Baba Çiller tarzı

Geçtiğimiz hafta İstinye Park’ta Mert Çiller’i görmüş ve salaş kıyafetiyle bakışları üzerinde topladığını yazmıştım. Önceki gün de alışveriş merkezinde babası Özer Çiller’e rastladım. Masa restoranda arkadaşıyla buluşup yemek yiyen Özer Bey ise kıyafet seçimini rahatlıktan yana kullanmıştı.

Simya’yı tanıtacak
Takı tasarımcısı Zeynep Erol, yeni yıla özel hazırladığı “Simya” adlı koleksiyonunu beğeniye sunuyor. Erol, telkari sanatından esinlenerek tasarladığı 110 parçalık yeni takı koleksiyonunu, bugün Nişantaşı’ndaki atölyesinde açacağı 16’ncı kişisel sergisinde tanıtacak.

Nikâhsız ilişkiye şok mahkeme kararı
Başkasıyla evli olduğu halde üç yıl boyunca kendisiyle yaşayan işadamı Aydın Çubukçu’dan ilişkilerini “gerekçesiz” bitirdiği için şikayetçi olan ve 70 bin TL tazminat isteyen ressam Renan Ertosun’un açtığı dava aleyhine sonuçlandı.

34 yıl Koç Holding’de çalıştıktan sonra 2004 yılında emekli olup kendi danışmanlık şirketini kuran evli işadamı Aydın Çubukçu, ressam Renan Ertosun ile aynı evi paylaşıyordu. Ancak ilişkileri üç yılın sonunda noktalandı. Ertosun, birlikte yaşadığı ve sebepsiz yere kendini terk ettiği iddiasıyla geçtiğimiz yıl Çubukçu’yu mahkemeye verdi ve işadamından 70 bin TL tazminat istedi. Mahkeme önceki gün karara bağlandı ve ünlü ressam, gerekçelerinin geçersiz olduğu yönündeki kararla davayı kaybetti.

Ertosun, açtığı davada Aydın Çubukçu’ya ait hisseli bir binada kiracı olarak oturduğunu, buranın kendi yardımıyla satıldığını, daha sonra Çubukçu’nun kendisini evden çıkarmak istediğini belirtmiş, diğer taraftan da Yargıtay’ın “Nikâhsız yaşadığı kadını evden uzaklaştıran erkek tazminat ödemeli” kararını emsal göstererek tazminat istemişti.

Satıştan komisyon istedi vermeyince tehdit etti
Renan Ertosun’un dava açtıktan sonra gazetelere maksatlı beyanatlar vererek kişilik haklarını ve itibarını zedelediğini öne süren Aydın Çubukçu, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
“Renan Hanım, sahibi olduğum ve kendisinin resim atölyesinin bulunduğu binanın satışına yardımcı olduğunu öne sürerek 2007 yılı sonlarında avukatları vasıtasıyla benden yüksek bir komisyon talep etmiş, aksi takdirde basına beyanat vereciğini duyurmuştu. Satışta bir yardımı ve haklı bir gerekçesi olmadığı için ona komisyon ödemeyi reddettim. Kendisi zaten satışı gerçekleştiren emlakçı kuruluştan önemli bir komisyon almıştı. Neticede mahkemede asıl maksadın şantaja yönelik olduğunu göstermemiz üzerine, 29 Eylül’de herhangi bir tazminat hakkı doğmadığına karar verildi.”

60 bin ziyaretçi 10 milyon $ satış
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Contemporary ıstanbul Fuarı, kapılarını önceki gün açtı. Etkinliğin açılışına Hande Ataizi, Feryal Gülman, Tuba Ünsal, Aylin-Özcan Tahincioğlu, Bedri-Sibel Baykam, Güllü Aybar Eda Taşpınar ve sevgilisi Bora Kozanoğlu gibi iş, sanat ve sosyal hayatın ünlü simaları katıldı.

Çocuklar bende

Açılışa katılanlar arasında boşanma arifesinde olan Leyla Alaton da vardı. Alaton ile ayaküstü sohbetimizde, dava sürecinin devam ettiğini ancak iki oğlunun şimdilik kendisinde kaldığını öğrendim. Eşi Mehmet Günyeli’nin “Dervişler” adlı fotoğraf sergisini ziyaret etmeyen Leyla Hanım, arkadaşı Çağla Cabaoğlu’nun standına giderek buradaki tabloları inceledi.

Son gün 6 Aralık

Bu arada yerli ve yabancı sanatseverleri ıstanbul’da buluşturan Contemporary ıstanbul’un, ayın 6’sına kadar açık kalacağını belirteyim. 60 bin kişi tarafından ziyaret edileceği tahmin edilen etkinlikte yer alan galerilerin satış hedefi de büyük. Fuarda, 10 milyon dolar değerinde eser satılması bekleniyor.

İtalya’nın logoları askeri müzede
İtalyan Ticaret Merkezi ve ıtalya Başkonsolosluğu’nun Harbiye Askeri Müzesi’ndeki şehit Hasan Rıza Sergi Salonu’nunda düzenlediği “ıtalya’nın Logoları” adlı serginin açılışı önceki gece yapıldı. ıtalya’nın ıstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico ile ıtalyan Ticaret Merkezi Müdürü Dr. Roberto Luongo’nun ev sahipliği yaptığı davette açılış kurdelesini Rustico ve Luongo ile birlikte ıstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş, serginin küratörü Cornelia Bujin, şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kesti. Açılışa, aralarında Heves Ekinci, Gülbin Turgut ve Hasan Mingü’nün de yer aldığı çok sayıda tanınmış sima katıldı.
Yazarın Tüm Yazıları