisi Tur Programı’na katılacak ve Londra Moda Haftası’nda düzenlenecek etkinliklere katılma fırsatı bulacak.
Yazının Devamını Oku

Elizabeth Taylor’ın evini satın aldı

9 Aralık 2009
International Hospital ve Tünel Residence’ın sahibi Said Haifawi, geçtiğimiz ay Londra’da 7 milyon sterlin ödeyerek bir ev satın aldı. Haifawi’nin aldığı, Elizabeth Taylor-Richard Burton çiftinin evleri... 80’lere merdiven dayayan Said Bey, gençlik yıllarında hayranı olduğu menekşe gözlü yıldız Elizabeth Taylor’un yaşadığı iki katlı evi satın almak için iki yıldır müzayede ve emlakçılarda dolaşıp duruyormuş. Sonunda isteğine kavuşan Haifawi, geçtiğimiz hafta yeni evinin balkonunda otururken, Hollywood’un ünlü çiftinin birlikte yaşadığı evi görmeye gelen turistlerin şaşkın bakışlarına maruz kalmış.

Mehteranlı açılış
Carla Bruni ve Victoria Beckham gibi tanınmış isimlerin tercih ettiği dünyaca ünlü marka Hermes’in Türkiye’deki ilk mağazası, önceki gün Nişantaşı’nda açıldı. Ürün fiyatlarının 500 euro ile 30 bin euro arasında değiştiği mağazanın açılışına katılan mehteran takımı büyük ilgi gördü. Orkestra üyeleri, davette renkli görüntüler oluşturdu.

Yahşi parti
Cola Turka, ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın yeni filmi “Yahşi Batı”nın sponsoru oldu. Geçtiğimiz gün İstanbul Maslak Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen “Yahşi Batı Partisi”ne de Cem Yılmaz ve filmin oyuncu kadrosunun yanı sıra Ülker ve Cola Turka yöneticileri katıldı. şamdan Dergisi’nin ev sahipliği yaptığı partinin konukları arasında ayrıca cemiyet hayatının ünlü isimleri vardı. Davette konuklara kovboy şapkaları dağıtıldı.
“Yahşi Batı” filminin Cola Turka’nın “Çılgın Türk” imajı ile iyi örtüştüğünü belirten Yıldız Holding Pazarlama Genel Müdürü Tolga Sezer, “Bu birliktelik, klasik sponsorluklardan çok farklı bir çizgide. Cola Turka, Yahşi Batı’nın özünde ve hikayenin kalbinde yer alıyor” dedi.
Cem Yılmaz ise “Yahşi Batı filmini büyük zevkle çektik. Her şey muhteşemdi, karakterler de tam oturdu. İzleyici filmi çok büyük zevkle seyredip, kahkahaya boğulacak. Çekimlerde ata bindim ama ata binmeyi hiç sevmedim. At çok tehlikeli, bir daha asla binmem, inmeyi tercih ederim” diye konuştu.

Yeni model
Scrikss Kalem Kırtasiye ve Ofis Malzemeleri, kuruluşunun 45’inci yılı için özel bir kalem üretti. Bu kalem, Scrikss’in uluslararası tescilli orijinal bir modeli esas alınarak Tibaldi Design Team tarafından tasarlandı. Ayrıca İtalya’da Aquila Brands S.P.A. firması tarafından sınırlı sayıda üretildi ve tek tek numaralandırıldı. “Scriks 1964” ismini taşıyan bu özel üretim seri, 110 adet dolmakalem ile 100 adet rollerball kalem olmak üzere toplam 210 kalemden oluşuyor.
resimaltı: Ahmet Özay, Uygur Özay, Ece Vahapoğlu, ızel Rozental, Cem Rozental

Kardeşlerin ödül sevinci
“Turizm Oscar’ları” olarak bilinen ve sektöründe lider firmalara dağıtılan Skalite Ödülleri, geçtiğimiz gece Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törende, Seyahat Hizmetleri dalında verilen Karayolu Taşımacılığı Skalite Ödülü’ne Varan Turim layık görüldü. Ödülü, Varan Turizm adına patronlar Rengin ve Enis Pekuysal kardeşler ile genel müdürleri Kemal Taşören aldı.
Yazının Devamını Oku

Uzun ince bir yoldayız

8 Aralık 2009
Minik Kalplerle Elele Derneği (Mika-Der), Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yuva ve yerleştirme yurtlarında barınan çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla Çırağan Sarayı’nda önceki gece bir yardım balosu gerçekleştirdi. Minik Kalplerle Elele Derneği’nin başkanı Nesrin Ercan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye aralarında Arzu Sabancı, Aslı Üstünkaya, Zafer Kozanoğlu ve Çiğdem Hitay’ın da yer aldığı dernek üyeleri ile cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı.
Gece, Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası’nın konseri ile açıldı. Rafi Portakal ile kızı Maya Portakal ihtiyaçları önceden belirlenmiş iller için mini bir müzayede gerçekleştirdi. Adana’ya Arzu Efe, Claudia Yılmaz ve Emine Kamışlı, Cengiz Çetindoğan ile Hasan ve Mustafa Bayar 25’er bin, Artvin’e Ömer Sabancı 75 bin, Amasya’ya Berna Çebi 75 bin, Samsun’a Tayfun Çebi 75 bin, Muğla’ya Ali Ağaoğlu 75 bin, Hatay’a Demir Sabancı 75 bin yardımda bulundu. Davetiyeleri 500 liradan satılan geceye 500 ünlü sima katıldı.
Tarkan, sosyeteyi coşturdu
Tarkan’ın konserinde ise son yılların en renkli tabloları yaşandı. Aralarında Arzu Sabancı, Feryal Gülman, Aslı Üstünkaya ve Tansa Mermerci’nin de yer aldığı grup, dansın ve coşkunun tadını doyasıya yaşadı.
Tarkan, Aşık Veysel’in unutulmaz eseri “Uzun ınce Bir Yoldayım”ı seslendirirken bütün salon kendisine eşlik etti.

Boğazı yüzerek geçecek

Emir Tamer, mayıs ayında İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçecek. Her yıl yapılan İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçme yarışlarına hazırlanan Emir Tamer havaların soğuk olmasına aldırmadan haftada bir kez Boğaz’da yüzerek antrenman yapıyor. Emir Bey’e en büyük destek ise sevgilisi Mina Somer’den geliyor. Dilek Hanif’in eski eşi iç mimar Ali Somer’in kızı olan Mina Somer ve Emir Tamer’in flörtleri oldukça ciddi görünüyor.

Türk tasarımcıdan 2009 güzeline çanta

Aid for Aids Derneği’nin geleneksel yardım balosu My Hero, 1 Aralık gecesi New York’taki Puck Building’de gerçekleşti. Her yıl Amerika ve Latin Amerika’da yaşayan AIDS’li çocuk ve kadınların tedavisi için bağış toplayan derneğin bu yılki galasının biletleri 1000 dolardan satıldı. New York’ta yaşayan ünlü tasarımcı Emre Ertürk’ün yanı sıra, 2009 Miss Universe güzeli Stefania Fernandez de baloya katıldı. Stefania Fernandez, davete Emre Ertürk’ün Michelle Obama adına tasarladığı siyah beyaz renkteki gece çantası ile katıldı. Galanın açık artırma bölümünde Ertürk’ün kırmızı renkte bir başka Michelle Obama gece çantası ise satışa sunuldu.

Diamond gecesi

Mücevher markası Zen Diamond, National Geographic Society ile bir araya geldi ve “Made by Nature, Crafted by ZEN Diamond” adlı yeni bir koleksiyona imza attı. Bu koleksiyonun tanıtımı bu gece Santralistanbul’da yapılacak.
Gecede konukları ünlü DJ Samantha Ronson eğlendirecek.
Yazının Devamını Oku