Yeraltından yerüstüne turist şehri Kapadokya

Güncelleme Tarihi:

Yeraltından yerüstüne turist şehri Kapadokya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 15:08

Yeraltı şehirlerinden, yerüstünde balon turlarına kadar birçok turizm cazibesi barındıran Kapadokya, yakınlığı nedeniyle Ankaralıların en çok tercih ettiği turizm bölgelerinin arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Ankara’ya yaklaşık 2.5 saatlik uzaklıkta bulunan, balon turları ve kaya otelleri ile ön plana çıkan Kapadokya, yılda 3 milyon turist ağırlıyor. Bölgede, Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa Ören Yeri, Uçhisar Kalesi, Çavuşin Köyü, Ürgüp, onlarca vadi ve bu vadilerin içindeki kiliseler keşfedilmeyi bekliyor. Kapadokya bölgesinde yüzyıllar öncesinde yaşayan toplumların, düşmanlarından saklanmak için inşa ettiği yeraltı şehirleri büyük ilgi topluyor. Özkonak, Tatların, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri en popüler olanları. Kapadokya’da balon turları da yılın her mevsimi ilgi görüyor. Dünyada balon turu yapabilmek için en elverişli bölgelerden biri olan Kapadokya’da sabahın erken saatlerinde onlarca balon gökyüzüne havalanıyor.

Haberin Devamı

Yeraltından yerüstüne turist şehri Kapadokya

KAYA OTELLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Kapadokya’da konaklamak isteyenlerin en çok tercih ettiği mekanların başında kaya otelleri geliyor. Yaklaşık 40 yıldır bölgede turizmcilik yapan Selçuklu Evi Cave Hotel’in işletmecisi Halil Elalan da, Kapadokya’nın 1-2 günde gezilemeyecek kadar çok fazla doğal güzelliğe ve turistik aktiviteye ev sahipliği yaptığını söyledi. Kaya otellerin de yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerce de büyük ilgi gördüğünü belirten Elalan, bu otellerde aynı zamanda kültür gezisi de yapılabildiğini söyledi. Otel dekorasyonunda bölgenin ünlü el sanatlarının hepsinin örneklerini kullandıklarını ifade eden Elalan, “Kapadokya’ya gelenler, tandır çorbası, çömlekte yapılan kuru fasulye, mantı gibi bölgenin yöresel yemeklerini de tatma imkanı buluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!