GeriAlışveriş Artık çocuklar okula koşarak gidecek!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Artık çocuklar okula koşarak gidecek!

Artık çocuklar okula koşarak gidecek!

Tudem Yayın Grubu’nun seçtiği 4 kitap ile çocuklarınız okul tabularını yıkacak!

Tudem Yayın Grubu; tatile doyamayan, okula gitmek istemeyen çocuklara, okula severek gitmelerini sağlayacak kitaplardan seçkiler yaptı. Bu kitapların arasında Oscar Brenifer’nin 'Küçük Filozof - Neden Okula Gitmek Zorundayım?', 'Christian Lamblin’in Zeytin Okula Gitmek İstemiyor?', Usta yazar Ayla Çınaroğlu’nun 'Mızmız Mırnav Okulda İlk Gün ve kitap perisi Aytül Akal’ın 'Açıl Kapı Açıl' adlı eserleri yer alıyor.

Tudem Yayın Grubu, yurdun dört bir köşesini okula dönüş heyecanının sardığı bir dönemde, özellikle okula yeni başlayacak miniklerin duygularını anlamaya ve onları rahatlatmaya yönelik, çocukların ellerinden bırakmak istemeyecekleri bir kitap seçkisi sunuyor.
Okula yeni başlayacak çocukların mutlaka okumaları önerilen Tudem Yayınları ve Uçanbalık Yayınları kitap seçkisinde; dünyaca ünlü Fransız filozof-yazar Oscar Brenifer’nin Küçük Filozof Neden Okula Gitmek Zorundayım? Christian Lamblin’in Zeytin Okula Gitmek İstemiyor? Usta yazar Ayla Çınaroğlu’nun Mızmız Mırnav Okulda İlk Gün ve kitap perisi Aytül Akal’ın Açıl Kapı Açıl adlı eserleri yer alıyor.

Mızmız Mırnav haydi okula!

Okulun ilk günü gelip çatmıştır. Mızmız Mırnav için artık yeni bir dönemin başlangıcıdır. Evden ilk defa uzaklaşacak olan Mızmız, hiç tanımadığı bir öğretmenle, hiç tanımadığı bir sürü mırnavla, hiç bilmediği bir ortamda bulunacak olmanın tedirginliğini yaşamaktadır. Anne ve babasının tüm cesaretlendirmelerine rağmen Mızmız kendini okula gitmek için bir türlü hazır hissedemez. Ne yapıp eder, ilk gün okula gitmez. Hasta olduğunu söyler. İmdadına Doktor Tontik Amca yetişir. Fakat okulun ilk gününde kaçırdığı neler vardır neler? “Mızmız Mırnav” serisinin birinci kitabı Okulda İlk Gün, okula yeni başlayacak çocukları korkup kaçmamaları için yüreklendirirken, okulun cazip yönlerini ön plana çıkararak keyifli bir atmosfer çizmeyi de ihmal etmiyor.

Ama ‘Neden Okula Gitmek Zorundayım?’

Çocukların hayatı öğrenirken sorduğu basit (!) sorulara cevap verememe durumuna Hızır gibi yetişen bir seri olan “Küçük Filozof”un Neden Okula Gitmek Zorundayım adlı kitabı çocuklarla yetişkinler arasındaki sözel ve davranışsal ilişkileri geliştiren yapıcı paylaşımlar sunuyor. Oscar Brenifier, büyük yankı uyandıran bu kitabında, okula gitme eylemi ile ilgili “can alıcı” soruları, açık uçlu sorular eşliğinde gündeme taşıyor. Çocukların zihnini karıştıran ve hayata bakış açılarına yön veren bu sorular, çocukların eleştirel düşünme becerisi geliştirmelerine de katkı sağlıyor.

Okul hiçbir işe yaramıyor mu?

Zeytin Okula Gitmek İstemiyor da; Zeytin’e göre hiçbir işe yaramayan okulun aslında hiç de öyle olmadığını görüyoruz. Okula başlamaya hazırlanan çocukların, sıklıkla yaşadığı yersiz korku ve ısrarcı davranış temelli sorunları aşabilmeleri için yaratılan dizinin benzerlerinden en büyük farkı, içindeki ünlü çocuk doktoru Edwige Antier’nin ebeveynlere özel hazırlamış olduğu rehber. Soru-cevap şeklinde, bilimsel açıklamalar ve öneriler ışığında şekillenen yardımcı kaynak niteliğindeki bu rehberde, basit ve kullanılabilir bilgilerin tümü kitabın özgün hikâyesiyle uyum içinde; hem anne baba hem de çocuk için bir okuma ahengi yaratıyor.

Korkuları yenmek için ‘Açıl Kapı Açıl’

Seçkinin son kitabı Açıl Kapı Açıl ise bir çocuğun okulun ilk günü korkusu ile baş başa kalışı ve bunun üstesinden gelebilmek için neler yapması gerektiği anlatılırken yaşayarak öğrenmenin birçok korkuyu yenmek için en etkili yol olduğu gösteriliyor. Aytül Akal’a göre okul heyecanını yenebilmenin belki de tek yolu, kapalı kapıları sonuna kadar açarak bilginin ışığını gönül gözümüzle görebilmekten geçiyor.

Akıcı, eğlenceli öyküleri ve göz alıcı çizimleriyle ilgi çeken bu dört özel kitap, okula yeni başlayan veya başlamaya hazırlanan tüm miniklere ve ebeveynlerine eğlenceli bir okul kültürü kazanımı deneyimi yaşatacak.

False