GeriEt Yemeği Tarifleri Kestaneli et tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kestaneli et tarifi

Kestaneli et tarifi

İki farklı lezzetin bir arada olduğu bu tarif sofranızın vazgeçilmezi olacak.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet soğan
  • 250 gram ayıklanmış kestane
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kestaneli et tarifi Nasıl yapılır?

Etleri yıkayın. Üzerini kapatacak kadar su koyup 35 dakika pişirin.

Etleri yağla birlikte tencereye yerleştirin. Pembeleşene kadar kavurun. Soğanları dörde bölüp kestaneleri de bütün olarak etlerin içine atın. Karıştırarak kavurun. Nar gibi kızaran etlerin üzerine soya sosunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Salçayı atıp, karıştırın. Üzerini kapatacak kadar su koyun. İyice pişirin.

Kıydığınız kırmızı biberi, pişen kestaneli ete ilave ederek servis yapın.