Minik mucitler İstek İzmir Okulları'nda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Minik mucitler İstek İzmir Okullarında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2019 11:54

DÜNYANIN en büyük çocuk organizasyonlarından olup Türkiye'de, "Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor" ismiyle gerçekleştirilen First Lego League Jr. 5. Türkiye Fuarları kapsamında 5 farklı şehirden 16 okul takımı, İstek İzmir Okulları'nda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Öğrenciler, Lego Education WeDo setini kullanarak temaya uygun olarak tasarladıkları modellerle yarıştı. Her yıl yeni bir tema belirleyerek çocukların yaratıcılığını ortaya çıkaran organizasyonda bu yılın teması, "Ay'da Yaşam" olarak belirlendi. İzmir, Muğla, Aydın, Manisa ve Kütahya'dan farklı okulların öğrencileri, Ay'da yaşamaya yardımcı olacak neleri bilmeye ihtiyaçları olduğunu, enerji ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını, nasıl nefes alacaklarını ve daha başka hangi problemleri çözmek zorunda kalacaklarını keşfedip karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm aradı. Ay'ın bu süreçteki yolculuğu hakkında bilgi edinen çocuklar, bu yolculuğun bir bölümünü iyileştirmek için kendi çözümlerini bir Lego modeli üzerinden tasarladı.

Minik mucitler İstek İzmir Okullarında buluştu

Haberin Devamı

8-10 hafta arasında süren çalışmaları sonunda Ege'nin farklı okullarından gelen çocuklar, 5. Türkiye Fuarları kapsamında İstek İzmir Okulları'nda bir araya gelerek proje süreçlerini ve Ay ile ilgili bilgilerini birbirleriyle ve gözlemcilerle paylaştı.

Minik mucitler İstek İzmir Okullarında buluştu

Organizasyon sonunda okul takımlarına farklı kategorilerde ödüller verildi. 6-10 yaş arası öğrencilerde günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme yetileri geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü yeni bir müfredat olan STEM programlarından birisi olan First Lego League Junior'da 2014'ten bugüne kadar 55 ülkeden 126 binin üzerinde çocuk buluştu. Dev organizasyon Türkiye'de Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!