Üretim başladı köylüler mutlu

Güncelleme Tarihi:

Üretim başladı köylüler mutlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2021 01:00

Çamlıdere Belediyesi’nin eylül ayında ilçe sakinlerine dağıttığı ataks cinsi tavuklar artık yumurtlamaya başladı. Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “Proje, vatandaşlar için yeni bir gelir kaynağı oluşturdu. İlçeyi yumurta konusunda da marka yapmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çamlıdere Belediyesi’nin ilçe sakinlerini doğal yumurta üretimine teşvik etmek amacıyla eylül ayında dağıttığı ataks cinsi tavuklar artık yumurtluyor. Tavuklardan verim almaya başlayan köylüler, elde ettikleri yumurtaları Çamlıdere’deki marketler ve belediyenin Çamlıdere Yöresel Ürün Satış Mağazası aracılığıyla da satmaya başladı. Projenin vatandaşlar için yeni bir gelir kaynağı oluşturduğuna dikkat çeken Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “Çamlıdere’yi yumurta konusunda da marka yapmak istiyoruz” dedi. Tavuk dağıtımlarının devam edeceğini belirten Başkan Can, şunları söyledi:

Üretim başladı köylüler mutlu


GELİR KAYNAĞI OLDU

“Dağıtılan tavuklardan hemşehrilerimiz yumurta verimi almaya başladı. Köylüler mutlu. Amacımız köylülerimizi yumurta üretimine teşvik etmek. Az da olsa üretim yapıp hem kendi imkânlarıyla hem de marketler aracılığıyla satış yapanlar vardı. Daha da artmasını istedik. Son dönemde doğal, organik köy yumurtalarına, gezen tavuk yumurtalarına ilgi büyük. İlçemizde de doğal bir üretim zinciri var. Proje, vatandaşlar için yeni bir gelir kaynağı oluşturdu. Çamlıdere’yi yumurta konusunda da marka yapmak istiyoruz. İlerleyen süreçte yine tavuk dağıtımı yapacağız.”

Üretim başladı köylüler mutlu

Belediye, ilçeye bağlı mahalle statüsündeki tüm köylere toplamda 3 bin 200 ataks cinsi tavuk dağıtmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!