Yosunlu duvar temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Yosunlu duvar temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2022 15:42

Sıhhiye’de su sızıntısı nedeniyle yosun tutan demiryolu köprüsünün altındaki sorun, TCDD tarafından giderildi. Bir haftalık kapsamlı bir çalışmayla çirkin görüntü ortadan kaldırıldı, duvar temizlendi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın gündeme getirdiği, Sıhhiye demiryolu köprüsünün altında yosun tutan duvar, temiz bir görüntüye kavuştu. Sıhhiye’de her gün altından binlerce kişinin geçtiği demiryolu köprüsünün altındaki duvardan aşağıya inen boru açıktan kaldırıma akıyor, kaldırımın sürekli ıslak olmasına neden oluyordu. Su sızıntısı nedeniyle yosun tutan duvar da çirkin bir görüntü oluşturuyordu. Yosunla kaplı duvarı ve ıslak kaldırımı eleştiren kent sakinleri, “Hoş bir manzara değil, önlem alınmalı” diyordu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) Genel Müdürlüğü, duvardaki sıkıntıyı giderdi.

Yosunlu duvar temizlendi


CEPHE PANEL DUVAR KAPLAMASI

TCDD yetkilerinin verdiği bilgilere göre yapılan çalışmanın ayrıntıları şöyle: Başkentray kapsamında inşa edilen Sıhhiye Demiryolu Üst Geçidi’nin kenar ayaklarında drenaj sorunu nedeniyle yağmur sularının duvar üzerinde sızdığı tespit edildi. Çalışmalarla kenar ayak ve yan duvar yüzeyleri açıldı, su kanalları oluşturuldu. Cephe panel duvar kaplaması yapıldı. Su sızıntısının önüne geçildi. Vatandaşları rahatsız edecek sorun giderildi.

BİR HAFTA İÇİNDE TAMAMLANDI

TCDD’den bir yetkili ayrıca şunları söyledi: “Sorun başlangıcında TCDD Genel Müdürlüğü ekibi tarafından takip ediliyordu. Sorunun kaynağı kısa sürede tespit edildi, çözüm için nasıl bir çalışma yapılacağı belirlendi. Sorun gündeme geldiğinde çözüm aşamasındaydı. Zaten kısa süre sonra fiziki çalışma başladı yaklaşık bir hafta içinde tamamlandı. TCDD’nin sorumluluğunda olan geçitler ekiplerimiz tarafından sık sık kontrol ediliyor. Olumsuzluklar varsa gideriliyor.”

Haberin Devamı

7 MART 2022-14 MART 2022
Hürriyet Ankara, Sıhhiye demiryolu köprüsünün altındaki yosunla kaplı duvarı ‘DUVAR AĞLADI YOSUN BAĞLADI’ manşetiyle gündeme getirmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi de(ABB) yetkinin TCDD’de olduğunu açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!