'Desteğimizi çekiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Desteğimizi çekiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 10:03

ANTALYA Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, yerel seçimlerde CHP Antalya büyükşehir başkan adayı Muhittin Böcek’i destekleme kararından vazgeçtiklerini açıkladı. Kararı, sert ifadeler içeren yazılı bir metinle kamuoyuna duyuran Yılmaz, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘TÜM KADEMELERE BİLDİRDİK’

“Bilindiği gibi ülkemizde bir yerel seçim süreci yaşanmaktadır. Bu süreç içerisinde Alevi Kürt toplumu olarak ağırlıklı oy verdiğimiz CHP Antalya örgütünün ilçe başkanlıklarına temsil edilmek üzere isimler verilmiştir. Bu durum başta adaylar, ilçe başkanları ve Genel Merkez olmak üzere tüm kademelere de bildirilmiştir.

‘ÇANTADA KEKLİK GÖRDÜLER’

Ancak her seçimde olduğu gibi bugün de Aleviler Kürtler bu zihniyet tarafından çantada keklik olarak görülmüş en basit talebimiz yok sayılmıştır. Bizler inancımız gereği zalimin, Yezid'in karşısında mazlumun yanında olduk. Bu düşüncelerimize en yakın sol sosyalist partilere özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiçbir talepte bulunmadan destek verdik.

‘BÖCEK'E OY VERMEYECEĞİZ’

Haberin Devamı

Ancak bu tavrımız bugüne kadar hep yanlış yorumlandı. Zannediliyor ki bizler bir partiye mahkûm olarak hiç sorgulamadan, taleplerimiz karşılanmadan oy vermek zorundayız. Eşit yurttaşlık haklarından yararlanamayan, ötekileştirilen toplumların seçeneksiz olduğunu düşünenler bilsinler ki bizler sorgusuz sandığa gidip ‘Alevilere-Kürtlere ihtiyacım yok her türlü bedeli ben öderim’ diyerek ırkçılık yapan Muhittin Böcek’ e oy vermeyeceğiz. Bu kadim inancın ibadethanesi olan Cem evinin ihalesini iptal edip çürümeye mahkum eden, belediyenin salonunu bile fazla gören zihniyet ile yürüyecek yolumuz yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!