İran uçağı Atatürk Havalimanı'nda korkuluklara çarptı

Güncelleme Tarihi:

İran uçağı Atatürk Havalimanında korkuluklara çarptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 09:22

Tahran'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen İran Mahan Air'e ait Airbus A310 tipi uçak, park pozisyonu alırken duramayarak korkuluklara vurdu. Uçağın ön iniş takımında hasar meydana geldi. Yolcu uçağı korkulukların diğer tarafında bulunan apron yolcu otobüsünün üstüne de hasar verdi. Kazanın ardından kokpitteki pilot ve yardımcı pilotun yaşadığı şaşkınlık ise objektiflere yansıdı. Telaşla uçağın penceresinden dışarı uzanarak arka tarafa bakan pilotun o anları, adeta hasarlı bir kamyon kazasını andırdı.

Haberin Devamı

Airbus A310 tipi yolcu uçağı inişini tamamladıktan sonra Atatürk Havalimanı'nda yeni yapılan S6 park pozisyonuna yönlendirildi. Ancak duracağı yeri geçen uçak, yaklaşık 30 metre ilerideki korkuluklara çarparak durdu.

İran uçağı Atatürk Havalimanında korkuluklara çarptı


Yolcu uçağı korkulukların diğer tarafında bulunan apron yolcu otobüsüne de hasar verdi. Uçağın ön iniş takımı katlanırken, emniyet amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait itfaiye ve kurtarma ekipleri yönlendirildi. 

İRANLI YOLCU: 'PİLOT FRENLERİN TUTMADIĞINI SÖYLEDİ'

Olayın ardından uçaktaki 150 İranlı yolcu tahliye edildi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yaşadıklarını anlatan yolcular, korktuklarını söyledi. İstanbul'a turist olarak geldiğini söyleyen bir İranlı yolcu, pilotun uçakta hidrolik arızası olduğunu ve frenlerinde tutmadığını söyledi.

Kaptan pilotlar kazayla ilgili yetkililere bilgi verirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı


Haberin Devamı

PİLOT ALKOL KONTROLÜNE KIZDI

kaza sonrası uluslararası havacılık kurallarına göre alkol muayenesine gitmesi gereken İranlı pilotun yetkililere, "Ben Müslümanım, alkol kontrolüne ne gerek var?" dediği öne sürüldü.

Kontrol için uçaktan çıkan pilot, aşağıya indiğinde tablet bilgisiyarıyla kaza yapan uçağı görüntüledi. Bu arada olay yerini inceleyen DHMİ yetkilileri ise, "Uçak park pozisyonuna gelirken bir anda hidrolik arızası nedeniyle frenler tutmuyor. Pilot hemen motorları durduruyor. Burada pilot gerekeni yapmış. O otobüs olmasaydı motorlar betona çarpıp bir facia olabilirdi."


İran uçağı Atatürk Havalimanında korkuluklara çarptı
İran uçağı Atatürk Havalimanında korkuluklara çarptı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!