Yılmazkaya: Suda indirim tatmin edici değil

Güncelleme Tarihi:

Yılmazkaya: Suda indirim tatmin edici değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 16:25

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, eylül ayı olağan meclis toplantısında aldıkları kararla su fiyatlarında yüzde 17 indirimi yapılmasına rağmen Ankara’nın diğer büyükşehirler arasında en pahalı suyu kullandığı savundu.

Haberin Devamı

ASKİ’nin ciddi bir indirime gitmesi gerektiğini kaydeden Yılmazkaya, “Yüzde 17’lik indirim görüldüğü gibi tatmin edici değil” dedi. Tarifelerdeki rakamları da paylaşan Yılmazkaya şunları söyledi: “ASKİ’nin indirimden önceki su ve atık su tarifesindeki metreküp fiyatı 8.01’di. Yüzde 17 indirim yapıldı şu anda 7.07. İzmir’de bu fiyat 4.81. Hatta Ankara’da 10 metreküpü geçince fiyat artıyor, İzmir’de ise 20 metreküp geçilince fiyat artıyor. İstanbul’da 5.16, Adana 4.18, Antalya’da ise 3 lira.

EN PAHALI SU ANKARA’DA

Geldiğimiz noktada en pahalı su Ankara’da. Bugün vatandaşın ekonomik sıkıntıları var. Neden gerçek anlamda bir indirim yapılmıyor da vatandaş en pahalı suyu içiyor. Yüzde 17’lik indirim görüldüğü gibi tatmin edici değil. Rakamlar ortada. Bugün vatandaş 100 liralık faturada 68 lira vergi ödüyorsa biz vatandaş adına bunu sormak zorundayız. Muhalefet etmek için değil vatandaşın adına soruyoruz. Ciddi bir indirime gidilmesi gerekiyor.

BEDELİNİ ANKARALI ÖDÜYOR

ASKİ’nin yenilemesi gereken bir çok altyapı işi var, bunları yapamıyor. Bunun nedenlerini bütçe görüşmelerinde sorgulayacağım. Geçen seneki bütçede ASKİ’nin 700 milyon gelir fazlası Büyükşehir’e aktarıldı. ASKİ’nin elindeki mevcut 3 kuruşluk kârı, Büyükşehir alıyor Ankapark gibi projelere harcıyor. Kaynakların doğru kullanılmamasının en iyi örneği bu. Bunun bedelini de Ankara halkı yıllardır ödüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!