Hanedanlar İstanbul’da buluştu

İstanbul’da ilk kez 1920’li yıllarda düzenlenen “Çarlık Hayır Balosu”, bu yıl ünlü Rus yazar ve şair Puşkin’in doğumunun 210’uncu yıldönümü anısına Rusya Eğitim, Kültür ve İşbirliği Derneği’nin girişimiyle yeniden İstanbul’da yapıldı.

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen baloya, Bolşevik ihtilali sırasında ailesiyle kurşuna dizilerek öldürülen Çar 2’nci Nikola’nın soyundan gelen Büyük Düşes Maria Vladimirovna Romanov da katıldı. Büyük Düşes, baloda Osmanlı ailesinden gelen Osman Selahattin Osmanoğlu ile de bir araya geldi. Rus Kültür Merkezi Müdürü Rimma Rizayeva’nın ev sahipliği yaptığı “Çarlık Hayır Balosu”na Rusya milletvekili ve Vladimir Putin’in yakın dostlarından Prof. Sergei Markov, Yasemin-Cefi Kamhi ve Tülin-Erdoğan Demirören de katıldı. Baloda, Rusya’dan özel olarak gelen bir dans gurubu, yine özel olarak Rusya’dan getirtilen orkestra eşliğinde dans etti.

Sevgili yeni taktik eski

İşadamı Cem Boyner’in gece hayatını seven ‘marjinal’ kızı Ayşe Boyner, yeni sevgilisiyle Asmalımescit’te görüntülendi. Alkolü fazla kaçıran ve ayakta durmakta zorlanan Boyner, fotoğraflarının çekildiğini fark edince eski taktiklerini uyguladı. Önce sevgilisinin yanından ayrılıp farklı bir yöne doğru koşmaya başladı, sonra da gazetecilere “Neden çekiyorsunuz” diye sordu. Sonunda da sevgilisinin gittiği istikamete doğru yürümeye başladı...

Üçüzler büyüdü

9 yıllık evliliğin ardından geçtiğimiz yıl boşanan Neşe Erberk ve Ayk Gurdikyan’ın üçüzleri, 11 yaşına bastı. Erberk, kızları Alin, Selin ve Lara’ya ıstinye Park’ta açtığı Joyfull House Yetenek Geliştirme Merkezi’nde doğum günü partisi yaptı. Kızlar, farklı şekillerde hazırlanmış pastalarının üzerindeki 11 mumu anneleriyle birlikte söndürdü.

Yüzü şişti

Cemiyet hayatının ünlü simalarından Heves Ekinci, önceki gün yakın bir arkadaşıyla Astoria Alışveriş Merkezi’ndeydi. Arkadaşıyla önce bir kafede oturup sohbet eden Ekinci, daha sonra sinema katına çıkıp filmleri inceledi. Hangi filmi izleyeceğine bir türlü karar veremeyince de arkadaşının yanına geri döndü. Yürüyen merdivenlerde görüntülenen Heves Hanım’ın yüzündeki şişlikler dikkat çekiciydi. Yaptırdığı estetik operasyonların ardından yüzü şişen Ekinci, arkadaşıyla bir kahve daha içtikten sonra alışveriş yapıp Astoria’dan ayrıldı.

Afrodisyas’a destek gecesi

Afrodisyas kazılarını yürüten Geyre Vakfı, cumartesi akşamı özel bir etkinlik düzenledi. Geyre Vakfı Başkanı Ömer Koç’un ev sahipliğinde ıTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleştirilen gecede, Afrodisyas kazıları yararına bağışçı olmak isteyenlerin isim hamiliği yapabileceği dört mermer rölyef tanıtıldı. Vakıf tarafından gün ışığına çıkarılarak dünya kültür mirasına kazandırılan Sebasteion rölyeflerinin tanıtıldığı gecede ayrıca bir de konser verildi. Biletlerinden elde edilecek gelirle bir sanat eserinin daha gün ışığına çıkarılması planlanan konserde, soprano Isabelle Cals’a piyanosuyla Antoine Palloc’un eşlik etti.

Al Jamal’in dansözlerini çekti

National Geographic dergisinin dünyaca ünlü fotoğrafçısı Michael Yamashita, Doğuş Power Center’daki İpekyolu Fotoğraf Sergisi’nin açılışı için ıstanbul’a geldi. Açılışın ardından şehrin tarihi mekânlarını gezen fotoğrafçı, gece kulübü Al Jamal’e de uğradı. Mekânın etkileyici bulduğu detaylarını ve oryantalleri fotoğraflayan Yamashita, “ıstanbul’da unutulmaz dakikalar yaşadım” dedi.

Erken kutlama

Türk Kalp Vakfı, yılbaşını erken kutladı. Vakıf Başkanı Çetin Yıldırımakın’ın ev sahipliğinde Point Hotel’de düzenlenen kutlama davetine katılan 200 kişi arasında şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Semra Özal, Dilek ve Türkan Sabancı da vardı. ENBE Orkestrası’nın konser verdiği gecede, vakfa yardımda bulunan hayırseverlere plaket verildi.
Yazarın Tüm Yazıları