YASAK TELAŞI UN STOKLATTI!

Güncelleme Tarihi:

YASAK TELAŞI UN STOKLATTI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2020 09:11

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı sonrası Antalya’da birçok kişinin un stokladığını söyledi. İnce, “2 saatlik süre içinde 50 çuval un satan esnaf arkadaşlarımız var” dedi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı kararı ile alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı sonrası Antalya’da en fazla ‘ekmek’ telaşı yaşandı. Saat 22.00’den yasağın başladığı 24.00’e kadar fırın ve marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşurken, paniğin boyutlarını birebir gözlemleyen fırıncı esnafı adına Hürriyet Akdeniz’ konuşan Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, “2 saatlik süre içinde 50 çuval un satan esnaf arkadaşlarımız olmuş. Şaka değil vatandaş yasak kararını duyunca fırına koşup çuval çuval un stoklamış” dedi.

UN STOKLARIMIZ YETERLİ
Antalya’da 280 fırının faaliyette olduğunu kaydeden İnce, “Ne ekmek, ne de un stoklamaya gerek var. Şu süreç içinde Antalya’ya hiç un girişi olmasa bile biz 10 ay boyunca ekmek üretimine devam edebiliriz. Stokları en zayıf esnafımızın bile 1 ay yetecek kadar unu var. Lütfen panik havası yaratmayalım, fırıncı esnafına güvenelim. Biz 2 günlük yasak boyunca kimseyi ekmeksiz bırakmadık, bırakmayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

30 BİN EKMEK ELDE KALDI
Yasağın 1’inci gününde yaklaşık 700 dağıtım aracı ile 1 milyon 200 bin ekmek dağıtımı yaptıklarını kaydeden İnce, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dağıtım yapması ve bu konuda bize haber vermemesi yaklaşık 30 bin ekmeğin elimizde kalmasına neden oldu. Keşke bize haber verselerdi. 2’inci gün ise sayıyı 800 bine düşürdük. Ama stoklama çok olduğu için bu seferde kimse ekmek almadı.”

LÜTFEN PANİK YAPMAYIN
Sokağa çıkma yasağının yeniden uygulanması halinde üretime hazır olduklarının altını çizen İnce, “Lütfen kimse panik yapmasın. Dünya zor bir süreçten geçiyor. Bu tür kararlar salgının yayılım hızını durdurmak adına yapılıyor. Kimsenin fırınlar önünde sıraya girmesine, çuvalla un almasına gerek yok. Evlerinizde ürettiğimiz taze ekmeklerin kapınıza gelmesini bekleyin”diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!