SANAL ARENADA ANTALYA TANITIMI

Güncelleme Tarihi:

SANAL ARENADA  ANTALYA TANITIMI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2020 16:22

Turizm profesyonellerini buluşturan uluslararası fuarlar pandemi nedeniyle belirsizliğini korurken, yılın ilk fuarı WTM Londra’nın 9-11 Kasım’da sanal ortamda canlı bağlantılarla gerçekleştirilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

ANTALYA’yı tanıtmak ve dünya pazarında tercih edilirliğini artırmak üzere her yıl dünyanın öne çıkan turizm fuarlarına katılan turizm profesyonelleri, 2020 fuar takvimine ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor. Berlin, Moskova, Londra ve Dubai’de dünya turizm pazarını buluşturan fuarların tarihleri belli olsa da koronavirüs salgını sürecine göre iptallerin yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor. 2020 ve 2021’de uluslararası fuarların yapılıp yapılamayacağı hala belirsizliğini korurken takvimin ilk fuarı olan World Travel Market’in (WTM) programı ve detayları belli oldu. Turizm dünyasının nabzını tutan fuarlardan biri olarak Londra’da 41'inci kez düzenlenecek WTM London 2020’nin bu yıl 9-11 Kasım tarihleri arasında sanal ortamda gerçekleştirileceği açıklandı.

Haberin Devamı

CANLI KONFERANSLAR
Fuar yönetimi kararı, “Sizin bize 40 yıldır gelişinizden sonra, bu kez WTM London 2020 size geliyor” sloganıyla duyurdu. Sanal etkinlik, dünyanın farklı bölgelerinden erişim için 07.00-10.00 saatleri arasında üç gün boyunca gerçekleştirilecek. Organizatörler tarafından yüz yüze görüşmelerin planlanacağı etkinlikle ilgili şöyle açıklama yapıldı: “Canlı konferans oturumları, forumlar, hızlı bağlantılar kurma, bire bir toplantılar, sanal ağ oluşturma ve çevrimiçi iş fırsatlarını ele alacak.”

TURİZMDE GERİ DÖNÜŞ
Bu yılki fuar programının tamamen sanal bir etkinlik olarak planlandığının belirtildiği fuarın resmi sitesinde, “Seyahat endüstrisini en çok ihtiyaç duyduğu zamanda yeniden dizayn etmek amacıyla düzenlediğimiz bu sanal organizasyonda, sektörü yeni koşullara göre dönüştürmeye, iş bağlantılarını yeniden kurmaya ve turizmde hareketli günlere geri dönüşü nasıl sağlayacağımıza odaklanacağız” denildi.

DÜNYA ARENASINDA TANITIM
WTM Londra Fuarı’nın 2021 sezonunun bağlantılarının kurulacağı ilk fuar olduğunun altını çizen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “Önümüzdeki en yakın fuar çok önemsediğimiz WTM Londra, İngiltere pazarı bağlantılarını kurduğumuz ve dünya turizm pazarının ilk verilerini aldığımız, sektörün ilk buluştuğu önemli bir fuar. Pandemi her yerde öngörülemeyen bir seyir izliyor. İngiltere’deki vaka sayılarının durumuyla ilgili şekillenen süreçte fuarın sanal bir etkinlik olarak yapılmasına karar verildi. AKTOB olarak 3 gün sürecek görüşmelere katılarak gerekli temasları sağlayacağız ve dünya arenasında tanıtımımızı yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

FUAR TAKVİMİ NE OLACAK?
Londra’da WTM’den sonra Berlin’de ITB Uluslararası Turizm Borsası ve Fuarı, Moskova’da MITT Uluslararası Turizm Fuarı ve Ortadoğu pazarı bakımından son yıllarda önem kazanan Dubai’deki Arabian Travel Market (ATM) ile ilgili gelişmeleri beklediklerini ifade eden Erkan Yağcı, şöyle konuştu: “Şu an için takvimler açıklanıyor ama gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sürecin gidişatına göre belli olacak. ITB Berlin Fuarı’nın 10-14 Mart, MITT Moskova Fuarı’nın 16-18 Mart ve Dubai’deki ATM Fuarı’nın 16-19 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Planlamada değişiklik olmazsa önümüzdeki önemli tarihler bunlar. Turizm profesyonellerinin buluşma noktası olan bu fuarlar insanların yüz yüze geldiği, konuştuğu, önemli toplantıların gerçekleştirildiği çok önemli organizasyonlar. Koşullar imkân verirse bu fuarların gerçekleşmesi 2021 sezonunun nasıl şekilleneceğini de belirleyecek. Süreci izleyip göreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!