Başakşehir'de iyi bir kahvaltı, sonra mis gibi kebaplar

Hafta sonları genellikle dışarıda kahvaltı yapanlardanım. Benim için ya bir tavsiye olacak ya da internetten baktığım yorumları değerlendirerek mekanı seçiyorum. Bu hafta da Başakşehir’de iki mekan belirledim. Önce kahvaltıya ardından da farklı bir tat olduğunu düşündüğüm kebapçıya uğradım. Tabi benim için fiyat performans da önemli. Her zaman çok para verip iyi hizmet ya da lezzeti bulamadığım yerlerde oldu. Ancak benim aradığım, iyi hizmet, iyi lezzet ve düşük bütçe. Bu yüzden size Gagaline Cafe Restaurant ve Zahter Kilis Sofrası’nı tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Zahter Kilis Sofrası

Başakşehir Çam Sakura Hastanesi’nin yakınında bulunan bu mekan Gaziantep ve Kilis lezzetlerini harika yapıyor. Restoranda tanıştığım Şükrü Gümüşoğlu ve babası tarafından kurulan bu yer, adını Gaziantep yöresine ait bir kekik türü olan zahterden almış. Zahter yemeklerde kullanılır ama çay olarak tüketildiğinde de müthiş yararlıdır. Metobolizmayı düzenler ve insanın kendisini dinç hissetmesini sağlar. Pandemide start verdiklerini söyleyen Şükrü Bey, kısa zamanda büyük iş başardıklarını, kendilerini kabul ettirdiklerini söyledi. Gümüşoğlu en önemli sırlarının ustaların çoğunu Kilis ve Antep’ten getirmek olduğunu ifade etti. Önce ben lahmacunla başladım. Kıtır kıtır, tıpkı Antep’te yediğim gibi. Hamuru incecikti. Ardından yediğim içli köfte de çok iyiydi. Son olarak kebapların tadına baktım. Hepsinden azar azar. Fıstık, patlıcan, Adana, Urfa. ördek başı... Buranın patlıcanlı kebabını, Kilis tavasını daha sonra deneyeceğim. Tadına doyamadığım yerlerden biri olarak hafızama kazındı burası. Az bir ücretle kaliteli yemek yiyeceğiniz bir restoran olarak not almanızı öneriyorum.

Haberin Devamı

INSTAGRAM: @zahterkilis
☎️ TELEFON: 0212 553 00 60
📍 ADRES: Başakşehir Nidapark Sitesi, İshakpaşa Sokağı D:No: 9, 34480 Başakşehir/İSTANBUL

Başakşehirde iyi bir kahvaltı, sonra mis gibi kebaplar

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
❌ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
✅ ÇOCUK OYUN ALANI
✅ ÇOCUK BAKIM ALANI
✅ OTOPARK

Başakşehirde iyi bir kahvaltı, sonra mis gibi kebaplar

Gagaline Cafe Restaurant

Araştırdığımda burasının fiyatı diğerlerine göre biraz daha düşüktü. 2 kişi serpme kahvaltı 179 lira. Denemek istedim ve gittim. İçeride geniş bir çocuk oyun salonu, 3 adet VIP salonu olan büyük bir mekan burası. Bir çok ailenin de tercihi burası olmuş. Hepsi ilk defa gelmiş olamazlardı buraya. Serpme kahvaltıda, beş çeşit peynir, 3 zeytin, maydanoz, çeri domates, tereyağı, bal, kuru kayısı, kuru üzüm, sigara ve paçanga börekleri, sosis, sucuklu yumurta, meyve tabağı gibi bir çok çeşit vardı. Ben acaba fiyatta bir yanlışlık mı var diye düşünerek başladım kahvaltıya. Çünkü günümüzde bu kadar uygun fiyata bunları bulmak bir hayli zor. Ürünleri beğendim, sınırsız çay ile birlikte hepsinden tattım. En son ise bir de kahve ikram ediyorlar. Ben hizmetten de lezzetten de memnun kaldım. Tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

INSTAGRAM: @gagalinecaferestaurant
☎️ TELEFON: 0555 024 76 76
📍 ADRES: Başak Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi Mavera Sarayları no:29/A Başakşehir - 5. Etap /İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
❌ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

❌ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
✅ ÇOCUK OYUN ALANI
❌ ÇOCUK BAKIM ALANI
✅ OTOPARK

Yazarın Tüm Yazıları