GeriSağlık 2014’ün en popüler diyetleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2014’ün en popüler diyetleri

2014’ün en popüler diyetleri

Siz bu yaza hangi diyetle hazırlanıyorsunuz?

Yaz yaklaşıyor ve kilo verip daha fit olmak için farklı diyetler uyguluyoruz. 2014 yılının en popüler diyetlerini sizin için bir araya getirdik. İşte, Atkins diyeti, Heidi diyeti, kurt adam diyeti gibi birçok diyetin nasıl yapılacağı ve sağlığa etkileri…


2014’ün en popüler diyetleri

Alkali diyet

Alkali diyetteki amaç; vücudumuza aldığımız alkali oluşturan besinlerin miktarının, asit oluşturan besinlerin miktarından daha fazla olmasını sağlayarak PH seviyesini dengede tutmaktır. Bu diyette seçimler, besinlerin asitlik derecesine göre yapılmaktadır. Yüksek asitli besinlerin potasyum, magnezyum, kalsiyum ve sodyum dengesizliğine sebep olarak bireylerde sağlık risklerini artırdığı öngörülmektedir. Alkali diyet hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın!

Kurt adam diyeti

Bu diyette ayın dünya çevresindeki konumuna göre diyet zamanı belirlenir. Amaç; yeni ay ve dolunay zamanı 24 saat boyunca detoks yöntemiyle sadece su ve meyve suyu tüketerek günde 3 kg vermek. Bunu genişletilmiş dolunay diyeti olarak, ayın hareketlerini takip ederek yeni ay ve dolunayın olduğu günlerde de yapılabilir. Kurt adam diyeti hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın!

Heidi diyeti

Güne kahvaltı öncesi içilen protein takviyeli meyve kokteylleri ile başlanıyor. Kahvaltıda sebzeli omlet ve açık çay, öğlen yemeğinde yağsız tavuk, zeytinyağlı brokoli ve bol salata yeniyor. Akşam yemeğinde yağsız hindi ve bir kase yağsız yoğurt var. Ara öğünlerde meyve ve salata tüketilebiliyor. Ekmek kesinlikle tüketilmiyor. Kısa sürede kilo vermek istenildiği zaman da vücudu şiş tutacak asitli içeceklerden, tuz tüketiminden ve sakız çiğnemekten kaçınılması gerekiyor. Ayrıca günde 1 saatten fazla egzersiz ve yürüyüş yaparak bu diyeti desteklemek gerekiyor. Heidi diyeti hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın!

HANGİ BESİN KAÇ KALORİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!


2014’ün en popüler diyetleri

Volümetrik diyet

‘Volümetrik’ diyetle besinlerin kalorilerinden çok hacimlerine bakıyoruz. Hacim olarak büyük ve göz doyuran, enerjisi düşük besinlere bayılıyoruz. Yapılan birçok araştırmaya göre insanlar, doyana kadar yemek yemek istiyor. Bu durumda çoğu kişi ne yediğiyle değil, ne kadar yediğiyle ilgileniyor. Volümterik beslenmedeki temel amaçlardan biri kalori hesabi yapmadan, istediği kadar yiyerek doygunluğa ulaşmak oluyor. Klasik diyetlerle, sınırlı miktarda besin tüketerek diyet yapan insanların çoğu uyguladıkları kısıtlı beslenme programlarını alışkanlık haline getirmekte zorlanıyor. Hatta ideal kilolarına ulaşır ulaşmaz tekrar çok yemeye başlayarak verdikleri kilonun çoğunu geri alıyor. Ancak istediği kadar yiyebilecekleri besinlerin neler olduğunu bilen ve volümetrik diyetin püf noktalarını öğrene insanlar, diyetleri bitse bile açlık hissiyle baş etmek zorunda kalmıyorlar. Volümetrik diyet hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın!

Atkins diyeti

Atkins diyetinin sıklıkla tercih edilmesinin sebebi kısa sürede hızlı kilo kaybı vaadetmesidir. Ayrıca kolay uygulanabilir olması ve kişilerin tüketmekten keyif aldıkları yiyeceklere bol bol yer vermesi de diğer sebeplerdendir. Yasaklarının net olması da uygulanabilirliğini artırmaktadır. Proteinler ve yağlar mideyi geç terk eden yiyeceklerdir. Bu nedenle Atkins diyeti kişilerin ortalama 4 saat gibi uzun bir süre tok kalmalarını sağlar. Atkins diyeti hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın!

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ DİYET YEMEK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN!


2014’ün en popüler diyetleri

Northwood diyeti

Diyet programı akşama doğru porsiyonları küçültmeyi hedefleyen 3 ana öğünü içeriyor; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği. Kahvaltıda yulaf ve kahvaltılık gevrek gibi karbonhidratlı, lifli yiyeceklere yer veriliyor. Bu diyette karbonhidrat tüketimi, insülin üretimini tetiklediği ve insülin hormonu da kan şekerini enerjiye dönüştürdüğünden böyle bir kahvaltının güne enerjik başlamak için ideal olduğunu savunuluyor. Öğle vakitlerinde ise pizza gibi, karbonhidrat ve proteinin bir arada olduğu bir menü düşünülürken, akşam için proteinin daha yoğun olduğu; et, sebzeler ve salata gibi yiyeceklere yer veriliyor. Northwood diyetiyle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın!

Nicotera diyeti

Nicotera, İtalya’nın Calabria bölgesinde yer alan bir kasabanın ismidir. Bu küçük kasaba, pilot bölge seçilerek burada yaşayan insanlar üzerinde bir araştırma yapılmıştır. 1957 yılında başlayıp 1960’lı yılların sonuna kadar devam eden ve 607 kişi üzerinde yapılan çalışmada Nicoteralı insanların en sağlıklı kalbe sahip olduğu tespit edilmiştir. Çalışma neticesinde Nicoteralıların kansere yakalanma risklerinin de çok düşük olduğu görülmüştür. Nicotera diyeti hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın!

HAFİF, LEZZETLİ VE DOYURUCU SALATA TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN!

False