TURİZMDE RUS HAREKETİ

Güncelleme Tarihi:

TURİZMDE RUS HAREKETİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2021 09:19

Pandeminin ilk günlerinden itibaren tüm paydaşların katkılarıyla sürdürülen titiz çalışmaların karşılığı nihayet alınmaya başlandı.

Haberin Devamı

Antalya’ya gelen Rus heyet, yaptıkları incelemenin sonucunda 21 Haziran’ı beklemeden aynı gün müjdeyi verdi. Hızla gerçekleşen bu karar turizmcilere umut aşıladı. Rusya’dan ilk uçuşlar yarın gerçekleşmeye başlayacak. Bu gelişmeler önümüzdeki günlerde ciddi bir turizm hareketliliğinin de habercisi.

*
Ülkemiz açısından en önemli turist pazarlarından biri olan Rusya, Antalya turizmi için adeta bir can damarı. Bundan sonraki süreçlerin Rusya pazarının sürdürülebilirliği için çok daha titiz gerçekleşmesi gerekiyor. Aynı zamanda Türkiye turizminin bu bağlamda yeni güçlü pazar arayışları devam etmeli. İyi haberler geldikçe rehavete kapılmak yerine bir sonraki olası sıkıntılardan sektörü yara almadan çıkarabilmek için alternatifler düşünmek zorundayız.

Haberin Devamı

*
ADF BAŞARISI ÇOK ÖNEMLİ
Pandemiden bu yana gerçekleştirilen en büyük katılımlı toplantı olan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2 binden fazla katılımcı ile 18-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Her yıl düzenlenecek olan bu toplantı ilk olarak 2020 yılında planlanıyordu ancak pandemi sebebiyle 2021 yılına ertelenmişti. Forum; liderleri, siyasetçileri, iş insanlarını, akademisyenleri ve birçok önemli ismi bir araya getiren bir organizasyon oldu. Forumla beraber dünyanın gözü yeniden Antalya’ya çevrildi. Antalya’nın bu büyük organizasyona ev sahipliği yapıyor olması elbette tesadüf değil. Turizmin başkenti olan kent, MICE (toplantı, teşvik etkinlikleri, konferans, fuar) turizmi konusunda oldukça donanımlı. Bu önemli toplantıların Antalya’da sürekliliğinin sağlanması turizm adına önemli bir dış tanıtım faaliyeti olacak.
*
Forum’da 17 panel ve çok farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Antalya Diplomasi Forumu’nun her yıl düzenlenecek olması kent adına oldukça sevindirici. Bundan sonraki süreçlerde mart-nisan ayları arasında gerçekleşecek olması henüz yüksek sezon başlamadan doluluk oranlarının daha da artacağına işaret ediyor.
*
Konu hazır gündemdeyken biraz Antalya’nın MICE turizm potansiyelini değerlendirelim. Türkiye, katılımcılara paket hizmet sunarak onları en yüksek düzeyde memnuniyetle evlerine yolcu ediyor. Sağlanan kolaylıklar misafir yönelimini daha da artırıyor. Özellikle konaklama tesislerinin performansı da bu konudaki memnuniyeti artırıcı bir etken. Antalya tek başına ülke için ciddi bir merkez olabilme potansiyeline sahip. İstatistiklere bakıldığında (şimdilik) İstanbul’dan sonra 2. sıradayız. Kış aylarının getirmiş olduğu olumsuz hava koşullarının kentte fazla hissedilmemesi, kentin deniz-kum-güneş turizmine elverişli olması, tarihi ve kültürel alanda öne çıkması, beş yıldızlı otel sayısının fazla olması gibi avantajlar kentin ulusal ve uluslararası toplantılar için sıklıkla tercih sebebi.
*
Kongre merkezlerine ek olarak hemen her beş yıldızlı otelin aynı zamanda bir kongre merkezi olabileceği varsayılırsa, kentin yüzlerce kongre merkezine sahip olduğu söylenebilir. İlerleyen yıllarda Antalya MICE’in merkezi Paris’le rekabet edebilir mi? “Sürdürülebilir” stratejilerle neden olmasın. Antalya Diplomasi Forumu bu konuda önemli bir motivasyon oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!