Rüzgar Sünbül ile Ramazan 18. gün iftar menüsü: Mantılı tavuk çorbası, sultan kebabı, sütlaç...

Bu çorbayı sevmeyen yok. İster hazır mantıyla yapın, ister kendi hazırladığınız mantıyla yapın, çok olacağını garanti ediyoruz. İçindeki tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etiyle şenlenen çorbamız yenmeye doyulmuyor. Çorba tariflerinin arasında en sevdiğim çorba çeşidi tavukla ve tavuk suyu çorbalardır. İşte, iftar menüsü arayışında olanlara çorbadan tatlıya Ramazan 18. gün menüsü...

Haberin Devamı

MANTILI TAVUK ÇORBASI

MALZEMELERİ

1 adet tavuk but
1 avuç hazır mantı
4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su

Rüzgar Sünbül ile Ramazan 18. gün iftar menüsü: Mantılı tavuk çorbası, sultan kebabı, sütlaç...

YAPILIŞI

Tavuğu tencereye koyup 3,5 su bardağı su koyun ve haşlayın. Haşlanan tavuğun suyundan 2 su bardağı kadar ayırın. Tavuğu küçük küçük parçalar olacak şekilde didikleyin.4 yemek kaşığı haşlanmış nohutu ve hazır mantıyı hazır edin.Bir tencerede zeytinyağı alın ve salçayı kavurun. Sonra içine sürekli karıştırarak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin sürekli karıştırın, salçalar bütün kalmasın.Kaynamaya başladığında, tavuk parçalarını, haşlanmış nohutu ve mantıyı atın, tuz ekleyin karıştırın.Mantılar tencerenin üzerine çıkmaya başladığında pişmiş demektir. 3-4 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıp servis edin. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

ENGİNARLI SALATA

Karaciğer dostu enginarı, salata olarak getirdik iftar sofrasına. Eşlik ettiği tüm yemekleri başlıbaşına bombası enginar salatamız vitamin bakımından çok zengin. Enginarlı Salata sağlıklı ve hafif salata yapmak isteyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif.

MALZEMELERİ

4-5 adet enginar çanağı
4-5 dal taze soğan
1 avuç dere otu
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz (kendi arzunuza göre ayarlayın)

YAPILIŞI

Enginarları çatalı batırdığınızda dağılmayacak şekilde hafif sert olacak şekilde haşlıyoruz. Doğruyoruz.Dere otlarını ince kıyıp üzerine serpiyoruz. Aynı şekilde taze soğanları da doğrayıp ekliyoruz.Bir çay bardağı içinde sarımsak rendesi, tuz, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp enginarların üstüne döküyoruz. Karıştırıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Rengarenk sebzelerle hazırlanan pilav ilkbaharın habercisi. Lezzeti şahane pilav tarifimiz özellikle et yemeklerinin yanına pek yakışıyor. Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı: pilavın her halini pek severim. Hele bulgur pilavı. Arpa şehriye pilavı da bir o kadar favorimdir.

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

2 su bardağı arpa şehriye
1 adet kabak
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet domates
1 avuç çeri domates
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2-3 adet çarliston biber

YAPILIŞI

Havuçları ve kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Soğanları ve biberleri küçük küpler şeklinde doğrayın.Pilav tenceresine yağı koyun. Havuç, soğan, biber ve kabakları koyup kısık ateşte soteleyin. Kabaklar, havuçlar yumuşayıp soğan renk değiştirene kadar kavurun. Mutlaka kısık ateşte kavurun. Domatesi rendeleyip kavrulan sebzelerin üstüne ekleyin.
Çeri domatesleri yıkayıp doğramadan ekleyin. Salçayı ekleyip güzelce karıştırın. Arpa şehriyeleri ekleyin karıştırın. Üstüne geçecek kadar su ekleyip tuzu ekleyip karıştırın. kısık ateşte kapağını kapatıp sık sık karıştırarak pişirin. Arpa şehriyeler piştiğinde ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapatır kapatmaz ezdiğiniz sarımsakları ekleyin her tarafına gelecek şekilde karıştırıp tencerenin kapağını dinlenmesi için kapatın.
Kek kalıbını sudan geçirin. 2-3 dakika dinlenmiş pilavı kek kalıbına bastırarak koyun. Tabağa ters çevirin. Üstünü istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet bal olsun.

Haberin Devamı

TAVUKLU SULTAN KEBABI

Sultanların vazgeçemediği yemeği tercih etmemek olmaz. Bu sefer etle değil tavukla yapıyoruz kebabımızı. Sunumu güzel, yufka, beşamel sos, iç harç derken yemeğin şölene dönüşmüş hali diyebiliriz. Sultan kebabı, davet yemeklerinin, özel akşam yemeklerinin başrol oyuncusu olabilecek bir ana yemek tarifi. Akşam ne yapsam diye düşündüğünüzde hazırlayabileceğiniz havanıza hava katacak bir yemek.

MALZEMELERİ

1 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet havuç
3-4 yemek kaşığı zeyinyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karışık salça
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar

ÜSTÜ İÇİN

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
1,5 su bardağı süt
1 kase kaşar peyniri

YAPILIŞI

Haberin Devamı

Bir tavada küp kesilmiş, soğan, havuç, biber ve tavuk etini zeytinyağı güzelce kavuruyoruz. üzerine baharatları ve salçayı ekleyip güzelce suyu çekilene kadar karıştırarak pişiriyoruz..
Bir sos tenceresinde tereyağını eritip içine un ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Rengi değişmeden süt ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Ocaktan alıyoruz.Yufkayı 4-5 adet üçgene bölün.Videoda gösteriyorum. 4 eşit parçaya da bölebilirsiniz. Ama biz 5 porsiyon çıkarmak istedik o yüzden 5 parçaya böldük. size kalmış.Bir çorba kasesine böldüğünüz yufka parçasını güzelce yerleştirin İçine tavuklu harçtan koyun, doldurun kaseyi, üzerine 1 yemek kaşığı beşamel sos gezdirin ve yufkayı bohça kapatır gibi kapatın ve ters çevirip fırın tepsisine koyun.Tüm yufkalar için aynı işlemi yapın. Kebaplarımızın üzerine beşamel sos yayıp en üstüne kaşar peyniri rendesi koyun. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

SÜTLAÇ

Haberin Devamı

Her evdeki malzemelerle yapılacak, ekonomik bir tatlı. Seveni çok, şahane sütlaç tarifiyle günümüzü bitiriyoruz. İftar sofralarında tercih edilen tatlıların başında geliyor sütlaç tarifi. Çocukluk yıllarımızın en sevilen sütlaç. Üstüne serpilen tarçınla, pirincin ağıza geldiğinde ki hep hatırlanır.

MALZEMELERİ

tam yağlı 1 lt süt
1,5 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker

ÜSTÜ İÇİN

1 yemek kaşığı toz fıstık
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Pirinci yıkayın. Ama çok fazla değil. Çok fazla yıkarsanız nişastasını akıtmış olursunuz o zaman kıvamda sorun yaşarsınız.Yıkanmış pirinci suyla haşlayın. Çok yumşak olmalı. Bir kasede süt koyun pirinç ununu ve nişastayı koyup kaşıkla ezerek eritin.Yumşayan suyunu çekmekte olan pirincin içine süt ve şeker koyup karıştırarak kaynatmaya başlayın. Nişasta ve pirinç ununu erittiğiniz kasedeki sütü de ekleyin ve karıştırarak kaynatmaya devam edin. Hafif yoğunlaşan tencerenin altını kapatın. Altına kapatılan tencerenin içine vanilya ekleyip karıştırın. Kaselere pay edin. Servis etmeden önce fıstık ve Hindistan cevizi ile süsleyin.

 

Yazarın Tüm Yazıları