Galata’da moda heyecanı başlıyor

Tasarım ve moda meraklılarının heyecanla beklediği Galata Moda Festivali için hazırlıklar son hızla devam ediyor.

Festival, bu yıl Beyoğlu Belediyesi ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) işbirliğiyle 9-13 Aralık günleri arasında düzenlenecek. Modanın kalbinin atacağı organizasyonda Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Mehtap Elaidi gibi ünlü modacıların yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen genç yeteneklerin tasarımları tanıtılacak. Katılımcılar, tarihi Galata Kulesi çevresinde kurulacak stantlarda tasarımcıların hem 2009-2010 sonbahar-kış koleksiyonlarını hem de festivale özel hazırladıkları uygun fiyatlı tasarımlarını bulabilecek.

Sıkı dostlar
Nurettin Hasman ve Alpay Başaran’a önceki gece Ortaköy’de rastladım. Onları birlikte görünce aklıma gelen ilk isim, tanışmalarına vesile olan Verda Penso oldu. Verda Hanım, 14 yıl önce Nurettin Hasman’la aşk yaşamış, ilişkileri dört yıl sürmüştü. Penso, o aşkın ardından Alpay Başaran’la birlikte olmaya başladı, ancak bu ilişkisi de üç yıl sürdü ve sonunda bitti. Verda Penso’nun hayatına giren bu iki adam, şimdilerde sıkı dost...

Frankfurt’u uyutmadı
Son dönemin popüler DJ’lerinden Ece Toprak’ın Avrupa turnesi devam ediyor. Ünlü DJ, önceki gece Frankfurt’taki Pure adlı mekânda performans sergiledi. Bonjuke isimli organizasyon firmasının düzenlediği partide Toprak’ın yanı sıra DJ Hako ve DJ Le Alen da müzikleriyle yaklaşık 600 kişiyi sabaha kadar eğlendirdi.

Bayram gezmesi
Feniş Alimünyum’un sahibi Sedat Aloğlu’nun eşi Yasemin Aloğlu, Kurban Bayramı tatilinde seyahate çıkmak yerine ıstanbul’da kalmayı terci etti. Yasemin Hanım, önceki gün de küçük oğlu Alihan’ı alıp gezmeye çıktı. Oğlunun karnı acıkınca Etiler’deki Big Chefs’in yolunu tutan Aloğlu, spor tarzıyla dikkat çekti.

İzmir’de yeni bir adres
İzmir’deki Eski Alyans Küçük Kulüp’te yeni bir restoran açıldı. La Marmite adlı mekân, Fransız Kültür Merkezi’nin arka bahçesinde hizmete girdi. Restoranın mutfağı ise, ıngiltere’de mutfak ve gastronomi eğitimi almış, 15 yıl boyunca Londra’nın yanı sıra ıstanbul Changa ve ızmir Hilton’da şeflik yapmış Murat Çaldenk’e emanet edildi. Mekânda dekorasyona da ayrı bir özen gösterildi ve Fransa’dan getirtilen antika tabaklarla aksesuvarlar La Marmite’in içini süsledi.
Yazarın Tüm Yazıları