İRANLI TURİST YAZIN PATLAR

Güncelleme Tarihi:

İRANLI TURİST YAZIN PATLAR
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2020 10:25

Koronavirüs salgını sonrası Türkiye ile İran arasındaki sınırın kapatılması Antalya’daki küçük ve orta ölçekli esnafın ‘Nevruz’ beklentilerini de suya düşürdü.

Haberin Devamı

DÜNYAYI saran koronavirüs salgını Nevruz Bayramı’nı da vurdu. İran’da 21 Mart-1 Nisan tarihleri arası kutlanan Nevruz Bayramı, mart ayı süresince İran’dan Türkiye’ye olan turizm talebini artırıyordu. Türkiye’nin İran’la hava yolunun yanı sıra kara yolu ve demir yolu sınırlarını da kapamasıyla İran vatandaşları bu yıl Türkiye’de Nevruz Bayramı’nı kutlayamayacak.

TÜM SINIRLAR KAPALI
İran’dan Türkiye’ye ve Antalya’ya turist taşımacılığı yapan Bilban Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Bilban, “Şu anda uçuşlar iptal. En son bir grup geldi İstanbul’a. Uçak indi. Sınırlar kapatıldı. Nevruz olmayacak. Kara yolu ve demir yolları da kapalı” dedi.

6 BİN 200 REZERVASYON İPTAL
Antalya’ya Nevruz döneminde 50 bin turist geldiğini, geçtiğimiz yıl kendilerinin de bu dönemde Türkiye’ye 17 bin, Antalya’ya ise 12 bin İranlı turist getirdiklerini açıklayan Bilban, “Bizim şu ana kadar Nevruz operasyonumuzda uçuşlarımızın toplamı 20 bin pax idi. Şu ana kadar 6 bin 200 rezervasyon gelmişti. Hepsi iptal oldu. Bu yıl sayı biraz arttı diye seviniyorduk. Şimdi de korona çıktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

YAZIN ÇOK KİŞİ GELECEK
İranlıların Türkiye’ye gelemedikleri için oldukça üzgün olduklarını dile getiren Gönül Bilban şöyle dedi: “Çok üzgünler, gelmek istiyorlar. Ama korona nedeniyle gelemezler. Yaz ise dolu dolu geçecek. Antalya için Nevruz’u bekliyorlardı. Nevruz’da gelemeyince planlar yaz ayına kayacak. Antalya’da ve Türkiye’de İranlı patlaması yaşanacak.”

 
İKİ KATI PARA HARCIYORLAR
Nevruz döneminde gelen bir İranlı turistin yaz döneminde gelen İranlı’ya göre iki katı para harcadığını ifade eden Bilban, “İranlı turist alışveriş yapmayı çok seviyor. Nevruz’u bekliyorlar çünkü İranlılar tekstil konusunda Türkiye’den 1 yıllık tüm alışverişlerini yapıp gidiyorlar. Bir İranlı yazın 500 dolar harcıyorsa, Nevruz döneminde ortalama bin dolar harcıyor. Minumum 6 gün kalıyorlar. Umudumuz yaz aylarında” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!