Balbay,Haberal ve Başbuğ'a yine tahliye yok

Güncelleme Tarihi:

Balbay,Haberal ve Başbuğa yine tahliye yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 14:20

3. Yargı paketinin tutuklama işlemlerine getirdiği sınırlamalar gözleri CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın yargılandığı Ergenekon davasına çevirdi. Ancak mahkeme, 3,5 yıldır tutuklu bulunan Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve İlker Başbuğ'un tahliye taleplerini yine reddetti.Mahkemenin kararı üzerine Haberal ve Balbay, "Katiller dışarı çıktı' diyerek tepki gösterdiler. Davada Hayrettin Ertekin, Bora Ballı ve Muzaffer Şenocak tahliye edildi.

Haberin Devamı

Ergenekon Davası'nda mahkeme CHP Milletvekil Mustafa Balbay, CHP Milletvekil Mehmet Haberal, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Veli Küçük'ün tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme, tahliyeler red gerekçesi olarak kuvvetli suç şüphesini gösterdi.

KATİLLER SERBEST KALDI

Üye hakim, 43. tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu ile ilgili kararı okurken  tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, seyircilerin  bulunduğu bölüme gelerek, şu ifadeleri kullandı:

“Buradan hasret ve hüzünle ayrılmayın. Burada yargılama yok, yargılama  işkencesi var. Biz hukuk ve adaleti size emanet ediyoruz. Herkesten rica  ediyorum, son 10 duruşmanın zabıtlarına bakılsın. Her şeyimizi alabilirler hatta  özgürlüğümüzü bile ama moral gücümüzü asla alamazlar. Ayrıca son çıkan yasa ile  birlikte kimler serbest kaldı, kimler içerde... Katiller serbest kaldı, bizler  içerdeyiz, bunu da unutmayın. Dışarı çıkarken taşkınlık yapmayın sakın, malzeme  vermeyin.”

Haberin Devamı

Mehmet Haberal duruşmayı izleyen CHP'li vekillere "Teröristler ve katiller için yasa çıkardınız, ülkeye hizmet edenler için yasa çıkarmadınız " diye seslendi.

TUNCAY ÖZKAN SALONDAN ÇIKARILDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada üye hakim, tutuklu sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan'ın tahliye talebinin reddedildiğini açıkladığı sırada Özkan, mahkeme heyetine, “Bunlar doğru gerekçe değil, bana suçumu söyleyin, yaptığınız yasaya aykırıdır” diye bağırdı.

Bunun üzerine Tuncay Özkan, jandarmalar tarafından salondan çıkarıldı.

Tutuklu sanık Doğu Perinçek de karara tepki göstererek, “Burası mahkeme  değil” ifadesini kullandı.

MAHKEMEYE ARA VERİLDİ

Salonda yaşanan gerginlik nedeniyle Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk,  duruşmaya kısa bir ara verdi.

Aranın ardından Mustafa Balbay'ı dışarı çıkarmak isteyen jandarma  görevlileri ile Balbay arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Diğer sanıklarda  bu tartışmaya müdahil olunca, duruşmayı izlemeye gelen seyirciler alkışlarla  protestoda bulundu.

Haberin Devamı

Mahkemenin kararına tepki gösteren bazı tutuklu sanıklar, Gençlik Marşı'nı okudu.

Bu arada, karar okunurken fenalaşan CHP Milletvekili Mehmet Haberal'a,  salona çağrılan sağlık görevlileri müdahale etti.

3 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

“Ergenekon” davasında, kamuoyunda “3. Yargı Paketi” olarak bilinen  6352 sayılı kanun kapsamında yapılan tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme  heyeti, Hayrettin Ertekin, Muzaffer Şenocak ve Bora Ballı'nın tahliyesine hükmetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!