Bekçiler Geri Dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Bekçiler Geri Dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 16:46

İçişleri Bakanlığı, Antalyalı muhtarların “Bekçi istiyoruz” çağrısına olumlu yanıt verdi. Gece kartalları ismiyle anılan 250 bekçi, Antalya sokaklarında göreve başlayacak. 

Haberin Devamı

ANTALYALI muhtarların Hürriyet aracılığıyla yaptığı, “Bekçi istiyoruz” çağrısına İçişleri Bakanlığı’ndan olumlu yanıt geldi. Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün de girişimiyle 250 çarşı ve mahalle bekçisi için kadro tahsisi yapıldı.  

TALEBİMİZİ DUYURMUŞTUK’ 

Kararı değerlendiren Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, “İlk olarak İstanbul’da görev yapmaya başlayan bekçileri Antalya sokaklarında da görmek istediğimizi Hürriyet aracılığıyla duyurmuştuk. Kısa bir süre içinde bu talebimiz karşılık buldu. Mutluyuz” diye konuştu.  

 SAYI ARTMALI 

250 kişilik kadronun şimdilik yeterli olduğunu kaydeden Alp, “Antalya büyük bir kent. O yüzden sayısının artması gerekiyor. Görevlendirmeler doğru noktalarda yapılırsa bu sayı da birçok sorunumuzu çözecektir. Çağrımızı dikkate alan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.    

Haberin Devamı

HEYECANLIYIZ’ 

“Gece kartallarını bekliyoruz” diyen Güzeloba Mahallesi Muhtarı Yusuf Elmas, şöyle dedi: “Bekçi projesinin son derece akılcı olduğunu söylemiştik. Zaten mahalle halkı da, muhtarlarımız da bekçi alımının yapılmasını heyecanla bekliyordu. Bu karar hepimizi sevindirdi.” 

DÜDÜK SESİYLE BÜYÜDÜK 

Bekçi projesiyle özellikle hırsızlık olaylarının azalacağını kaydeden Haşimişcan Mahallesi Muhtarı Halil Ay ise şöyle devam etti: “Biz bekçilerimizin düdük sesiyle büyüdük. O ses hepimize güven verirdi. Şimdi Antalya’da da bekçilerimizin görev yapacağını bilmek güzel.” 

ORTAK HAREKET ETMELİYİZ’

 Bekçi kadrolarının doğru mahallelerde ve noktalarda görevlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Altınkum Mahallesi Muhtarı Eyüp Karakaya, “Mahallerin büyüklüğü, suç oranları dikkate alınmalı. Ayrıca muhtarların görüşü de çok önemli. Çünkü bekçi ve muhtar her zaman ortak hareket etmiştir. Bu birliktelik sağlanabilirse proje çok başarılı olur” dedi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!