ÇOCUKLARIN ANTALYA AŞKI

Güncelleme Tarihi:

ÇOCUKLARIN  ANTALYA AŞKI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2023 10:11

Nisan ayı ile birlikte başlayan Paskalya tatili ile turizm sezonuna start verdik.

Haberin Devamı

Birkaç gündür Antalya semalarındaki yoğun trafik gözünüzden kaçmamıştır. Nisan ayının ilk iki haftasında 430 bin misafir Antalya’ya geldi. Pandemi öncesi en iyi yıl olan 2019 yılının aynı dönemine göre bu yüzde 32 oranında bir artış demektir.

Pandemi, savaş ve deprem sürecinin ardından Antalya turizmi hızla eski günlerine dönüyor ve sayısal açıdan en iyi nisan ayını yaşıyor. Sadece geçtiğimiz cumartesi ve pazar günleri çoğunluğu Almanya, İngiltere ve Rusya’dan olmak üzere 400’ün üzerinde uçuşla yaklaşık 70 bin turist havayolu ile Antalya’ya geldi. Bunda en büyük pay çocuklu ailelerin.

Avrupa pandeminin kesin olarak bittiğini henüz geçtiğimiz hafta duyurdu. Özellikle çocuklarını riske atmak istemeyen ve 3 yıldır evini terk etmeyen bir çok aile için artık endişesiz seyahat edebilme imkânı ancak oluştu. Okulların tatil olması ile birlikte çocuklarını kapan bir çok aile nisan ayında güneşe, denize, doğaya koştu. Ana istikâmet Akdeniz’di. Çocuklu aileler için yolculuk ve uçuş süresi çok önemli, bu yüzden iklim koşulları uygun olsa da uzak destinasyonlar çocuklu ailelere pek hitap etmiyor.

Haberin Devamı

Paskalya döneminde Antalya gelişlerinde bu sene çocukların yoğunluğu özellikle göze çarpıyor. Bunun tabii ki önemli bir gerekçesi var. Çocuklara yönelik zengin otel konseptleri ve fiyat avantajları ile Antalya, okul öncesi ve okul çağı çocukları için dünyanın en güçlü destinasyonudur. Özellikle 2 yaş altı çocuklu aileler için başka bir alternatif neredeyse yok gibi.

Elimde çocuk sayısına dair size aktarabileceğim net bir istatistik yok. Giriş ve çıkış kapılarında 2 yaş altı bebeklere dair bir istatistik tutulmuyor. Ayrı bir koltukta uçmadıkları için uçakların manifestolarında da “bebek-infant” diye geçiyor. Otellerde de bebekler ya aile yanında ya ilave yatakta yattıkları için kayıtlarda pek dikkat çekmiyorlar. Ancak bu sayı özellikle Antalya turizminde önemli bir yekûn teşkil ediyor. En önemlisi aile tatil için çocuğa göre karar veriyor. Yani daha konuşmaya başlamamış çocuk tatilin yönünü belirliyor.

Haberin Devamı

Çocuklu aileler için en önemli tatil kriterleri belli;
- Otel çocuklar için uygun mu?
- Gidilecek ülke, deniz ve güneş garantisi veriyor mu?
- Uçuş mesafesi yakın mı?
- Fiyat ailenin bütçesine uyuyor mu?
- Otelde ‘Her şey dahil’ mevcut mu?

Turizmci arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre tatil dönemlerinde yaklaşık her üç turistten biri çocuk oluyor. Bu sanırım sadece Antalya’ya özgü bir durumdur. Gençler Mayorka’ya giderken, çocuklar Antalya’ya geliyor. Turizmcilerin simülasyonlarına göre bu yıl 16 milyon civarında turistin Antalya’ya gelmesi bekleniyor. Bunun 1,5 milyonu ara sezonlarda gelen orta yaş üstü emekliler. Geriye kalan 14,5 milyon turistin en az 4 milyonu çocuklar olacak.

Haberin Devamı

Çocukları çok seven ve hatta çocuk düşkünü bir halk olarak dünyanın en kuvvetli ‘çocuk destinasyonu’ yolunda rakipsiz ilerliyoruz. Belli ki çocuklar da bizi seviyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!