Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 03:47

Eğitimlerini tamamladıktan sonra iş hayatına atılan kimi çalıştıkları şirketlerde üst düzeylere yükselen kimi de kendi şirketlerini kuran kadınlar, bir yandan istihdam yaratıyor, bir yandan da önemli işlere imza atıyor. Her biri alanında önemli deneyimlere sahip olan iş dünyasının Amazonları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları ve eğitim konularında önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

 

 

 

Türk kadının

sesi dünyada

yankılanıyor

 

 

Afet Ayaz

 

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

İzmirli bir iş kadını olarak yola çıktığım bu serüvende, Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği değer ve Türk kadınının toplumdaki yerini güçlendirme çabaları her zaman ilham kaynağım oldu. Ulu Önderimizin "Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" sözleri ise en büyük rehberim. İşte bu yolda, sağlık turizmi acentemiz Hoops World Tourism'le büyük bir adım attık ve yurtdışında tedavisi yok denilen hastalıklara sahip birçok hastayı ülkemizde tedavi ettirdik. Bu süreçte Özbekistan Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız anlaşmayla yetkili turizm acentesi olduk, uluslararası alanda da Türk kadınının başarısını gösterdik.

 

Haberin Devamı

Aynı zamanda, sektör öncüsü Ayazım Yem Fabrikası’nın bir yöneticisi olarak, Fas'ın Kazablanka kentinde yeni yatırımlarımızla Türk sanayisini Kuzey Afrika'ya taşımanın gururunu yaşıyoruz. Türk iş dünyasını, özellikle kadın girişimcileri uluslararası arenada temsil etmek, bize Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlemenin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Bu heyecan verici yolculukta bir diğer önemli adımım ise Pozitif Gelişim Platformu İzmir Bölge Koordinatörlüğü koltuğum oldu. Burada 6 ay gibi çok kısa bir sürede 100'den fazla değerli İzmirli iş insanını bir araya getirdik. Yaratılan bu sinerjiyle İzmir'de binden fazla katma değerli iş fırsatı oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu başarılar, Atatürk'ün kadınlara olan inancının ve Türk kadınının üretkenliğinin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. İşte bu yüzden, tüm kadınları cesaretlerini toplayıp hayallerinin peşinden gitmeye davet ediyorum. Birlikte daha güçlüyüz ve yapacak daha çok işimiz var.

 

Değişime

büyük katkı

sağlıyoruz

 

Aslı Kaptan

Haberin Devamı

(Ashly Bedding Kurucusu ve My-NewBorn Kurucu Ortağı)

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

 

2007 yılında İktisat ve idari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldum. 17 yıllık iş hayatımda aldığım eğitimler ve edindiğim tecrübelerin ışığında Ashly Bedding firmasını, kişiye özel medikal ve ev yataklarının, boyun ve pozisyonlama yastıklarının ve bebek ürünlerinin tedariğini sağlamak amacıyla hayata geçirdik. Ürünlerin medikal normlarda ve vücut anatomisine uygun tasarımlar yapılarak hazırlanması, diğer ürünlerden ayıran en önemli özellikler arasında yer alıyor. 

Bunun yanı sıra sevgili arkadaşım Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu ile birlikte My-NewBorn firmasını, yeniden doğuşun ve varoluşun simgesi olarak, anne adaylarını destekleyici ve yol gösterici premium eğitimler hazırlamak amacıyla kurduk ve eğitimlerimize başladık.

Haberin Devamı

Kadınların aktif olarak iş hayatında rol almasının, sektörlerin gelişmesine ve yerinde değişimlerin gerçekleşmesine çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Ben de bir kadın girişimci olarak, elimden geldiğince faydalı olmak adına her geçen gün yenilenerek iş hayatına devam ediyorum. Bu uzun yolculukta tüm kadın girişimcilere ve tüm iş insanlarına başarılar diliyorum.

 

 

Problem

çözen

yaklaşımlar

 

Aysel Kozlu

(Kozlusan Isıtma Sistemleri Genel Müdürü)

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarından pellet yakıtlı kazan ve soba üreten alanında lider Kozlusan Isıtma Sistemleri Genel Müdürlüğü görevini yürütüyorum. Türkiye, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’da çalışan onbinlerce cihazımızın müşterileri için kaliteyi, hizmeti ve memnuniyeti üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Makine mühendisliğinin ardından görev aldığım Kozlusan’ın her noktasında ölçülebilir bir sistem kurmaya odaklandım. Ölçülmeyenin iyileştirilemeyeceği ve başarılı yönetilmeyeceği inancındayım. Geleneksel metot ve tecrübeyle takip edilen üretimi teknolojik altyapıyla harmanlayarak sürdürülebilir takibe dönüştürdük.

Haberin Devamı

Isınmayı temel ihtiyaçtan öteye taşıyarak görsel şova dönüştüren tasarımlarımızla ateşe yön veren marka kimliğini kazandık. Kadınlarımızın ekibimdeki varlığı, ayrıntıyı atlamadan işi tamamlama metotları, sorunda kök problemi çözümcü yaklaşımları uzun vadede konforlu bir iş modeli sunuyor. Kapasitesinin ve özdeğerinin farkında olan kadınlarımıza rol modelliği yaparak ülkeme değer katmaya devam edeceğim.

 

 

Sektörümüzü

daha da ileriye

taşıyacaklar

 

Başak Akman

(Akmanlar Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi)

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

 

2009 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Akmanlar Alüminyum’da iş hayatıma başladım. Şirketin her departmanında çalışarak sektörün gerekliliklerini tecrübe etme fırsatı buldum.

Haberin Devamı

2013 yılında yönetim kurulu ile aldığımız karar doğrultusunda, inşaat sektöründeki mimari sistem ihtiyaçlarını görerek, kendi mimari sistemlerimize yatırım yapmaya başladık. Aluway markasıyla çıktığımız bu yolda büyük hayalleri ve hedefleri gerçekleştirmek ve gün geçtikçe markalarımızı çok daha iyi yerlere taşımaya devam edeceğiz.

Firmamız 50 kişiye istihdam sağlıyor. Atatürk’ün ‘yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir’ sözünün ışığında bulunduğumuz sektörde kadınların aktif rol almasından büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Kadınlarımızın sektörü daha da ileriye taşıyacaklarına yürekten inanıyorum.

 

 

İzmir’de

“ilk”leri

başardık

 

 

Birim Yılmaz

(Biva Mimarlık’ın sahibi)

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

 

Biva Mimarlık’ın Bi’si Birim’den, Va’sı ise eşim Vahap Yılmaz’dan geliyor. Vahap Yılmaz, olağanüstü bir öngörü yeteneğine sahip, sosyal ilişkileri ve güven veren mizacı olan bir iş adamıdır. Biva’nın bugünlere gelmesinde emekleri yadsınamaz. Hayata çok erken başlayıp hızlı yol aldım. 17 yaşında evlenip 18 yaşında anne oldum. Kızım 3 yaşındayken üniversite sınavına girip ilk ve tek tercihim olan Celal Bayar Üniversitesi Seramik Bölümü’nü kazandım.

İkinci öğretimde okurken öğlene kadar Biva’da çalışıp öğleden sonra okula gidip aynı zamanda anne ve ev sorumluluklarını bir arada yürüttüm. Eşim Vahap Yılmaz ile birlikte büyüdük diyebiliriz. 12 metrekarelik küçük bir dükkanda tadilat işiyle başladığımız Biva’dan binlerce aileyi konut sahibi yapan dev bir şirkete dönüştük.

 İzmir’de binlerce konut, kentsel dönüşümle onlarca yeni bina inşa ettik. Biva A.Ş olarak en prestijli projemiz Biva Tower ile Avrupa’nın en iyi yapısal çelik kulesi ödülü ve geçtiğimiz yıl Avrupa Çelik Tasarım Ödülü’nü kazanarak uluslararası arenada büyük ses getirdik.

 

 

Kadınlar her

engeli aşmayı

başarır

 

Ceren Ağca

(Dora Magazin sahibi)

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

 

22 yıldır, aralıksız bir şekilde basın sektöründe DORA MAGAZİN'i çıkarıyorum. İzmir Fuarından sonra ikinci büyük açık hava etkinliğini olan Night Out Shopping'i İzmir'in kalbi Alsancak'ta binlerce kişinin katılımı ile 13 sene düzenledim. Birçok ilki İzmir'e getiren biri olduğuma eminim yaptığım işler ise Atatürk'ün kadınlar için çizdiği laik yolda, kendi haklarımızı savunarak yürümenin gururunu yaşatıyor. Bu hikaye, vatan ve bayrağı her şeyden önce tutan bir ana-kızın öyküsüne dönüştü kızımında aynı sektörde çalışması ile.

Zorluklarla dolu bir yolculukta karşılaştığım her engeli aşarak, bir kız çocuğu annesi olarak hayata meydan okudum. Kadınlar günümüzü kutlarken, bu uzun soluklu mücadeleyi, inancın ve azmin birleşiminden doğan kadın dayanışmasını yücelterek paylaşmak istiyorum. Başarı, inanmaktan ve asla vazgeçmemekten gelir. Kadınlar gününüz kutlu olsun!

 

 

İçeride ve

dışarıda yeni

başarı hikayeleri

 

Esin Ayaz Banaz

 

(Evosos A.Ş. Kurucusu)

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

 

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilerici vizyonu iş hayatıma atıldığım ilk günden itibaren benim için bir yol gösterici oldu ve Türk kadınının toplumdaki güçlü konumu, kendi hikayemi yazma serüvenimde bana ilham verdi. Atamızın kadınlara olan bu büyük güveni, kendimi ve işimi geliştirme konusunda cesaret aşıladı. Bu cesaretle, 2020 yılında grup şirketim EVOSOS’un temellerini attım ve kendi markamı yaratma yolculuğuna çıktım. Event İzmir, EVOSOS Grup çatısı altında ilk kurduğum şirket oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde edindiğim kreatif iletişim ve medya uygulamaları alanındaki disiplini, sektör öncüsü kurumsal şirketlerdeki deneyimlerimle pekiştirerek, Event İzmir'de uygulamaya koydum. Bu marka ile kurumsal şirketlere, tüm etkinlik ihtiyaçlarını karşılayacak bir etkinlik laboratuvarı sunmayı hedefledim. İş ortaklarımız için çalışan aidiyetini ve motivasyonunu artıran etkinliklerden, büyük çapta fuar ve fabrika açılışlarına kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Bugüne dek 50’den fazla etkinlikte 100 binin üzerinde katılımcıya dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yolculuğumun bir sonraki adımı ise 2023 yılında Promosyon Zinciri markasını hayata geçirmek oldu. Event İzmir'in sağladığı etkinlik yönetimi hizmetlerini tamamlayıcı bir nitelikte, şirketlere özel gün hediyelerinden temel ihtiyaçlarına kadar her türlü promosyon ürünü çözümleri sunmayı amaçladık. Bu yeni girişimle, müşterilerimizin marka bilinirliğini artıracak, yaratıcılık ve birinci sınıf kaliteyi ön planda tutan ürünler geliştirdik. Tüm süreçlerimizde müşterilerimizden geri bildirimler alarak, verimliliğimizi maksimize etmeye özen gösteriyoruz.

Atatürk'ün kadınlara ve onların toplumdaki yerine verdiği değer, beni ve şirketimi her zaman ileriye taşıyan bir güç olmuştur. Bu bilinçle, Türk kadını olarak hem ulusal hem de uluslararası arenada, daha fazla başarı hikayesi yazmaya kararlıyım.

 

 

 

Kadınlar

hayatın her

alanında var

 

Ülker Er İlhan

(İlhan Art Medya Ajans  kurucusu, Double Check Gayrimenkul kurucu, Smyrna Atletik Spor Kulübü  Eş Başkanı)

Türk ekonomisine katma değer kazandırıyorlar

 

"Kadın, hayattır" ve hayatın her alanında var olmak için çok çaba sarf ediyorum. Lise eğitimimle iş hayatına giriş yaptım. Alsancak Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi Grafik Bölümü’nde okurken o dönemde grafik tasarımcılığının çok yaygın olmaması, bizim neslin şansıdır. Çevremizden logo, ilan, katalog tasarımı, çizim gibi talepler aldığımız için lise yıllarında iş yapmaya başladım. Üniversitem Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Grafik Bölümü oldu. Üniversiteyi de tamamladıktan sonra tam zamanlı iş hayatım başladı ve hayallerimin peşinden koştum, dokunduğum her işe fayda sağladım. İş hayatımın temeli olan reklam sektöründe bugün İlhan Art Medya kurucusu olarak ulusal ve uluslararası markalarıma 20 yıldır hizmet veriyorum, üretkenliğim, başarılarım ve sektöre katkılarımdan dolayı kendimi iyi hissediyorum ve sektöre hayat vermeye devam diyorum.

Reklamcılıkla birlikte kurucusu olduğum Double Check Gayrimenkul firmamda da yeni nesil ‘’Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’’ ile yepyeni bir dönem başlatıp sektöre yenilik getirmenin gururunu yaşıyorum. Bugün Double Check birçok projenin tek yetkili çözüm ortağı olarak emin adamlarla büyümeye devam ediyor.

11 yaşında futbol aşığı bir oğlum var. Oğlum Emirhan’ı futbol konusunda desteklerken fanatik bir taraftar olduğumu fark ettim. Bu taraftarlık bana bugün Smyrna Atletik Spor Kulübü Eş Başkanlığı’nı kazandırdı. Tabii ki kadın olarak ele aldığımız her işe hayat verdiğimiz için spor kulübünde de hemen kolları sıvadım; sporcularımıza sadece futbol eğitimi değil, ahlaklı olma, beslenmenin önemi ve akademik başarının önemini vurguluyorum. Çevresine nefes olan, hayat veren üreten kadınlarımızın Kadınlar Günü’ kutlu olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!