ESNAFIN GÖZÜ ANKARA'DA

Güncelleme Tarihi:

ESNAFIN GÖZÜ ANKARADA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2020 09:18

Pandeminin en çok vurduğu sektörlerin başında gelen servisçiler gözü Ankara’da. Taleplerini rapor haline getirerek Bakanlıklara sunan esnaf, servis fiyatlarına zam talebi ve sektöre ilişkin çözüm önerilerinin açıklanmasını bekliyor.

Haberin Devamı

DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü mart ayında kontak kapatan servisçiler, sektöre yönelik destek bekliyor. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın ve farklı illerden oda başkanlarıyla Ankara’da toplantı yaptıklarını belirten Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, yaşanan sorunların çözümü için bir rapor hazırladıklarını belirtti. Servis fiyatlarına zam talebi ve sektöre ilişkin çözüm önerilerini ilgili bakanlıklara sunduklarını ifade eden Şahin, nihai sonucun önümüzdeki hafta açıklanacağını söyled

MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ
Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıklarında yaptıkları görüşmelerde servisçilerden sigorta araç muayenesi, Bağkur primlerinin gibi ödemelerin alınmamasını istediklerini aktaran Şahin, “Yeni eğitim yılına ilişkin pandemi koşullarının bir an önce netleşmesi gerekiyor. Sektör, ‘Okul servisleri yüzde 50 kapasite ile mi çalışılacak, öğrenciler okullara kaç gün gidecek?’ gibi sorulara yanıt bekliyor. Antalya’da 2 binden fazla okul servis aracı var. Servis personeli olarak yaklaşık 4 bin kişi çalışıyor. Aileleriyle birlikte düşündüğümüz zaman yaklaşık 15 bin kişinin evine ekmek götürdüğü bir sektördeyiz. Pandemi nedeniyle okulların kapalı olması servislere ciddi bir ekonomik yük yükledi. Bu görüşmelerden müjdeli haber bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÜCRETLER NE OLACAK?
Ankara ve İzmir’de yeni eğitim sezonuna ilişkin servis ücreti zamlarının yüzde 11 ile 13 arasında açıklandığını hatırlatan Süleyman Şahin, Antalya için henüz bir açıklamanın yapılmadığını belirterek bu konuda başvuru yaptıklarını söyledi. Ankara’daki görüşmelerde okul servislerinde yaşanan başka sorunları da paylaştıklarını açıklayan Şahin, “Öncelikle konuştuğumuz sorunların başında araçların yaşı geliyor. Hosteslerin ilkokul mezunu olabilmesi, yeterlilik belgesi prosedürlerinde yaşanan sıkıntıların çözülmesi, koltuk sensörü ve üç boyutlu kemerlerin kaldırılması gibi talepleri de dile getirdik” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!